Ο Trump ζήτησε τον έλεγχο των τζαμιών στις Ηνωμένες Πολιτείες

Donald Trump© AP Photo/Keith Srakocic, αρχείο
Νέα Υόρκη 13 Ιουνίου TASS Κυρίλλος Βολκόφ/. Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Trump πιστεύει ότι οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει να διεξαγάγουν ενδελεχή ελέγχους στα αμερικανικά τζαμιά και στα ισλαμικά θρησκευτικά κέντρα για τον εντοπισμό δυνητικών τρομοκρατών.

Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, σε συνέντευξή του στο CNN, σχολιάζοντας την αιματηρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο, της Φλόριντα.
«Είναι απαραίτητο να ελέγξουμε προσεκτικά τα τζαμιά και ακολούθως την μουσουλμανική κοινότητα, είπε ο δισεκατομμυριούχος. Πιστέψτε με, αυτή η κοινότητα ξέρει τι είδους άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να ξεσπάσουν σε βία.»
Ο Trump κατηγόρησε τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στις ΗΠΑ, που αρνούνται να ενημερώσουν την αστυνομία για πιθανούς εξτρεμιστές που ζουν ανάμεσά τους, αν και «γνωρίζουν» αυτούς που είναι σε θέση να πάρουν τα όπλα και να πάνε να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους.
Ισχυρίζεται επίσης ότι πολλοί άνθρωποι εξοικειωμένοι με την τρομοκρατία όπως ο Omar Matin, οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ όπως σε ένα κλαμπ στο Ορλάντο, «ξέρουν ότι είναι τρελοί». «Ωστόσο, είναι αυτοί που δεν αναφέρουν (στην αστυνομία)», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος. «Για κάποιο λόγο, τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας δεν καταγγέλλουν αυτούς τους ανθρώπους».
Το βράδυ της Κυριακής στο club Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα, οι επισκέπτες οι οποίοι ήταν άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, υποβλήθηκαν σε μια ένοπλη επίθεση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και άλλοι 53 τραυματίστηκαν.
Ο δράστης είναι ο 29-χρονος Omar Matin κάτοικος της Φλόριντα, ο οποίος πυροβολήθηκε από την Αστυνομία. Οι γονείς του κατάγονται από το Αφγανιστάν. Προφανώς πήρε όρκο πίστης στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» (ISIS). Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η επίσημη συμμετοχή του ISIS με το περιστατικό.




Πηγή: tokoutsavaki/tass.ru


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes