Η Ρωσία ανακοινώνει αντίποινα και η Τουρκία απολογείται...


Η Ρωσία ανακοινώνει αντίμετρα και ο Ερντογάν παραπονιέται σχετικά με τις κατηγορίες ότι αγοράζει πετρέλαιο από την ISIS αναφέροντας μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά: 

Στην Τουρκία έχουν προσαχθεί 3000 ύποπτοι για σχέσεις με την ISIS κι έχουν συλληφθεί 800 από το 2011. 140 Τούρκοι πολίτες και 7 άντρες των σωμάτων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατικά χτυπήματα της ISIS σε Τουρκικές πόλεις. Επίσης αναφέρει ότι οι Τουρκικές αρχές έχουν κατασχέσει 79 εκατομμύρια λίτρα λαθραίου πετρελαίου στην προσπάθειά της να σταματήσει το λαθρεμπόριο που ωφελεί την ISIS. 
Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Τουρκία είναι ξέφραγο αμπέλι σε περίπτωση που στοχοποιηθεί από τους αποκεφαλιστές καθώς υπάρχουν κι εντός Τουρκίας χιλιάδες άνθρωποι που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τους εισαγόμενους τρομοκράτες. Ο Ερντογάν πρέπει να κρατήσει λεπτές ισορροπίες όχι μόνο για την ασφάλεια της χώρας αλλά και για το δικό του πολιτικό μέλλον που εξαρτάται από την στήριξη των φανατικών μουσουλμάνων, τους οποίους όμως δεν θέλει να τους οδηγήσει στην αγκαλιά των αποκεφαλιστών.
Μέχρι και Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου ετοίμαζαν οι Ρώσοι με τους Τούρκους ...και τα περί πισώπλατης μαχαιριάς που ανέφερε ο Πούτιν μάλλον έχουν κάποια βάση. Προφανώς είχε υποτιμήσει τη σημασία των Τουρκμένων για τα Τουρκικά σχέδια για την περιοχή. 
Ο Ερντογάν αναφέρει ότι στην περιοχή της Λαττάκειας δεν υπάρχουν αντάρτες της ISIS και ίσως η χρηματοδότηση των Τουρκμένων ανταρτών να αποσκοπεί στο να διατηρηθεί μακριά η ISIS από τη συγκεκριμένη περιοχή. 
Μπορεί δηλαδή η Λαττάκεια να μην διαθέτει πετρέλαια αλλά μόνο μία εύφορη κοιλάδα κι ενδεχομένως να είναι σημαντική για την Τουρκία από άλλη άποψη, στρατηγική κλπ.




Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes