Ξεκινάει σήμερα η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό


Σήμερα αρχίζει η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, με τη μετασκευή παλαιού κτιρίου που έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου -συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ- ανέρχεται σε 887 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.
Χθες Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες.
Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την ανέγερση του τεμένους είχε ολοκληρωθεί από το 2014,ωστόσο εκκρεμούσε η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο περιβάλλοντος που αφορούσε πολεοδομικές διατάξεις, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 4 Αυγούστου.

Πηγή: iefimerida.gr

887.000 ευρώ θα στοιχίσει το παρακάτω "σπιρτόκουτο"!


Και ποιος είναι ο ανάδοχος;
Η κοινοπραξία των εταιρειών J&P Αβαξ-ΤΕΡΝΑ-Ακτωρ αποτελεί τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του τεμένους με μετασκευή του υφιστάμενου κτιρίου στο Βοτανικό, σύμφωνα με όσα προβλέπει το συμφωνητικό που υπέγραψε το κονσόρτσιουμ με τη Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών.
Πηγή: imerisia.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Ανώνυμος είπε...

Αφου εκκρεμεί στις 8/11/2016 συζητηση ακυρωσης στο ΣΤΕ με ακλονητα στοιχεία για πολεοδομικες παραβασεις που μεχρι τωρα κρατανε την 5 χρονια την υλοποιηση ανεφικτη λες η συμβαση να υπογραφτηκε για τα ματια του κοσμου και για να βγει και καμμια αποζημιωσουλα για τον εργολαβο μετα την ακυρωση της;.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα έχουμε 50 με 60.000 "πρόσφυγες" από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία, το Μαρόκο. Η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι γυναικόπαιδα και άρα περίπου 20.000 είναι άντρες. Στη Συρία όμως σκοτώνονται οι χριστιανοί (από τον ISIS) και άρα αυτοί είναι που θα φεύγουν, το οποίο σημαίνει ότι άντρες μουσουλμάνοι θα βρίσκονται στη χώρα μας το πολύ 10.000. Διασκορπισμένοι όμως σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα λοιπόν βρίσκονται 2 με 3.000 μουσουλμάνοι άντρες. Γιατί λοιπόν να κάνουν το τέμενος στο Βοτανικό, ας το κάνουν στα Μεσόγεια, στην Άνοιξη, στο Κεφαλάρι. Ή μέσα σε ένα μεγάλο hot spot, όπου μπορούν βέβαια να κάνουν και τα "σχολεία" για τα "προσφυγόπουλα"...

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes