Γιατί ορισμένα εγκλήματα γίνονται παγκόσμιες ειδήσεις κι άλλα όχι;


Οργή στην Ινδία για τον βιασμό και τη δολοφονία μικρού κοριτσιού. Ένα έγκλημα σε μία χώρα με 1 δισεκατομμύριο και 324 εκατομμύρια κατοίκους …γίνεται παγκόσμια είδηση.

Και παλιότερα πάλι είχε πάρει παγκόσμιες διαστάσεις η δολοφονία μίας φοιτήτριας και πάλι κινητοποιήθηκε κόσμος και ζητούσαν τη λήψη μέτρων. Μόνο που τα επίσημα νούμερα που αφορούν τους βιασμούς μας δείχνουν ότι το πρόβλημα των βιασμών είναι σαφώς μεγαλύτερο στις «προοδευμένες» χώρες.

Μας ενημερώνουν ότι στην Ινδία καταγράφηκαν το 2016 …40.000 υποθέσεις βιασμού.

Στη Γαλλία όμως που έχει 20 φορές μικρότερο πληθυσμό καταγράφονται 75000 βιασμοί ετησίως με 6000 από αυτούς να είναι ομαδικοί βιασμοί. Αλλά περιέργως δεν γίνεται παγκόσμια είδηση κάθε παρόμοιο έγκλημα που λαμβάνει χώρα στη Γαλλία.

Στην Αγγλία αντίστοιχα το 2015 καταγράφηκαν 34000 βιασμοί …σε πληθυσμό 26 φορές μικρότερο από αυτόν της Ινδίας.

Δεν εξηγείται πως γίνεται να παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις αυτά τα εγκλήματα στην Ινδία και να αποσιωπούνται παρόμοια και χειρότερα όταν αυτά γίνονται στις «προοδευμένες» χώρες.

Σίγουρα υπάρχει κάποια επιδίωξη , δηλαδή ασκείται πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση της Ινδίας αλλά δεν ξέρουμε αν τα εγκλήματα αυτά είναι απλά το πρόσχημα κι ο πραγματικός σκοπός είναι άλλος.


http://www.tanea.gr/news/world/article/5547523/orgh-sthn-india-gia-ton-biasmo-kai-thanato-11xronoy-koritsioy/
Πηγή: tanea.gr
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=492560
Πηγή: tovima.gr
https://www.nytimes.com/2012/10/12/world/europe/in-france-light-gang-rape-penalties-prompt-outcry.html
Πηγή: nytimes.com

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes