Τα Greeklish του Λιαντίνη... και η ελληνικότητα του Σολωμού (Βίντεο)

Όταν ο Λιαντίνης ...προωθούσε τα ...GREEKLISH 



Ο Δ. Λιαντίνης οραματίζεται την Ελλάδα των “greeklish”!
Έχοντας ως πρότυπο την «φωνητική γραφή» του Σολωμού (την οποία θεωρεί «προφητική»), ο Δ. Λιαντίνης εισηγείται την εισαγωγή του Λατινικού αλφαβήτου στα Ελληνικά γράμματα:

«Εάν δεν εισαγάγουμε το Λατινικό αλφάβητο κι εμείς, όπως το ‘κανε ο Ατατούρκ με τους Τούρκους, θα εξαφανιστούμε μέσα στην Ευρώπη!».
Και ισχυρίζεται ότι το αλφάβητό μας (που στους ξένους φαντάζει «Κινέζικο»!) είναι ο λόγος που δεν μας διαβάζουν στο εξωτερικό. Λες και αν αντί για, π.χ., «τα παιδία παίζει», γράφαμε “ta pedia pezi” (φωνητική γραφή) ή “ta paidia paizei” (στο πιο σοφιστικέ), η φράση θα γινόταν αυτόματα κατανοητή και καλοδεχούμενη από τους ξένους φιλολόγους!»
(Βλέπε και filonoi.files



Κι αφού είδατε το VIDEO όπου μαθαίνουμε ότι ο «εθνικός» μας ποιητής έγραφε greeklish γιατί δεν ήξερε Ελληνικά ...διαβάστε και το παρακάτω κείμενο ...για να καταλάβετε πόσο «εθνικός» και πόσο Έλληνας ήταν ο Dionisio Salamon όπως υπέγραψε στη διαθήκη του.

Πολύ φασαρία για τα «πνευματικά δικαιώματα» του Εθνικού μας Ύμου...



Επειδή γίνεται ντόρος μεγάλος σχετικά με τα Πνευματικά Δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου κι επειδή υπάρχει άγνοι για το θέμα... θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε μπορεί ελεύθερα να παίξει και να αναπαραγάγει τον Εθνικό Ύμνο με το στόμα ή με τα μουσικά του όργανα.
Δηλαδή οι στίχοι και η μελωδία λόγω παλαιότητας και μόνο δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα.

Όμως προσοχή!
Αν μια μεγάλη ορχήστρα έχει εκτελέσει και έχει ηχογραφήσει τον Εθνικό Ύμνο πρόσφατα, σε μια ενορχήστρωση συγκεκριμένου δημιουργού... τότε αυτή η συγκεκριμένη ηχογράφηση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται δωρεάν από οποιονδήποτε. Υπάρχουν δηλαδή δικαιώματα, μικρότερα, που δεν αφορούν την σύνθεση και τους στίχους, αλλά την διασκευή και την εκτέλεση.
Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα κομμάτια κλασικής μουσικής. Μπορεί να ΜΗΝ λαμβάνει πνευματικά δικαιώματα ο Μότζαρτ ...αλλά η Κρατική Ορχήστρα της Βιέννης π.χ. λαμβάνει δικαιώματα από τις δικές της ηχογραφήσεις.
Με την ευκαιρία της συζητήσεως περί του «ΕΘΝΙΚΟΥ» μας ΥΜΝΟΥ ...από τον «ΕΘΝΙΚΟ» μας ποιτή... σημειώστε τα παρακάτω:

Ο «εθνικός» μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός:


  • έναν χρόνο, πριν του αναθέσει ο ΜΑΣΟΝΟΣ Σπυρίδων Τρικούπης την συγγραφή του Εθνικού ύμνου, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...
  • την γραπτή του διαθήκη που ήταν νομικό έγγραφο... ο «εθνικός» μας ποιητής και «βαθύτατα» πατριώτης την συνέταξε στα ΙΤΑΛΙΚΑ και ως γνήσιος «Έλληνας» την υπέγραψε με το μόνο ΝΟΜΙΚΑ έγκυρο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ του όνομα που ήτα... DIONISIO SALAMON... τόσο «Έλληνας» και τόσο «εθνικός». Για του λόγου το αληθές ανατρέξτε και στο http://www.hebrewsurnames.com/SALAMON
  • η συγγραφή του «εθνικού» ύμνου δεν ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια αλλά του ανετέθη με την μορφή ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ...με χρηματικό αντάλλαγμα προφανώς και φαινομενικά δεν είχε και μεγάλη θέληση να ασχοληθεί με την υπόθεση... ο «εθνικός» μας ποιητής. Εκείνο τον καιρό... όλοι οι «πατριώτες» μάχονταν έναντι αμοιβής.
  • ο,τιδήποτε άλλο έγραφε, εκτός του Εθνικού Ύμνου, δεν είχε ούτε αρχή, ούτε τέλος και σε πολλές περιπτώσεις ήταν επιεικώς γελοίο. Δηλαδή ...ο πολύ προγενέστερος Σαίξπηρ θα χρησιμοποιούσε την ποίηση του Σολωμού για προσάναμμα και τίποτα περισσότερο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Βαλαωρίτη: το 1857, μετά τον θάνατο του Σολωμού, έγραφε στον Κωνσταντίνο Ασώπιο ότι «ἐψεύσθησαν αἱ ἐλπίδες τοῦ ἔθνους» και το 1877 έγραφε στον Ροΐδη: ότι ο Σολωμός άφησε πίσω του «ἕναν μόνο ὕμνον καὶ ὀλίγας ἀσυναρτήτους στροφάς».
  • τα προσωπικά αντικείμενα του Σολωμού φυλάσσονταν από την Τεκτονική Στοά «Ἀστὴρ τῆς Ἀνατολῆς», στην οποία ανήκε και ο Σπυρίδων Τρικούπης αλλά και ο συνιδρυτής της APPLE ...Steve Wosniak μαζί με την γυναίκα του.




...και για να τα πάρουμε όλα από την αρχή... στην νεοϊδρυθείσα Ελλάδα... που ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο των «Άγγλων» (βλέπε Rothschild)... η επιλογή της σημαίας «μας» ...έγινε με κριτήρια αμιγώς «εθνικά» και «πατριωτικά».
Ήταν δηλαδή η ΓΑΛΑΖΙΑ εκδοχή της σημαίας που έφερε η πανίσχυρη EAST INDIA COMPANY (βλέπε επίσης http://en.wikipedia.org/wiki/East_India_Company)... δηλαδή η «Αγγλική» εταιρεία που είχε στον έλεγχό της την υπόδουλη Ινδία. Μια Γαλάζια ...Αγγλική Σημαία... μας έδωσαν ως γνήσια «αγγλική» αποικία των Rotschild... κι έναν «εθνικό» ποιητή, ...Salamon... που έμαθε Ελληνικά σχεδόν με το ζόρι.



«Κάποιοι» όμως δεν θέλουν να «θιγούν» οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ εικόνες των «εθνικών» μας «ηρώων»... γιατί;
Όπως μπορέσατε να διαβάσετε παραπάνω, αναφέρθηκα στην εβραϊκή καταγωγή του τέκτονος Διονυσίου Σολωμού, ο οποίος έμαθε Ελληνικά αφού του ανέθεσε να γράψει τον Εθνικό Ύμνο ο Σπυρίδων Τρικούπης (από την ίδια Στοά).
Ο Σολωμός ήταν τόσο Έλληνας και τόσο Εθνικός που την διαθήκη του την έγραψε στα ...ΙΤΑΛΙΚΑ, υπογράφοντας με το νόμιμο όνομά του, που ήταν Dionisio Salamon.
Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει τα λεγόμενά μας:








Πέρα από το πασιφανές της καταγωγής του, ακούγοντας απλά το πραγματικό του όνομα, είχα βρει και ΜΗ συνωμοσιολογική πηγή από άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σήμερα προσπαθώντας να επισκεφθώ την ίδια σελίδα  διεπίστωσα ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ …εξαφάνισε το άρθρο ολοκληρωτικά.
Δεν υπάρχει πουθενά στην ιστοσελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Μία μεγάλη αλήθεια γραμμένη σε ένα άσημαντο άρθρο γνώμης, που λίγοι διάβασαν και που θα μας προβλημάτιζε γενικότερα για ολόκληρη την παράσταση της «Ελληνικής Επαναστάσεως».
Η παράσταση μέσα στην οποία ζούμε μέχρι σήμερα είναι πιο αποτελεσματική όταν σβήσουν ΟΛΑ τα φώτα, όπως στον κινηματογράφο.
Μία χαραμάδα στον τοίχο που αφήνει μία ακτίδα πραγματικού φωτός να μπει στην σκοτεινή αίθουσα, ακυρώνει εξ ολοκλήρου την ψευδαίσθηση που δημιούργησε η προβολή σκιών στο πανί.
To άρθρο που εξαφάνισε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μπορείτε να το διαβάσετε σε άλλο blog (εδώ) που το αναδημοσίευσε παρακάτω:

Βασίλης Λαμπρόπουλος*:
«Με χαλάει η προγονολατρία που εστιάζεται στις «χαμένες πατρίδες».»

– Η ελληνικότητα είναι αίσθημα ή συνείδηση;
Η «ελληνικότητα» ήταν ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα διανοουμένων του Μεσοπολέμου το οποίο δημιουργήθηκε μετά τον ανεπανόρθωτο τραυματισμό του οικουμενικού Ελληνισμού το 1922. Αντικατέστησε τον κοσμοπολιτισμό ενός Καβάφη με την τοπογραφία ενός Ελύτη, προσφέροντας αίσθημα για συνείδηση.
Έτσι, η αισθητική της «ελληνικότητας» έγινε η ηθική του Ελλαδισμού και άνθησε για μισό αιώνα περίπου. Στην δεκαετία του 1990 έχασε και το πολιτιστικό και το πνευματικό της κύρος και σήμερα επιβιώνει μόνο στους χώρους του υψηλού ή δημώδους λαϊκισμού. Αποτελεί πλέον αντικείμενο ιστορικής μελέτης μαζί με παλαιότερα κινήματα, όπως ο Ρομαντισμός και ο Συμβολισμός. Εδώ και είκοσι χρόνια, η διερεύνηση της μείξεως και της υβριδικότητας έχει θέσει τις αντιλήψεις περί Ελληνισμού σε μια νέα, πλουσιότατη προβληματική, στην οποία συμβάλλουν τόσο οι τέχνες όσο και οι επιστήμες.

– Τι πιο μικρό ελληνικό αγάπησα.
Το κάλεσμα του κόρνου και η απάντηση του πιάνου στην αρχή του 2ου κοντσέρτου του Μπραμς. Είναι κάτι που εγώ έπλασα ελληνικό κι έτσι λειτουργεί έξω από συμβατικούς προσδιορισμούς.

– Η υπέροχη εκδοχή του Έλληνα.
Ο Έλληνας είναι υπέροχος όταν παύει να χρησιμοποιεί το δεκανίκι της εθνικής ταυτίσεως και πορεύεται αυτόνομος και γενικά όταν δεν αντλεί ούτε δικαίωση ούτε ενότητα από την προσκόλλησή του σε κάποιο συλλογικό μεγαλείο. Ο υπέροχος Έλλην δεν σε κάνει ποτέ να συνδέεις την υπεροχή με την καταγωγή του.

– Αυτό που με χαλάει.
Η προγονολατρία που εστιάζεται στις «χαμένες πατρίδες» και συντελεί στο να αγνοούνται οι υπάρχουσες πατρίδες. Η νοσταλγία για Σμύρνη, Αλεξάνδρεια και Οδησσό που ενθαρρύνει την αδιαφορία για Ντιτρόιτ, Μελβούρνη και Τορόντο. Η εμμονή για ό,τι παρήλθε στην Μεσόγειο, που κλείνει τα μάτια σε ό,τι αναπτύσσεται στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό.
Η προσκόλληση στην έννοια της αποδημίας ενώ ζούμε στον αιώνα της διασποράς. (Φυσικά και υπήρξε ένας πλούσιος λεβαντίνικος κόσμος, φυσικά και υπάρχει μετανάστευση. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να αίρονται σε εθνικά σύμβολα και να μονοπωλούν τον ελληνικό κοσμοπολιτισμό.)

– Προσόν ή μειονέκτημα να είσαι Έλληνας σήμερα;
Προσόν όταν θεωρείται ιδιότητα προς διεκδίκηση, μειονέκτημα όταν εκλαμβάνεται σαν ταυτότητα προς κατοχύρωση.

– Παράγει πολιτισμό ο Έλληνας της νέας εποχής ή μένει κολλημένος σε μια ρητορική ελληνικότητα;
Καθημερινά, εκατομμύρια ανθρώπων παράγουν πολιτισμό αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο με την ελληνική σκέψη, τέχνη κι επιστήμη όλων των εποχών. Ορισμένοι φιλέρευνοι Έλληνες συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε αυτό τον οικουμενικό διάλογο ενώ άλλοι, από αδράνεια, άγνοια ή αυταρέσκεια, απέχουν.

– Με ποια ταυτότητα οι Έλληνες περιέρχονται στον σύγχρονο κόσμο;
Με την ταυτότητα ενός «Τζον Σμιθ», 20χρoνου φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν που, επειδή ακούει πως είχε κάποια Ελληνίδα προγιαγιά, παρακολουθεί ένα-δυο νεοελληνικά μαθήματα για να δει αν κάτι τον συνδέει με αυτή την μακρινή πλευρά της καταγωγής του (περισσότερο, ας πούμε, από την ιταλική ή την μεξικανική). Αυτό θα αποτελέσει μια προσωπική απόφαση, που θα χρειαστεί χρόνο και δεν ξέρουμε ακόμη πού θα καταλήξει. Η ταυτότητα συνιστά διακύβευμα.

– Το ελληνικό μου «γιατί» κι ένα «πρέπει» που πέταξα.
Αναρωτιέμαι γιατί η δημοκρατία διαπράττει συχνά ύβρη και αυτοκαταστρέφεται.
Πέταξα την σεφερική εντολή:
«Δέξου ποιος είσαι. / Το ποίημα… / Θρέψε το με το χώμα και τον βράχο που έχεις. / Τα περισσότερα / σκάψε στον ίδιο τόπο να τα βρεις». –

Ο Έλληνας ποιητής μου.
Ο Dionisio conte Salamon, νόθος γιος, γεννημένος Γάλλος πολίτης, εβραϊκής καταγωγής, που έζησε σε ένα βρετανικό προτεκτοράτο μιλώντας Ιταλικά και δεν πήγε στην ελεύθερη Ελλάδα αφού την βρήκε σε Γερμανούς συγγραφείς.

– Η αδιαπραγμάτευτη ελληνική αλήθεια μου.
Κάθε αλήθεια είναι αδιαπραγμάτευτη και μάλιστα οι ελληνικές.
Μια απόλυτη αλήθεια δεν είναι ελληνική, είναι θεοκρατική. Μόνον όποιος στερείται αυτοπεποίθησης έχει ανάγκη την αδιαλλαξία και αρνείται να διαπραγματευθεί.

– Η Οδός των Ελλήνων στον παγκόσμιο χάρτη – ορίστε την.
Η Οδός των Ελλήνων εκεί που ζω είναι κεντρόφυγος: οδηγεί μακριά και επιζητεί το διαφορετικό. Είναι η οδός εκείνων που έφυγαν από την όποια εστία τους για να γίνουν άλλοι Έλληνες, εκείνων που γίνονται Έλληνες διαφέροντας αλλού.
Οι δικοί μου Έλληνες είναι πλάνητες πολίτες του παγκόσμιου Ελληνισμού: δεν έφτασαν στην πατρίδα τους διότι παραμένουν καθ’ οδόν εφευρίσκοντας και ανασκευάζοντάς την.
Πατριδογνωσία και πατριδοκλασία είναι αλληλένδετα.

* Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος κατέχει την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών Κ. Π. Καβάφη στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν της Αμερικής.

Για να το καταλάβετε λοιπόν και να το διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια... το κείμενο στη φωτογραφία είναι του «εθνικού» μας ποιητή που δεν ήξερε καν Ελληνικά αλλά του ανέθεσαν να γράψει τον εθνικό ύμνο...κι έγραφε το ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ... φένοντε... και τα κάλη... κάλοι... ή ακόμα και το είναι... ίνε.



Βέβαια κάποιοι θα αναρωτηθούν από που κι ως που το δημιούργημα-γραφή δύναται να αντικαταστήσει την δημιουργό-γραφή; Επειδή για όλα υπάρχει μία απάντηση... επιτρέψτε μου να απαντήσω ερωτόντας: Από που κι ως που ο Salamon Έλληνας... κι από που κι ως που «ΕΘΝΙΚΟΣ» μας ποιητής ...πριν μάθει καν Ελληνικά;... Αυτό είναι το ερώτημα... κι όχι αν γράφει όπως εγώ στα Μεγάλα Νήπια... επίσης δημιουργικά... αλλά δεν μπορούσε να τα διαβάσει κανείς άλλος χωρίς να βάλει τα γέλια.

Τέλος το παράδειγμα του Κεμάλ... δένει απόλυτα με τη «δημιουργική» γραφή του ΜΗ Έλληνα Salamon... Ο ένας ΜΗ Έλληνας «Εθνικός» ποιητής, ο άλλος ΜΗ Τούρκος ...εθνάρχης της Τουρκίας ...και οι δύο έγραφαν σε ξένη γλώσσα... καθόλου - μα καθόλου «εθνική»...


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes