Τσακώνονται σαν τα κοράκια ...επάνω από το κουφάρι της Συρίας...


Τελικά οι Ρώσοι μάλλον είχαν λερωμένη τη φωλιά τους... Είχαν χτυπήσει Τουρκμένους μισθοφόρους που δουλεύουν για λογαριασμό της Τουρκίας εντός Συρίας ενώ η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τους Ρώσους να μην το ξανακάνουν. 

Φαίνεται ότι οι Ρώσοι δεν πήραν στα σοβαρά την προειδοποίηση κι έλαβαν τη σχετική σφαλιάρα από έναν πολύ καλό τους πελάτη στο φυσικό αέριο.
Η δε άμεση επικοινωνία με το ΝΑΤΟ έγινε για να μην διανοηθεί η Ρωσία να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα... εναντίον της Τουρκίας, δηλαδή ενός μέλους της Νατοϊκης Συμμαχίας.
Τα περί παραβίασης συνόρων ήταν φυσικά προσχηματικά για να μην γίνει ευρέως γνωστό ότι και οι Τούρκοι επιχειρούν παράνομα με παραστρατιωτικές ομάδες εκτός των συνόρων τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το δικό τους κομμάτι από το κουφάρι της Συρίας.
Κάτι παρόμοιο συνέβαινε στη Μακεδονία στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία διαλυόταν και οι γύρω χώρες της εποχής (Ελλάδα, Βουλγαρία) έστελναν μισθοφόρους που μάχονταν μεταξύ τους για την εξασφάλιση των εδαφών στα οποία είχαν χάσει τον έλεγχο οι Οθωμανοί.
Τα σώματα ανταρτών δρούσαν στην περιοχή της Μακεδονίας 10 χρόνια πριν κινηθεί επίσημα ο τακτικός Ελληνικός Στρατός προς τη Μακεδονία.




Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes