Ο Obama και το θέμα της προσβολής της Εθνικής μας Κυριαρχίας


Μας "ξευτίλισε" την Εθνική Κυριαρχία και την Σημαία μας ο απερχόμενος Πρόεδρος των Αμερικανών Barack Obama, και οι «δικοί» μας βράχνιασαν φωνάζοντας: “Thank You America”... κατά την επίσκεψή του στη Αθήνα.

Από την χαρά τους ξέχασαν να ρωτήσουν τον Barack Obama, γιατί το Αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason DDG87 δεν έφερε, όπως υποχρεούται, την ελληνική σημαία κατά την άφιξή του στον Πειραιά στις 23 Οκτωβρίου 2016.
Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή με Ερώτησή τους που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων στις 3 Νοεμβρίου 2016 ζητούν να μάθουν ποιος το επέτρεψε.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κ. Χρήστος Χατζησάββας ρωτάει να μάθει γιατί ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΕΘΑ και ο Πρωθυπουργός της χώρας ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ επέτρεψαν την προσβολή της Ελληνικής Σημαίας και της Εθνικής μας κυριαρχίας.
Πως γίνεται ρε Αρχηγέ του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχε Ευάγγελε Αποστολάκη να μας «παίρνει» την Ελληνική Σημαία πάντα ο αέρας και εσύ να μην ντρέπεσαι που δεν μπορείς να την προστατεύσεις από τον «καιρό»;



Τα συστημικά ΜΜΕ του κάθε ΠΑΠΠΑ σε «εντεταλμένη» υπηρεσία, αποκρύπτουν από τα "πρόβατα" την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα και την σημασία τους για την προσβολή της Ελληνικής Σημαίας, ακόμα μία φορά, μαζί και την προσβολή της Εθνικής Κυριαρχίας μας.
Εμείς οι υπόλοιποι, εφόσον θέλουμε να αποκαλούμαστε Έλληνες έχουμε μεγάλη ευθύνη για τα κακά που συμβαίνουν στην χώρα... αιτία η τεράστια ανοχή μας, πολλών η δειλία.
Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί και κανείς δεν κάνει τίποτα για να το προστατεύσει, ντροπή μας, το τίμημα θα πληρώνουν γενεές ολόκληρες, μέχρι να επιτευχθεί ο εκφυλισμός του Ελληνισμού.
Ακολουθεί η ΕΡΩΤΗΣΗ του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή στην Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ για την οποία είμαι σίγουρος ότι δεν θα απαντηθεί... ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως δεν έχουν απαντηθεί πολλά άλλα…


Επειδή ορισμένοι αναγνώστες μας ρωτούν σε σχόλια τους, αλλά και σε μηνύματα από που απορρέει η υποχρέωση "Σε ξένα χωρικά ύδατα υποχρεούνται τα πλοία να φέρουν, παράλληλα, στον κύριο ιστό την εθνική σημαία της Χώρας, τα ύδατα της οποίας και διαπλέουν", σας παραθέτουμε, χωρίς να θέλουμε να σας "ρίξουμε" στα "βαθιά νερά" και να αναλύσουμε το κεφάλαιο International Maritime Laws, το πρόσφατο για τα Ελληνικά δεδομένα ΦΕΚ, που έχει να κάνει με την Υπουργική Απόφαση 2133.2/33882/2015 αναφορικά με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένα Σαρωνικού:

Υπουργική Απόφαση 2133.2/33882/2015 - ΦΕΚ 2443/Β/13-11-2015
Άρθρο 16
1. Τα εισερχόμενα στο λιμένα ή από αυτόν αποπλέοντα πλοία οφείλουν να έχουν την ημέρα επηρμένη τη σημαία του Κράτους στο οποίο ανήκουν.

2. α)  Όλα τα ξένα πλοία, καταπλέοντα ή προσεγγίζοντα στο λιμένα, οφείλουν να αναρτούν στην καθιερωμένη θέση, κατά τα υπό της διεθνούς αβροφροσύνης επιβαλλόμενα, την Ελληνική σημαία, διαστάσεων 0,63 χ 0,95 μ.
Οι ναυτικοί πράκτορες αλλοδαπών πλοίων οφείλουν να διαθέτουν ναυτική Ελληνική σημαία, του ανωτέρω μεγέθους και να εφοδιάζουν με αυτή, με τον κατάπλου, το στερούμενο Ελληνικής σημαίας πλοίο.
β) Το όνομα κάθε Ελληνικού εμπορικού πλοίου πρέπει να αναγράφεται στις παρειές του πλοίου, με όλα τα στοιχεία με τα οποία φέρεται στα ναυτιλιακά του έγγραφα.
γ) Σε παραβάσεις του εδαφίου Α' της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, συνυπεύθυνοι είναι και οι πράκτορες, μετά των πλοιάρχων των πλοίων, εκτός εάν αποδείξουν ότι οι τελευταίοι εγγράφως αρνήθηκαν την έπαρση της Ελληνικής σημαίας.

3. Κατά την επέτειο Εθνικής εορτής ή και όσες φορές δοθεί διαταγή, τα στον λιμένα ορμούντα πλοία, υποχρεούνται να επαίρουν σημαιοστολισμό, μεγάλο ή μικρό, κατά τις οδηγίες της Λιμενικής Αρχής.

4. Όλα τα καταπλέοντα στον λιμένα πλοία και πλοιάρια πρέπει να είναι εφοδιασμένα με την καθοριζόμενη Ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Εφόσον είναι αντικανονική, ρυπαρή, φθαρμένη ή αλλοιωμένη, πέραν από τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αυτή αντικαθίσταται εντός προθεσμίας τασσομένης από τη Λιμενική Αρχή. Υπεύθυνοι για την τήρηση της παρούσας διατάξεως είναι ο πλοίαρχος, ο πλοιοκτήτης ή ναυτικός πράκτορας.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε ολόκληρο το ΦΕΚ:



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes