Tραπεζικές καταθέσεις: Τρόμος από την εισβολή χάκερς


Το πλαστικό χρήμα και η κατάργηση των μετρητών συνοδεύονται από αρκετούς κινδύνους, για τους οποίους βέβαια δεν είχαν ενημερώσει τον κόσμο οι "φωστήρες" υπηρέτριες των τοκογλύφων. Φυσικά οι χάκερς θα χτυπούν "συμπτωματικά" πάντα τους μικροκαταθέτες και ποτέ τους πλούσιους, σαν τους κουκουλοφόρους που χτυπούν αποκλειστικά στα Εξάρχεια, αλλά ποτέ στο Κολωνάκι...


Σοβαρός κίνδυνος για τις καταθέσεις χιλιάδων ανυποψίαστων πολιτών από τη δράση επικίνδυνων χάκερ. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Λάρισα δείχνει ότι οι λογαριασμοί των Ελλήνων δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να αδειάσουν ανά πάσα στιγμή.
Στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, ένας νεαρός αγόρασε έναντι μόλις 20 δολαρίων τα στοιχεία καταθετών στην Ελλάδα από Ρώσους χάκερ που κατάφεραν να εισβάλουν στις τράπεζες.
Σύμφωνα με το Newsit, o νεαρός, οποίος κατάγεται από σχετικά εύπορη οικογένεια τις Λάρισας, αγόρασε τα στοιχεία δυο Ελλήνων καταθετών, μιας 30χρονης από την Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά.
Ο δράστης, από την στιγμή που έγινε κάτοχος όλων των τραπεζικών στοιχείων των δυο πολιτών, ξεκίνησε τις αγορές, αρχικά μέσω τις πιστωτικής κάρτας τις 30χρονης, αγοράζοντας αναλώσιμα υπολογιστών και φορητό κομπιούτερ, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
Λίγες ημέρες έπειτα η γυναίκα έμαθε ότι έκανε αυτές τις αγορές και θα πρέπει να πληρώσει. Η περίπτωση του 36χρονου από τον Πειραιά είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς ο 20χρονος πραγματοποίησε “ανάληψη” χρημάτων μέσω τις συγκεκριμένης κάρτας, ύψους 900 ευρώ.
Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης έμαθε για τις “αναλήψεις” που είχε κάνει, απευθύνθηκε στην Τράπεζα, καθώς την κάρτα του την είχε παραλάβει σχετικά πρόσφατα και μάλιστα δεν είχε προλάβει να την ενεργοποιήσει, καθώς διέθετε ακόμα την ταινία ενεργοποιήσεις.
Και οι δυο έκαναν άμεσα καταγγελίες στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και μάλιστα ιδιαιτέρως εξειδικευμένη από την Ασφάλεια τις Λάρισας. Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Λάρισας προχώρησαν στην σύλληψη του νεαρού και στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένοι χάκερ ενδεχομένως να έχουν τα τραπεζικά στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και είτε οι ίδιοι να κάνουν αγορές και αναλήψεις είτε να πουλάνε τα στοιχεία αυτά.
Το σκοτεινό διαδίκτυο προσφέρεται για πολλές παράνομες πράξεις.

Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”.
Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίον του στόλου, καθώς ήταν η εποχή που οι υποκλοπές εκατέρωθεν είχαν λάβει μορφή επιδημίας.
Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται ο άνθρωπος που δημιούργησε το “παράλληλο διαδίκτυο” όπως ονομάστηκε αρχικά και βέβαια το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν την μυστικότητα του Μέσου.
Όχι για πολύ όμως, καθώς ήταν η εποχή που οι “Βαρόνοι” των καρτέλ τις Λατινικής Αμερικής αναζητούσαν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ που αναλάμβαναν την διακίνηση τόννων κοκαΐνης που έστελνε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στις πόλεις τους.
Οι ιταλικές οικογένειες τις Μαφίας στην Ν. Υόρκη άρχισαν ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία, μέσω του “σκοτεινού διαδικτύου” όπως ήταν πια η νέα του ονομασία.
Οι Μαφιόζοι ανά τον κόσμο έμαθαν να χρησιμοποιούν το “σκοτεινό διαδίκτυο”, κλείνοντας δουλειές, συμβόλαια θανάτου, αγορά όπλων και γενικά ό,τι έχει να κάνει με την παρανομία, μέχρι που πια στην εποχή μας αυτός ο διαδικτυακός σκοτεινός κόσμος έχει περάσει ακόμα και στα χέρια των χάκερς, οι οποίοι πωλούν κάθε είδους στοιχεία που είναι δυνατών να αποφέρουν εύκολο κέρδος στους αποδέκτες.
Πηγή: imerisia.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes