Κόντρα Άδωνι-Κοντονή για το Noor 1 και Π. Καμμένο


Ένταση επικράτησε στη Βουλή έπειτα από την αντιπαράθεση που είχαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αφορμή η υπόθεση του Noor 1 και οι φερόμενες επαφές που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον καταδικασμένο σε ισόβια Μ. Γιαννουσάκη. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο κύρωσης συμφωνίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.



Ο Σταύρος Κοντονής, μετά την απαίτηση του Άδωνις Γεωργιάδη για απαντήσεις, σημείωσε ότι «είναι θλιβερό κόμματα να τρέχουν πίσω από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, και να δίνουν την εντύπωση ότι επιχειρηματικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων».

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε, έτσι, η αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ. «Δεν ξέρω αν η σημερινή σας παρουσία, κ. Γεωργιάδη, έχει να κάνει με όσα ο κ. Μαρτίνης έχει καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής και όσα διαλαμβάνονται εις βάρος σας σε δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να αναρωτηθεί εάν ο υπουργός Άμυνας λειτούργησε για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Ο κ. Καμμένος μίλησε με έναν ισοβίτη, που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, και του είπε ‘μη μιλήσεις, μην αποκαλύψεις τίποτα από αυτά που ξέρεις;' Ή του είπε ‘μίλησε', όπως ο νόμος περί ναρκωτικών ορίζει ότι, δηλαδή, ακόμη και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως, κάποιος που θα μιλήσει και θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων αλλά και εμπλεκομένων προσώπων, τυγχάνει ορισμένων ευεργετικών διατάξεων του νόμου;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης δημόσια εμπλέκει συγκεκριμένο επιχειρηματία σε αυτά που ισχυρίζεται.

«Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας λοιπόν, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο; Ότι προέτρεψε έναν ισοβίτη να μιλήσει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Αυτό είναι το αμάρτημά του; Αν αυτό είναι το αμάρτημα του, να μας το πείτε ότι ενδιαφέρεστε για τη συγκάλυψη!», είπε ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη συγκάλυψη. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο βάλλετε κατά του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

Χαρακτήρισε, ακόμη, εμμονική και εμπαθής τη συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη υπενθυμίζοντας ότι ο Μ. Γιαννουσάκης, σε συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο δήλωσε τη συναίνεσή του να δημοσιοποιηθούν όσα λέει, ενέπλεξε πρόσωπα, επιχειρηματίες κλπ.

«Αμέσως μετά απεστάλη εισαγγελέας για να διερευνήσει αν αυτά είναι αληθή. Ο ισοβίτης δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση. Παρέδωσε όμως στην αρμόδια εισαγγελέα έναν κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς και από του σημείου εκείνου έχει ξεκινήσει διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. Εμείς ούτε ενόχους κατασκευάζουμε ούτε για ενόχους μιλάμε. Ούτε από εμάς ανακοινώθηκε το παραμικρό», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής είπε δε ότι μετά από εκείνη την επαφή, για την οποία προφανώς έκρινε ότι πρέπει να διασταυρώσει αυτά που του καταγγέλθηκαν, ουδεμία άλλη επαφή είχε.

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι διεξάγεται έρευνα για τα όσα έχουν καταγγελθεί από τον ισοβίτη και έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής προς ξένο κράτος. «Ο ισοβίτης είχε αναφερθεί σε μεγάλο οικονομικό παράγοντα του τόπου. Διετάχθη έρευνα σε όλα τα επίπεδα. Ενόχους δεν κατασκευάζει κανείς. Μου κάνει εντύπωση όμως ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, υπάρχει ένας ορυμαγδός δημοσιευμάτων από εφημερίδες που φέρονται ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο εφοπλιστή και επιχειρηματία, οι οποίες δημοσιοποιούν όλα αυτά. Αλλά δεν δημοσιοποιούν ούτε ένα στοιχείο της συνέντευξης του ισοβίτη, στην οποία κατονόμαζε, όχι μόνο πρόσωπα αλλά και διαδρομές όλης αυτής της κατάστασης για την έλευση δύο και πλέον τόνων ηρωϊνης στη χώρα. Μας ενδιαφέρει να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής όλης αυτής της κίνησης; Να δούμε αν αυτά που λέει ο ισοβίτης έχουν βάση για τη διαδρομή αυτού του εμπορεύματος θανάτου; Μας ενδιαφέρει να δούμε τις συναλλαγές και πως φτάσαμε στο παρά πέντε να διοχετευθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωϊνη;», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

«Εάν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του λιμενικού προανακριτικού υπαλλήλου που ασκούσε καθήκοντα σε μια άλλη φάση της διαδικασίας, αυτές διερευνώνται. Και αν πάλι υπήρξαν άλλες, ήσσονος σημασίας, παραβιάσεις του Κανονισμού λειτουργίας της φυλακής, ήδη έχω δώσει εντολή, να διερευνηθούν», είπε ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε: «αλλά να κατηγορείται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επειδή προέτρεψε ισοβίτη να πει την αλήθεια, αυτό με αφήνει άναυδο. Εσείς αν είχατε αυτή τη δυνατότητα, τι θα του λέγατε; Μην μιλήσεις ή πες όσα ξέρεις;».

Αναρωτήθηκε, ακόμη, γιατί αυτό το «μονομερές» ενδιαφέρον για το αν μίλησε ο Π. Καμμένος με τον ισοβίτη και όχι για το τι του είπε. «Και γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για επτά νεκρούς μάρτυρες τόσους μήνες για αυτή την υπόθεση; Γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον, γι΄αυτά που ενόρκως έχει πει ο συγκεκριμένος; Γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον γι΄αυτά που είχε στη συνέντευξη που έδωσε», είπε ο Στ. Κοντονής.

«Ο υπερβολικός αντιπολιτευτικός ζήλος και οι εμμονές έναντι του κ. Καμμένου, οδηγούν κόμματα βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται! Μήπως θα πρέπει αξιότιμοι κύριοι, επιχειρηματίες και εφοπλιστές να είναι στο απυρόβλητο του νόμου;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον Σταύρο Κοντονή αν θεωρεί φυσιολογικό ένας υπουργός να παίρνει τηλέφωνο εισαγγελέα να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή και αν είναι φυσιολογικό να παίρνει τηλέφωνο ισοβίτης για να συνεννοείται με τον υπουργό ποια θα είναι η κατάθεσή του.

«Έχετε να μας υποδείξετε μια παρόμοια περίπτωση κατά το παρελθόν; Ή η αγάπη σας για την καρέκλα σάς κάνει να τα παραβλέπετε όλα ακόμη και αυτού του τύπου τις συμπεριφορές;» είπε προς τον κ. Κοντονή και συνέχισε: «Πώς τεκμηριώνεται η διάκριση των εξουσιών όταν ο υπουργός παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστική διαδικασία;».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «διαφορετική» τη συμπεριφορά του Παναγιώτη Κουρουμπλή τονίζοντας ότι «πήρε απόσταση από αυτή την ιστορία». Εξέφρασε, παράλληλα,  την ελπίδα να προχωρήσει στην έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο, ο οποίος -όπως ο ίδιος είπε- ήταν εκτός υπηρεσίας και ακούγεται να λέει: «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης».

Ακόμη κάλεσε τον Στ. Κοντονή να απαντήσει αν έχει ελέγξει αν η εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο, πώς θα ελεγχθεί η πράξη της πειθαρχικά και τι ρόλο είχε ο λιμενικός υπάλληλος εκεί. Κατέληξε δε λέγοντας: «Για να δούμε ποιος είναι ο Κοντονής, ή είναι η καρέκλα πάνω από όλα».
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes