Ο Πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

© AFP 2016/ Frederick Florin
ΜΟΣΧΑ 1 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman ζήτησε η χώρα να διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το ιστορικό της πρόσφατης απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ένωση.

Ο ηγέτης της Τσεχικής Δημοκρατίας, ταυτόχρονα επεσήμανε ότι θα ψήφιζε υπέρ της διατήρησης της ιδιότητας του μέλους και στους δύο οργανισμούς.
«Δεν συμφωνώ με εκείνους που υποστηρίζουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να φροντίσω για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπου όλοι θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Το ίδιο ισχύει και για την έξοδο από το ΝΑΤΟ...», - Αποσπάσματα Zeman στο Reuters.
Ο πρόεδρος της Τσεχίας δεν έχει την εξουσία να συγκαλέσει δημοψήφισμα, αλλά απαιτεί συνταγματική τροποποίηση. Ωστόσο, ο Milos Zeman είναι ένας ισχυρός πολιτικός στη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Σε δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου η πλειοψηφία των Βρετανών (51,9%) ψήφισε υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Μετά από αυτό, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν προαναγγείλει παρόμοια δημοψηφίσματα στις χώρες τους.


Πηγή: tokoutsavaki/ria.ru


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes