Ο Ζάεφ, η μαριονέτα της Δύσης, του Soros και των τοκογλύφων που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση …δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σκοπιανών …επιθυμεί ένταξη στο ΝΑΤΟ… Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν τον ψήφισε ενώ απεναντίας ψήφιζε για πάρα πολλά χρόνια τον Γκρούεφσκι …ο οποίος όχι μόνο δεν προχωρούσε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ αλλά υπέγραφε και μεγάλες συμφωνίες με τη Ρωσία.
Τελικά ο Γκρούεφσκι ανατράπηκε δια της βίας ύστερα από ένα μπαράζ εκβιασμών από τις «δημοκρατικές» Η.Π.Α. και Ε.Ε., καθώς και με απόπειρα πραξικοπήματος και «αυθόρμητων» διαδηλώσεων…
Η Ρωσία άραγε έχει καταφέρει να στήσει τέτοιους μηχανισμούς επιβολής της «δημοκρατίας» με επαγγελματίες «διαδηλωτές» και πραξικοπηματίες; Μπορεί να εκβιάσει με κάποιον τρόπο την σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων, ώστε να αναγκαστούν να αναβάλλουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ …για την οποία δουλεύουν από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν καθήκοντα;
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι ο βοηθός υπουργός Αλεξάντερ Γκρούσκο συναντήθηκε με τον πρέσβη της ΠΓΔΜ την Τρίτη στη Μόσχα Γκότσε Καραγιάνοφ και του επισήμανε ότι «τα σχέδια προσέλκυσης της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».
Μετά την τοποθέτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ζάεφ έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις προκειμένου να καθησυχάσει τη Μόσχα για τον αντίκτυπο που θα έχει στις σχέσεις των δύο χώρων η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Υπογράμμισε ότι δεν επιθυμούν τη διατάραξη των σχέσεων τους με τη Μόσχα και υποστήριξε ότι η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της χώρας δεσμεύει την κυβέρνηση.
«Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι στην προώθηση της συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είναι στρατηγικός στόχος η ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία, πρωταρχικά στην οικονομία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και άλλους τομείς. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 75% των πολιτών της χώρας, συντάσσεται με την ένταξη στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα του έχει δεσμευθεί εδώ και 25 χρόνια για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας την «πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της “Μακεδονίας”, αλλά επίσης και για ολόκληρη την περιοχή».
Πηγή: AZ News
Δημοσίευση σχολίου