Οι τρομοκράτες του Παρισιού πολέμησαν στη Συρία και στρατολογήθηκαν στο Ισραήλ!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ακολουθεί προσωπική έκθεση που έλαβα από τον Hosein Mortada, Λιβανέζο δημοσιογράφο και διευθυντή του Κέντρου Μελετών Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης.

Της Afraa Dagher*

O Hosein Mortada παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με ένα από τα ...άτομα που μετείχαν στην επίθεση στο Παρίσι το Σάββατο 13 Νοεμβρίου μαζί με τους λοιπούς τζιχαντιστές. Το όνομά του είναι Abo Talha Al Jazaeri (Al Jazaeri σημαίνει "Αλγερινός").
Ο Abo Talha, είναι Γάλλος υπήκοος και εκπαιδεύτηκε στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, μαζί με την ομάδα του, με την οποία σχεδίασε και πραγματοποίησε την επίθεση στο Παρίσι.
Όλοι οι τρομοκράτες που εμπλέκονται στις επιθέσεις του Παρισιού είναι Ευρωπαίοι πολίτες, που προηγουμένως μάχονταν στη Συρία στο πλευρό του μετώπου της Al Nusra και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στην Al Raqqa για να ενταχθούν στην λεγόμενη ISIS, το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Εγγύς Ανατολή.
Τελικά πήγαν στην Quneitra, την Daraa... και ο τελευταίος τους σταθμός ήταν η σιωνιστική οντότητα του Ισραήλ, σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Bait Zorah, όπου και εκπαιδεύτηκαν από την ισραηλινή Μοσάντ. Στη συνέχεια εστάλησαν στη Γαλλία, μόλις έξι μήνες πριν την τρομοκρατική επίθεση του Παρισιού.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  1. Πώς θα μπορούσε μια τέτοια τρομοκρατική οργάνωση να παραβιάσει ασφαλισμένους χώρους όπως γήπεδα ή αίθουσες συναυλιών, χωρίς καμία βοήθεια από ξένες μυστικές υπηρεσίες;
  2. Η Γαλλία είναι έτοιμη να χαρακτηρίσει αυτούς τους "μαχητές" ως μετριοπαθείς, όπως αποκαλούνται στη Συρία;

Οι ΗΠΑ άρχισαν να εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες αυτούς στην Ιορδανία, αποκαλώντας τους Συριακό Δημοκρατικό Στρατό όταν ο Hosein πληροφορήθηκε γι' αυτούς από την πηγή του.
Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (Syrian Arab Army - SAA) που υποστηρίζεται από την λιβανέζικη αντιστασιακή Hezbollah και τη ρωσική εναέρια υποστήριξη, έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε όλη τη Συρία και η πρόοδος αυτή του Αραβικού Στρατού της Συρίας ανησυχεί ιδιαίτερα το Ισραήλ. Έτσι το Ισραήλ χρειάζεται περισσότερη αμερικανική και συμμαχική (συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας) συμμετοχή στη Συρία, προκειμένου να αποφευχθεί εις το εγγύς μέλλον η συνεχόμενη επέλαση του Αραβικού Στρατού της Συρίας.
Τώρα, Γαλλία και ΗΠΑ απέκτησαν μεγαλύτερο πρόσχημα ως αποτέλεσμα της επίθεσης στο Παρίσι, για να κλιμακώσουν την ανάμειξή τους στη Συρία.

* Η Afraa Dagher είναι πολιτικός αναλυτής που μένει επί του παρόντος στη Συρία. Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στα ΜΜΕ σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στο εσωτερικό της Συρίας, καθώς και την φύση της τρέχουσας κρίσης. Εμφανίστηκε στο RT, το Press TV, και είναι τακτικός επισκέπτης στην ραδιοφωνική εκπομπή του ακτιβιστή δημοσιογράφου Brandon Turbeville "Truth on the Tracks". Κλικάροντας ΕΔΩ μπορείτε να μεταφερθείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα.
Πηγή: activistpost

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes