Πώς πανηγύρισαν οι Τσίπρας – Μητσοτάκης τα ...χάλια τους στη Βουλή


Το μεγαλύτερο μέρος του έντυπου, ηλεκτρονικού, ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού Τύπου, αντέδρασε ιδιαιτέρως αρνητικά στην παρωδία που παρακολουθήσαμε στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας ήταν μεταξύ άλλων και η εντολή του εισαγγελέα για κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση για μερικά θέματα που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι σχέσεις Κράτους και Δικαιοσύνης δοκιμάζονται. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος έχει την ευθύνη. Και όταν σε μια χώρα, η σχέση αυτή (κράτους-δικαιοσύνης) δεν πάει καλά, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος την εξέλιξη που θα έχει η… χώρα. Και ενώ ο απλός κόσμος τρίβει τα μάτια του για όσα είδε και δεν πιστεύει στ’ αυτιά του για τα όσα άκουσε, οι άκρως εμπλεκόμενοι πανηγυρίζουν.
Οι μεν στο Μαξίμου, διαρρέουν ότι ο Τσίπρας επιβλήθηκε στον Μητοστάκη και οι δε στη Συγγρού, πηγαίνουν σε ταβέρνες γα να γιορτάσουν τον δικό τους «νικητή» που ακούει στο όνομα Κυριάκος. Και είναι κρίμα γιατί νέοι άνθρωποι και οι δύο, προσφεύγουν σε τακτικές παρελθόντος, με ύβρεις, ανήθικες ατάκες και εξυπνάδες, που ευτελίζουν τον εαυτό τους, τον θεσμό του κοινοβουλίου αλλά και την νοημοσύνη των πολιτών.
Αναλυτικότερα, από την πλευρά της κυβέρνησης εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός ανέδειξε μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε επανειλημμένα να απαντήσει, όπως η υπόθεση Παπασταύρου αλλά και τα τιμολόγια που φέρεται να έχει κόψει στη ΝΔ το κύκλωμα των δημοσιογράφων - εκβιαστών. Σημειώνουν ακόμη πως το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποστασιοποιήθηκε από τέτοιες επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά, επί της ουσίας τον ταυτίζει μαζί τους και δεν μπορεί να ευαγγελίζεται το νέο στην πολιτική σκηνή της χώρας. Σε ό,τι αφορά το αίτημα του αρχηγού της ΝΔ για εκλογές κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση της πρόθεσης ενός συστήματος που έχει συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση προκειμένου η διερεύνηση μιας σειράς υποθέσεων να μη φτάσει στο τέλος.
Στο στρατόπεδο της ΝΔ, έγινε ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μπει σε μια τροχιά αποδόμησης της κυβέρνησης, προκρίνοντας τις εκλογές. Στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι η ανοχή και ο χρόνος των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελείωσαν, ενώ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδέχθηκε την πρόταση για εκλογές γιατί γνωρίζει πια ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει.
Πηγή: elora.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes