Η απάντησή μας στην "διανοούμενη" Σώτη Τριανταφύλλου...


Η Σώτη Τριανταφύλλου, η «ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΗ» ...που δεν την ξέρει κανείς αλλά τα ΜΜΕ θέλουν να την μάθουμε οπωσδήποτε, που την θαυμάζει κι ο Νίκος BenRubi Δήμου... έχει άποψη!

Την ενοχλεί , λέει, που η κυβέρνηση φιλάει χέρια παπάδων... αλλά δεν την ενοχλεί που οι πολιτικοί φιλούν τους πισινούς ξένων πρακτόρων; Την ενοχλεί που η κυβέρνηση χορεύει Τσάμικα ...αλλά δεν την ενοχλεί που οι πολιτικοί χορεύουν Dirty Dancing στα κρεβάτια των νταβατζήδων; Την ενοχλεί που η κυβέρνηση χαιρετάει τα τεθωρακισμένα, κάτι που επιβάλλει υπαρκτός νόμος κι όχι κάποιο βίτσιο, αλλά ίσως να μην την ενόχλησε που τα τεθωρακισμένα των ΗΠΑ και του Ισραήλ ...αντί να παρελαύνουν απλά... τσαλαπατούν άμαχους και γκρεμίζουν κατοικίες γηγενών Παλαιστινίων και Ιρακινών; 
Ο Σώτη Τριανταφύλλου... είναι διανοούμενη! Αυτή είναι η διανόηση σήμερα... που σχετίζεται απόλυτα με τον βόθρο που μας έριξε η ελίτ. 
Την ενοχλεί που η κυβέρνηση ταυτίζεται με τους κυβερνώμενους!
Και ποιος σου είπε ρε Σώτη ότι εγώ θέλω μία κυβέρνηση, που πληρώνω με αίμα να ταυτίζεται με σένα ή με τον φούφουτο; 
Ποια είσαι εσύ που θεωρείς υποτιμητικό για μία κυβέρνηση να ταυτίζεται με τους ψηφοφόρους της και χρηματοδότες της που τους αποκαλείς υποτιμητικά... μάζες; 
Ποιος σου είπε ότι εσύ ανήκεις στην ελίτ κι εμείς στις μάζες και δίνεις και συμβουλές ποιότητας; 
Αυτές οι μάζες Σώτη... έχουν δέκα φορές πιο καθαρό μέτωπο από κάθε κυβέρνηση και είναι δέκα φορές πιο χρήσιμες στην ανθρωπότητα από σένα και τους φίλους σου κι από κάθε κυβέρνηση... κι έχουν απείρως μεγαλύτερο ηθικό παράστημα από οποιονδήποτε πολιτικό γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. 
Αυτές οι «μάζες» ...ιδρώνουν, παράγουν πλούτο που διαχειρίζονται και εξανεμίζουν οι γελοίοι της πολιτικής... γιατί ακριβώς ...ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τον μέσο εργαζόμενο Έλληνα και δεν σέβονται τον μόχθο του.
Μακάρι οι κυβερνήσεις να ταυτίζονταν με τον μέσο πολίτη ...κι όχι με τον μέσο ΚΛΕΦΤΗ, με τον μέσο ΔΟΛΟΦΟΝΟ και με τον μέσο ΨΕΥΤΗ. Γιατί μόνο αυτές είναι «αρετές» του μέσου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ. 
Και ο μόνος λόγος που αυτοί οι απατεώνες καταλήγουν να κυβερνούν τους πολίτες είναι γιατί ακριβώς ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ εμάς τις μάζες, όπως σου αρέσει να μας αποκαλείς... που ακόμα πιστεύουμε στον λόγο της τιμής και στο φιλότιμο. 
Η Σώτη Τριανταφύλλου εγκαλεί την κυβέρνηση... για Αντι-Δυτισμό και Αντι-Ευρωπαϊσμό... διότι είναι αυτονόητο για τη διανοούμενη (my ass) ότι η «πρόοδος» βρίσκεται στη Δύση ...των τοκογλύφων και δολοφόνων. 
Το 'πιασε το νόημα της ζωής η Σώτη η "Διανοούμενη". Είμαστε με το ΝΑΤΟ και την ΕΚΤ. Όλοι οι άλλοι είναι λάθος... 
Σώτη Τριανταφύλλου... να μην αγχώνεσαι. Οι χειρότεροι και οι αθλιότεροι βρίσκουν πάντα τον δρόμο για την επιτυχία.
Ακολουθεί το σχετικό άρθρο από την "Η Εφημερίδα":

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ATHENS VOICE
Σώτη Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση που χορεύει τσάμικα, φιλάει χέρια παπάδων, χαιρετάει τα τεθωρακισμένα...Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει, αναμφίβολα, ευρεία αναγνώριση και μεγάλη δημοτικότητα. Ακόμη κι αν αποτύχει σε όλα, υπεύθυνοι θα θεωρηθούν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί της εχθροί, γράφει στην Athens Voice η Σώτη Τριανταφυλλου.

Το άρθρο της έχει τίτλο «Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και Iακωβινισμός»:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει, αναμφίβολα, ευρεία αναγνώριση και μεγάλη δημοτικότητα. Ακόμη κι αν αποτύχει σε όλα, υπεύθυνοι θα θεωρηθούν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί της εχθροί – ακριβώς όπως για τις ελλείψεις και τα εγκλήματα του υπαρκτού σοσιαλισμού ευθυνόταν, σύμφωνα με τη διεθνή αριστερά, ο καπιταλιστικός κλοιός.
Η σημερινή κυβέρνηση καθρεφτίζει τον ελληνικό λαό: την αμορφωσιά του, τον εθνικισμό του, την προσκόλληση στις ρίζες, τους στενούς ορίζοντες, τον αντι-ευρωπαϊσμό, τον αντι-δυτισμό, την ψευτο-σοφία, το γλεντζέδικο πνεύμα, την αλαζονεία, το σύμπλεγμα κατωτερότητας, τη μανία καταδιώξεως, την τάση για εύκολες (πλην όμως επιπόλαιες) λύσεις. Τα έχουμε ξαναπεί. Το ζήτημα μετά τη συγκρότηση της ακροαριστερής-ακροδεξιάς κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η τέλεια αντιπροσωπευτικότητά της θεωρείται αρετή: να, επιτέλους, μια κυβέρνηση που είναι απολύτως εξομοιωμένη με τις μάζες.
Έχω σχολιάσει πολλές φορές την πολιτική αγραμματοσύνη της ελληνικής αριστεράς η οποία δεν φαίνεται να κατανοεί τι σημαίνει αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τι σημαίνει άμεση δημοκρατία (που παραμένει το όνειρό της), τι σημαίνει συμμετοχικότητα. Η ιδεοληψία και ο εγγενής λαϊκισμός της την οδηγούν στην ταύτιση κυβερνώντων και κυβερνωμένων, δηλαδή σε χονδροειδές θεωρητικό σφάλμα με σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες.
Για να προχωρήσουν οι κοινωνίες, οι ηγεσίες τους πρέπει να βρίσκονται σε κάποιου είδους πρωτοπορία: να έχουν, λόγου χάρη, οράματα και προγράμματα που δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να έχουν οι μάζες. Στον πλανήτη του υπερπληθυσμού και των ΜΜΕ, ο πολίτης είναι το ανενημέρωτο μέλος μιας τεράστιας, δυσκίνητης, συχνά απαθούς μάζας: όταν αναδεικνύουμε στην ηγεσία ανθρώπους της μάζας –όχι πολιτικούς με προωθημένα οράματα και προγράμματα – οι κοινωνίες ακινητοποιούνται ή οπισθοχωρούν.
Χαιρόμαστε λοιπόν που το ηγετικό πολιτικό προσωπικό βγαίνει σήμερα από τον «λαό», που χορεύει τσάμικα, φιλάει χέρια παπάδων, χαιρετάει τα τεθωρακισμένα, «καταργεί» την ιδέα της αριστείας – λες και η αριστεία είναι κάτι που μπορεί να καταργηθεί με κυβερνητικά διατάγματα. Πρόκειται για την αναβίωση του ιακωβινισμού, που με τη σειρά του εμπνεόταν από την αρχαία Σπάρτη («η Σπάρτη φέγγει σαν λάμψη αστραπής στο πιο βαθύ σκοτάδι», έλεγε ο Ροβεσπιέρος σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση) και από τη Ρώμη – όχι μόνον της εποχής της Δημοκρατίας αλλά και της εποχής των δικτατόρων.
Οι Ιακωβίνοι όριζαν ως πρώτες πολιτικές αρετές την εργασία υπέρ του γενικού καλού και την αγάπη για την πατρίδα-γη και το έθνος. Επιμένω λίγο περισσότερο στον ιακωβινισμό διότι το ήθος του ενώνει τα πολιτικά άκρα: η παιδεία των Ιακωβίνων νοείτο ως γενική και ισότιμη για όλον τον λαό (η νοοτροπία του σημερινού υπουργείου παιδείας), η οποία θα δημιουργούσε τη συλλογική «λαϊκή συνείδηση», το θεμέλιο του δημοκρατικού καθεστώτος. Λαϊκή και «ίση» παιδεία (λες και όλοι οι άνθρωποι έχουν «ίση» έφεση), κατάργηση των χρεών προς τους φεουδάρχες, περιορισμός των κληρονομικών δικαιωμάτων, διανομή στους φτωχούς των δημευθέντων αγαθών των εχθρών της Επανάστασης, μίσος χριστιανικού τύπου προς τους πλουσίους: ακούγονται «καλά» και δημοκρατικά πράγματα αλλά, όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία, έχουν μια πολύ σκοτεινή πλευρά. Ο ιακωβινισμός ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, το πνεύμα που έκανε τη Γαλλική Επανάσταση αιμοσταγή και τρομοκρατική, με αποτέλεσμα, για να το πούμε σχηματικά, την Παλινόρθωση και τους ναπολεόντειους πολέμου.
Η απόρριψη της αριστείας δεν είναι μόνον πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βρίσκεται στη βάση αυτού του κυβερνητικού σχηματισμού που περιέχει, όπως είπα, όλα τα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Και παρά τις διπλωματικές προσπάθειες του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση υπονομεύεται από την ίδια της την επιθυμία για «λαϊκότητα», από τον φόβο του επιλεγόμενου ελιτισμού. Τον «ελιτισμό» θεωρούν έγκλημα ηθικής τόσο τα κομμουνιστικά κόμματα που πάσχουν από ιδεολογία (η ιδεολογία είναι, προφανώς, το όπιο του νου) όσο και η λαϊκή ακροδεξιά (και δεξιά), η οποία, ως αμαθής και άξεστη, φοβάται και αποφεύγει τη σκέψη.
Έτσι, όλοι αδερφωμένοι, μερικοί με ράσα, άλλοι με στρατιωτικές στολές, με παράσημα, με τσαρούχια, με μαντίλες, έχουμε βαλθεί να εξουδετερώσουμε οποιοδήποτε ευπρεπές βήμα κάνει ο κ. Τσίπρας, παραμερίζοντας τις ατυχέστατες, αν και επίσης πολύ ελληνοπρεπείς και λαοφιλείς, δηλώσεις του περί ζουρνάδων και νταουλιών.
Αλλά, θα το ξαναπώ: ακόμα κι αν η περιβόητη λίστα των προβλεπομένων μεταρρυθμίσεων (που σκοτώνουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία της αγοράς) μας οδηγήσουν εκτός ΕΕ, θα ρίξουμε το φταίξιμο στον δόλιο νεοφιλελευθερισμό και στους Ευρωπαίους, τους προτεστάντες, τους τοκογλύφους. Η κυβέρνηση, μέσα στην επαναστατική της έξαψη που, μέσω μιας πλάνης της λογικής, τη θεωρεί παγκόσμια, εθελοτυφλεί μπροστά στις επιθυμίες του «λαού»: παρότι μια πεισματική μειοψηφία προσβλέπει ακόμα στο σοσιαλιστικό μέλλον, η μεγάλη πλειοψηφία (οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία είναι ενδεικτικές) αποστρέφεται όχι μόνον την αριστερά αλλά και τη σοσιαλδημοκρατία, οι υπερβολές και οι ανοησίες της οποίας οδήγησαν την Ευρώπη στην οικονομική ανισορροπία.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookTwitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes