Μπορεί να μην είναι το πρώτο που σκέπτεται κάποιος όταν πίνει την μπύρα του στο μπαρ, όμως φαίνεται πως μια συγκρατημένη τακτική κατανάλωση μπίρας βοηθάει στην ενίσχυση των οστών και προλαμβάνει τα κατάγματα σε μεγάλη ηλικία.
Ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις δήλωσε: «Οι μπύρες που περιέχουν υψηλά επίπεδα βύνης κριθαριού, καθώς και λυκίσκου, είναι οι πλουσιότερες σε πυρίτιο. Το σιτάρι περιέχει λιγότερο πυρίτιο από το κριθάρι». Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση «Journal of Science of Food and Αgriculture».
Πηγή: real.gr
Δημοσίευση σχολίου