Άνθρωποι του Κοινού Ποινικού Δικαίου υπογράφουν συμφωνίες διάρκειας 100 ετών!


Άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, που θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να είναι ακόμα και διαχειριστές στην οικοδομή τους ...βρίσκονται στα υψηλότερα πόστα εξουσίας ...και υπογράφουν για λογαριασμό μας συμφωνίες διαρκείας 100 ετών.

Καλό θα είναι ο Βασίλης Λεβέντης που οραματίζεται τον Στουρνάρα για Πρωθυπουργό οικουμενικής κυβέρνησης να τα διαβάσει τα παρακάτω άρθρα! Βέβαια ο Λεβέντης δικός τους είναι 100%... τους ξέρει και τον ξέρουν καλά...

Ακολουθεί άρθρο του 2005 από το "ΠΑΡΟΝ":


Το μεγάλο σκάνδαλο με το «πού πήγαν τα 273 δισ. που πήρε η Εμπορική από την πώληση της Ιονικής», το οποίο αποκάλυψε το «Π» στις 19 Ιουνίου, άναψε φωτιές και… τα αίματα στη Βουλή και εξέθεσε για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, αφού ο Χ. Καστανίδης ανέλαβε να υπερασπιστεί τους Σημίτη - Στουρνάρα - Παπαντωνίου!
Κι αυτό όταν ο υπουργός Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης -και παρά τις προσπάθειες (γιατί άραγε;) του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη να πει ότι τα λεφτά υπάρχουν και δεν παίχτηκαν ποτέ στο χρηματιστήριο, ούτε…χάθηκαν- κατέθεσε σε φωτοτυπία το δημοσίευμά μας, αναδεικνύοντας μια πολύ σοβαρή πτυχή από το έγκλημα του χρηματιστηρίου.
Γ. Αλογοσκούφης: Θα αναφερθώ σε μια μεγάλη απρέπεια την οποία έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Παραποίησε τα λεγόμενα στην πρωτολογία, επιχειρώντας να με εμφανίσει ότι προσπάθησα να καταθέσω το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της Εμπορικής Τράπεζας. Είναι σαφές ότι είπα τα εξής: «Εγώ θα καταθέσω, είναι σε εφημερίδα, μια καταγγελία: Πού πήγαν τα 273 δισ. που πήρε η Εμπορική Τράπεζα από την πώληση της Ιονικής; Ο κ. Στουρνάρας είχε πει στη γενική Συνέλευση: ''Τα επενδύσαμε στο χρηματιστήριο και τα χάσαμε''».
Χ. Καστανίδης: Όχι
Γ. Αλογοσκούφης: Καταθέτω το απόσπασμα της εφημερίδας την οποία κρατούσα, για να γνωρίζουν όλοι ότι το έγκλημα του χρηματιστηρίου έχει παρενέργειες και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Εμπορική Τράπεζα. Κατέθεσα ένα απόσπασμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ», το οποίο το καταθέτω και πάλι στα πρακτικά.
Ο Γ. Αλογοσκούφης διάβασε κατόπιν και μια συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην «Ισοτιμία» (στις 16/3/2003) στην οποία έλεγε: «Εμείς ως Εμπορική αντί να διαθέσουμε τα κεφάλαια από την πώληση της Ιονικής σε απλές τοποθετήσεις στη διατραπεζική, αγοράσαμε μετοχές, με συνέπεια τεράστιες υποαξίες στα χαρτοφυλάκια».
Όπως αποκάλυψε ακόμη ο υπουργός, «η Εμπορική Τράπεζα το 2002, επί προεδρίας Στουρνάρα, μείωσε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 7.509 εκατ. ευρώ, λόγω της απώλειας αξίας στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών».
Το εντυπωσιακό είναι ότι στη συνέχεια ο κ. Καστανίδης προσπάθησε να υπερασπιστεί τον κ. Στουρνάρα. Άρχισε να διαβάζει λοιπόν ένα πρακτικό της ετήσιας γενικής συνέλευσης της τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο «Ο κ. Στουρνάρας όσον αφορά τα 272 δισ. δρχ. από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας παρατηρεί ότι για ορισμένους έχει δημιουργηθεί ένα θέμα! Τα στοιχεία ενεργητικού στα οποία επενδύθηκαν τα χρήματα αυτά υπάρχουν. Δεν έχουν πωληθεί. Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 δισ. θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω»!
Όταν λοιπόν θα… ανακάμψει το χρηματιστήριο θα… εμφανιστούν σαν τα… μαρουλάκια και τα 272 δισ. δρχ. που… έχασε ο κ. Στουρνάρας! Και ο κ. Καστανίδης υπό τους… γέλωτες και την ειρωνεία των υπολοίπων βουλευτών συνέχισε: «Τι λέει ο κ. Στουρνάρας; Ότι τα 272 δισ. έχουν επενδυθεί στο ενεργητικό. Ξέρει ο κ. Αλογοσκούφης, όπως ξέρει και κάθε πρωτοετής φοιτητής της οικονομίας, ποιο είναι το ενεργητικό μια επιχείρησης».
Κ. Αγοραστός: Τα χρεόγραφα και οι μετοχές.
Χ. Καστανίδης: Κάνετε λάθος. Το ενεργητικό μιας επιχείρησης, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που κατέθεσε ο κ. Βερελής, περιλαμβάνει μετρητά. Ο κ. Στουρνάρας δηλώνει ότι έχει επενδύσει στο σύνολο του ενεργητικού. Τι λέει το ενεργητικό; Είναι τα μετρητά. Είναι οι απαιτήσεις κατά πιστωτικών ιδρυμάτων. Είναι τα δάνεια, είναι τα ομόλογα, είναι οι μετοχές, είναι οι συμμετοχές σε μη συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Αυτά όλα κάνουν το ενεργητικό. Ο κ. Στουρνάρας λέει ότι επένδυσε τα 272 δισ. στο σύνολο του ενεργητικού. Πόθεν προκύπτει ότι αυτά επενδύθηκαν στο χρηματιστήριο, όπως είπατε, και χάθηκαν;» 
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των άλλων βουλευτών ο κ. Καστανίδης συνέχισε ότι με όλα αυτά «ασχολήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές» και επικαλέστηκε το πόρισμα του κ. Απρογέρακα, «σύμφωνα με το οποίο ουδέν στοιχείο παρέχεται από το οποίο να δικαιολογείται οποιαδήποτε πολιτική ή ποινική ευθύνη και κανένα στοιχείο δεν παρέχεται για απώλεια των μετοχών».
Α. Μπενάκη (πρόεδρος): Γνωρίζουμε νομικά. Για πολιτική ευθύνη δεν μίλησε κανένας εισαγγελέας.
Χ. Καστανίδης: Αυτό όφειλε να το αποκαλύψει…
Μετά απο νέες διαμαρτυρίες ο κ. Καστανίδης υποστήριξε και πάλι ότι «το να λέει ότι 270 δισ. δρχ. παίχτηκαν και χάθηκαν στο χρηματιστήριο, όταν δεν λέει αυτό το εισαγγελικό πόρισμα και όταν ο κ. Στουρνάρας δηλώνει επίσημα στο πρακτικό ότι αυτά τα χρήματα επενδύθηκαν στο σύνολο του ενεργητικού και από τα 9 δισ. 1998 πώληση της Ιονικής, από το σύνολο του ενεργητικού της Εμπορικής Τράπεζας, δηλαδή 9.966.667.000, μόνο τα 136 εκατ. είναι σε μετοχές. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο υπόλοιπο ενεργητικό».
Β. Πολύδωρας: Πότε;
Χ. Καστανίδης: Για να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση το χρηματιστήριο με τη θέση της Εμπορικής Τράπεζας. Γι' αυτό ψεύδεται ο υπουργός Εθν. Οικονομίας
Γ. Αλογοσκούφης: Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Κατάφερε ο κ. Καστανίδης και πνίγηκε μόνος του σε μια κουταλιά νερό. Έχω διδάξει πολλούς πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών, κ. Καστανίδη. Προφανώς δεν περάσατε από οικονομικό πανεπιστήμιο. Θα διαβάσω ακριβώς και το πρακτικό, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι αναλυτικό πρακτικό. Λέει: «Τα στοιχεία ενεργητικού» -δεν διευκρινίζει, προσπαθεί με διπλωματική γλώσσα να κρύψει ότι ήταν μετοχές- «στα οποία επενδύθηκαν τα χρήματα αυτά υπάρχουν, δεν έχουν πωληθεί». Δηλαδή δεν έχουν πωληθεί οι μετοχές. «Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω». Μα όλη η Ελλάδα περιμένει να βελτιωθούν οι αγορές από το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Όλη η Ελλάδα και μαζί της η Εμπορική Τράπεζα.
Σήμερα το «Π» δημοσιεύει (σε διπλανή στήλη) και απάντηση - άρθρο του κ. Μαρκάκη (τότε προέδρου του συλλόγου των εργαζομένων της Ιονικής και σήμερα της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης των Τραπεζοϋπαλλήλων). Μερικά μόνο από τα ερωτήματά του; Γιατί δεν μας λένε σε ποιες μετοχές «επένδυσαν» ή ποια ομόλογα αγόρασαν; 
Και θέτει τρία ερωτήματα - βόμβες: Μήπως αυτά τα 272 δισ. δρχ. δεν δόθηκαν ποτέ στην Εμπορική, άρα έπρεπε να… χαθούν στην πορεία; Μήπως δόθηκαν τα 272 δισ. αλλά μπήκαν σε άλλες τσέπες; Μήπως τα 272 δισ. κάλυψαν προεκλογικές δαπάνες κόμματος ή υποψηφίου; 
Και τι υπονοεί ο κ. Μαρκάκης όταν ρωτά εάν «αληθεύει ότι ο κ. Στουρνάρας αγόρασε για λογαριασμό της Εμπορικής εκτάσεις στη Σιβηρία; Πόσα ξόδεψε; Και τι απέγιναν;». Στη Σιβηρία;
Επειδή ο κ. Καστανίδης κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια για να υπερασπιστεί τον κ. Στουρνάρα (προφανώς και τους Σημίτη - Παπαντωνίου, υπό την κάλυψη και τις οδηγίες των οποίων είναι λογικό να ενεργούσε), λέγοντας ότι δεν χάθηκαν στο χρηματιστήριο και ότι «πάλι με χρόνια με καιρούς… πάλι θα επανέλθουν», μήπως μπορεί να διαβάσει την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας (με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2003), που υπογράφουν ο πρόεδρος Γ. Κωνσταντινόπουλος (προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ) και ο γ.γ. Δ. Μιχαλόπουλος (προσκείμενος στον ΣΥΝ); Εκεί θα διαβάσει ότι ο κ. Στουρνάρας και η διοίκηση της Τράπεζας «διέθεσαν ολόκληρο σχεδόν το τίμημα από την πώληση της Ιονικής (270 δισ.) για την κάλυψη των ζημιών από τις χρηματιστηριακές πράξεις και μείωσαν τα ίδια κεφάλαια κατά 700 εκ. ευρώ».
Μπορεί να διαβάσει και την ανακοίνωση της 22ας Νοεμβρίου 2004 που γράφουν: «Διέθεσαν ολόκληρο σχεδόν το τίμημα από την πώληση της Ιονικής (270 δισ.) για την κάλυψη των ζημιών από τις χρηματιστηριακές πράξεις και μείωσαν τα ίδια κεφάλαια κατά 700 εκ. ευρώ». Γιατί άραγε; 
Δεν θα παραθέσουμε άλλες ανακοινώσεις (λίγο πολύ τα ίδια λένε και καταγγέλλουν). Ότι τα λεφτά παίχτηκαν και χάθηκαν στο χρηματιστήριο. Θέλετε να δούμε και τι γράφει σχετικά ο ισολογισμός της τράπεζας; «Ζημιές από αποτίμηση μετοχών, ομολογιών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και των συμβάσεων και πράξεων επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων συνολικού ποσού 542,40 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν απ' ευθείας σε μείωση του λογαριασμού ‘‘Ειδ. Αφορολ. Αποθ. από χρεόγραφα’’ που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό των ιδίων κεφαλαίων ‘‘Αποθεματικά’’».

Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, που καλά θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου να δει τι ακριβώς υπερασπίζονται στη Βουλή οι εκπρόσωποί του και τίνος «εξυπηρετήσεις» κάνουν.

Ένα άλλο άρθρο της ίδιας εποχής επίσης από το "ΠΑΡΟΝ" αναφέρει τα εξής:


Στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», πρόκειται να καταφύγουν τις επόμενες ημέρες συνδικαλιστές της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, καταγγέλλοντας την προηγούμενη διοίκηση και ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές της ευθύνες, με βάση δημοσιεύματα της εφημερίδας μας σχετικά με:
• Τη διαχείριση των περίπου 270 δισ. δραχμών από την πώληση της ΙΟΝΙΚΗΣ.
• Την αγορά μεγάλων εκτάσεων στις… στέπες της Σιβηρίας από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ.
Γεγονός είναι πως οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας έχουν προξενήσει μεγάλη αίσθηση, αναταραχή και… ανησυχία στους εμπλεκόμενους, οι οποίοι επιχειρούν με δικολαβίστικα τερτίπια να ξεφύγουν από τον κλοιό των μεγάλων ευθυνών τους (είναι χαρακτηριστικό πως η αποκάλυψή μας για το παιχνίδι στο χρηματιστήριο με τα δισ. από την πώληση της ΙΟΝΙΚΗΣ έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και στη Βουλή). Ο πρώην πρόεδρος της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ καθηγητής Γ. Στουρνάρας με επιστολή που έστειλε στο «ΠΑΡΟΝ» επιχειρεί να διαψεύσει τις αποκαλύψεις μας. Αφενός ισχυρίζεται ότι είναι «ανακριβές και ανυπόστατο» πως αγοράστηκαν επί των ημερών του εκτάσεις γης στη Σιβηρία (τηλεφωνικά μας είπε ότι η αγορά πρέπει να έγινε επί Γλυνιαδάκη ή επί Πουλή, αλλά ο ίδιος δεν διερωτήθηκε τι έγινε και τι απέγιναν οι… στέπες), και αφετέρου, σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων από την πώληση της ΙΟΝΙΚΗΣ, επαναλαμβάνει τα γνωστά… μπερδεμένα, αμφιλεγόμενα και βεβαίως αμφισβητούμενα «επιχειρήματα», «ξεχνώντας» ορισμένα γεγονότα, παραλείποντας άλλα και διαστρεβλώνοντας.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,
α) Σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας την Κυριακή 3 Ιουλίου με τίτλο "Στη Σιβηρία αγόρασε εκτάσεις γης για την Εμπορική Τράπεζα ο Στουρνάρας!" θέλω να σας πληροφορήσω ότι αυτό είναι ανακριβές και ανυπόστατο, αφού ουδέποτε, κατά τη διάρκεια της δικής μου διοίκησης, συνέβη κάτι τέτοιο.
β) Σχετικά με το δημοσίευμα της σελ. 12 για τη διαχείριση των εσόδων από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας έχω να κάνω τα εξής σχόλια: Πρώτον, η Ιονική Τράπεζα πουλήθηκε τον Μάρτιο του 1999, ενώ εγώ ανέλαβα πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας στις 18 Ιουλίου του 2000, δηλαδή περίπου 1,5 χρόνο μετά. Μία απλή διαχρονική επισκόπηση των στοιχείων του ενεργητικού της τράπεζας αρκεί για να αποδειχθεί ότι φράσεις όπως "η διοίκηση Στουρνάρα επένδυσε στο χρηματιστήριο τα έσοδα της Ιονικής" ή παρεμφερείς είναι ανακριβείς. Δεύτερον, η προκάτοχός μου διοίκηση θεωρώ ότι ακολούθησε μία επενδυτική στρατηγική που διακρίθηκε από πνεύμα σύνεσης, αφού, παρά την εκρηκτική άνοδο του χρηματιστηρίου εκείνη την περίοδο, μόνο το 10% της μεταβολής του παθητικού της τράπεζας επενδύθηκε σε μετοχές εκείνα τα χρόνια. Το υπόλοιπο επενδύθηκε σε δάνεια, σε ομόλογα, στη διατραπεζική αγορά και στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της τράπεζας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Εμπορική κέρδισε σημαντικό μερίδιο στη λιανική τραπεζική τα επόμενα χρόνια. Η αρνητική πορεία των αγορών την περίοδο 2000-2002, σε συνδυασμό με την απόφασή μας να αποτιμήσουμε όλα τα χαρτοφυλάκια της τράπεζας (μετοχών, συμμετοχών, ομολόγων κ.λπ.) σε τρέχουσες τιμές αγοράς (mark to market) προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, οδήγησε στην εγγραφή σημαντικών λογιστικών υποαξιών στο τέλος του 2002. Η υπερεπάρκεια κεφαλαίων της τράπεζας επέτρεψε να προβούμε στην εξυγιαντική, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, αυτή πράξη. Στο τέλος του 2003, με την ανάκαμψη των αγορών, οι υποαξίες αυτές μειώθηκαν, σύμφωνα με τη λογική των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Παρόμοια ήταν η εμπειρία και των λοιπών τραπεζών.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Στουρνάρας
Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας»

Η απάντηση του «Π»
Μάλλον… σκόπιμα θολή και αόριστη μας προκύπτει η επιστολή-απάντηση Στουρνάρα. Και μάλλον ως προσπάθεια απόσεισης ευθυνών μάς φαίνεται.
Σχετικά με τη διαχείριση των περίπου 270 δισ. από την πώληση της ΙΟΝΙΚΗΣ ο κ. Στουρνάρας:
• Αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει ντόμπρα και σταράτα, δίχως υπεκφυγές και οικονομίστικους όρους: Τι ακριβώς και συγκεκριμένα απέγινε το αντίτιμο της πώλησης της ΙΟΝΙΚΗΣ; 
• Αρχικά γράφει ότι ανέλαβε διοικητής ενάμιση χρόνο μετά την πώληση, ενώ στη συνέχεια αναλύει πώς διαχειρίστηκε το αντίτιμο της πώλησης.
• Στις 15/3/03 σε συνέντευξη στην «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» έλεγε ότι αγόρασαν μετοχές, «έπαιξαν» στο χρηματιστήριο και στην επιστολή ότι αγόρασαν μετοχές 10%.
Πότε έλεγε αλήθεια;
• Γιατί δεν αναφέρεται το ποσόν της «υποαξίας» και από ποιο κονδύλι του ισολογισμού αφαιρέθηκε;

ΔΗΣΚ: Να απολογηθεί ο Στουρνάρας!
Σχετικά με αυτό το θέμα η συνδικαλιστική παράταξη ΔΗΣΚ (Δημοκρατική Συνδικαλιστική Κίνηση) τραπεζοϋπαλλήλων με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:
«Η ιστορική και περιουσιακή αξία της Ιονικής Τράπεζας ήταν ανεκτίμητη και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με τους ψυχρούς αριθμούς ενός ισολογισμού.
» Η αξία του συνόλου της περιουσίας της, η ιστορική ονομασία της, οι θυγατρικές της, το άριστο προσωπικό της, καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτισε στην ανάπτυξη του ελληνικού πιστωτικού συστήματος και τη στήριξη της εθνικής οικονομίας στα 165 χρόνια λειτουργίας της, δεν αποτέλεσαν πότε "υποαξίες", αλλά στοιχεία τεράστιας οικονομικής σημασίας, που "εκποιήθηκαν" σε "τιμή ευκαιρίας" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
» Τα ιστορικά αυτά στοιχεία με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσαν να αποτιμηθούν στα πλαίσια της "δημιουργικής λογιστικής" - μαγειρέματα (με το πρόσχημα της εφαρμογής των ΔΛΠ) σε κανέναν ισολογισμό.
» Σ' αυτό το οικονομικό "έγκλημα" συνέβαλαν μια σειρά στελεχών που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο κ. Στουρνάρας από τη θέση του οικονομικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Ι. Παπαντωνίου την εποχή της πώλησης.
» Γι' αυτές του τις ευθύνες πρέπει να απολογηθεί ο κ. Στουρνάρας!!!». 

Τι γύρευε η ΕΜΠΟΡΙΚΗ στη… Σιβηρία;
Σχετικά τώρα με την υπόθεση της Σιβηρίας και την… κατηγορηματική διάψευση Στουρνάρα.
Αγαπητέ κύριε καθηγητά, πολύ… καθυστερημένη δεν είναι η κατηγορηματική σας διάψευση;
Γιατί το λέμε αυτό;
Επειδή από τις 17 Μαρτίου 2005 η ΔΑΚΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ έκανε την ίδια αποκάλυψη-καταγγελία. 
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε:
«Επενδύσεις στη Σιβηρία!
Πού ήσασταν, κύριοι της ΔΗΣΥΕ και της ΕΑΣ, όταν ο κ. Στουρνάρας αγόραζε τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στις στέπες της Σιβηρίας, πληρώνοντας μερικά δισ. δραχμές από τα κεφάλαια της τράπεζας;».
Τότε ο κ. Στουρνάρας εποίησε την νήσσαν. Κοινώς ουδέν είπε. Τίποτα. Καμία διαμαρτυρία ή διάψευση. Τώρα που, μετά το δημοσίευμά μας, το θέμα πήρε διαστάσεις, τώρα… διαψεύδει.

Εμείς λέμε: 
• Η αγορά δασικών εκτάσεων στη Σιβηρία από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ είναι γεγονός. Απλώς η μεν ΠΑΣΚΕ ισχυρίζεται ότι έγιναν το 1995 (επί διοίκησης Πουλή), η δε ΔΑΚΕ επί προεδρίας Στουρνάρα. 
Ακόμα όμως και αν έγιναν το '95, τι έκανε ο κ. Στουρνάρας, όταν ανέλαβε τη διοίκηση;
Διερεύνησε το θέμα;
Έψαξε τη σκοπιμότητα της αγοράς;
Ζήτησε να μάθει πώς, γιατί και με ποια κονδύλια έγινε η αγορά;
Επιπροσθέτως -και μη μας πει ο κ. καθηγητής ότι είναι άσχετα, επειδή τα πάντα δείχνουν μια αντίληψη, μια νοοτροπία, μια φιλοσοφία διοίκησης και διαχείρισης-θέλουμε να ρωτήσουμε:
• Τι έκανε ο κ. Στουρναρας για το σκάνδαλο των 10 δισ. της κυρίας Αυγερινοπούλου, για το οποίο πολλά, πάρα πολλά, λέγονται;
• Ωσαύτως τι έκανε ο κ. καθηγητής για τα πάνω από 50 δισ. θαλασσοδάνεια σε… εφοπλιστές; 

Απιστία;
Πάλι για το θέμα του παιχνιδιού με τα χρήματα από την πώληση της ΙΟΝΙΚΗΣ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Παν. Σαλεμής στην ομιλία του στη γ.σ. της τράπεζας στις 25 Μαΐου 2005 ήταν «καταπέλτης» για τον κ. Στουρνάρα, ζητώντας να διερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας!

Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πιστεύουμε ότι η σημερινή διοίκηση θα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί νομίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η αρχή της διαφάνειας, η οποία πρέπει να πρυτανεύει στη λειτουργία της τράπεζας. Με δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Ιω. Στουρνάρας, στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Ισοτιμία" στις 15 Μαρτίου 2003, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι:
"Εμείς ως Εμπορική, αντί να διαθέσουμε τα κεφάλαια από την πώληση της Ιονικής σε απλές τοποθετήσεις στη διατραπεζική αγορά, αγοράσαμε μετοχές με συνέπεια τεράστιες υποαξίες στα χαρτοφυλάκια".
Με δύο λόγια, ο πρώην πρόεδρος της Εμπορικής ομολόγησε ότι στην ουσία η Εμπορική -επί των ημερών του- διασπάθισε 270 δισ. δρχ., τα οποία απέφερε στην Εμπορική η πώληση της Ιονικής Τράπεζας! Διότι όταν ο κ. Στουρνάρας δήλωνε ότι τα κεφάλαια από την πώληση της Ιονικής "δεν τα τοποθετήσαμε στη διατραπεζική αγορά", όπου βεβαίως η απόδοση για την τράπεζα θα ήταν δεδομένη και σίγουρη, αλλά ότι "αγοράσαμε μετοχές με συνέπεια τεράστιες υποαξίες στα χαρτοφυλάκια", στην ουσία ομολόγησε ότι η τότε διοίκηση της Εμπορικής έπαιξε και έχασε μία τράπεζα στο στημένο εκείνη την εποχή παιχνίδι της Σοφοκλέους!
» Πιστεύουμε ότι έστω και για ιστορικούς λόγους η σημερινή διοίκηση της Εμπορικής έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τους μετόχους για το πώς και γιατί χάθηκαν και σε ποιο ποσοστό τα χρήματα από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας και κυρίως αν η επιλογή αυτή μπορεί να στοιχειοθετεί το αδίκημα της απιστίας για τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ».

Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes