«Κλούβιες» οι ανακοινώσεις της Δικαιοσύνης για τον Παπαντωνίου


Η χιλιοστή κλούβια ανακοίνωση από τη Δικαιοσύνη για τον Παπαντωνίου... που θα καταλήξει στον κάλαθο, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά εκ των προτέρων. Αλλά πρέπει κάθε τόσο να μας αφήσουν να ελπίζουμε ότι οι Δικαστές ...θα βάλουν φυλακή τους ίδιους τους πολιτικούς προστάτες τους κι αυτούς που τους βοήθησαν στην καριέρα τους.



Πηγή: capital.gr

Του Παναγιώτη Στάθη

Σε νέους ποινικούς μπελάδες βάζει το ζεύγος Παπαντωνίου – Κουράκου η πώληση του υπερπολυτελούς ακινήτου τους στη Σύρο, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εισαγγελέων που την ερευνούν, έγινε με φορολογικές ενημερότητες τις οποίες δεν έπρεπε να πάρουν από την  ΔΟΥ Κηφισιάς.

Ηδη κλήθηκαν την  περασμένη εβδομάδα να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης του κακουργηµατικού χαρακτήρα αδικήµατος της ψευδούς βεβαίωσης, σχετικά µε τις δύο φορολογικές ενηµερότητες που πήραν από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσουν πριν από έναν χρόνο το πολυτελές ακίνητο. Το ακίνητο είχε αγοράσει το 2002 η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Η χορήγηση των ενημεροτήτων, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές που διενεργούν έρευνα είναι προβληματική καθώς το ζευγάρι φέρεται να είχε αρρύθμιστες οφειλές στην εφορία. Εξ' αυτού του λόγου (όπως είχε γράψει το capital.gr) διενεργείται πειθαρχική έρευνα στην εφορία, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ελέγχονται και υπάλληλοι της ∆ΟΥ Κηφισιάς.

Το σκεπτικό είναι πως αφενός θα έπρεπε να είχε δεσμευθεί το ακίνητο ελέω των οφειλών ή να δεσμευθεί το τίμημα για την εξυπηρέτηση αυτών των οφειλών. Παραμένει δε άγνωστο αν αυτά τα χρήματα πήγαν απευθείας στο εξωτερικό ή έμειναν σε ελληνική τράπεζα.

Η έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Εκτός από αυτή τη δικογραφία, που µε τις εξηγήσεις των εµπλεκοµένων θα κλείσει, η Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς διερευνά επίσης και το εάν η πώληση του ακινήτου (που φέρεται να κόστισε 1 εως 1,5 εκατ.) ήταν εικονική.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes