Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και, μάλιστα, με μόνιμο χαρακτήρα, απαιτεί η Τρόικα, βάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα πρώτο σε ένα πακέτο έξι μέτρων, που έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την α' αξιολόγηση, όπως αναφέρει η "Αγορά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Οι δανειστές στοχεύουν απευθείας στο δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας απευθείας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την "Αγορά", οι δανειστές ζητούν επίσης να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους οι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα "λουκέτο" σε φορείς - φαντάσματα.
Πηγή: topontiki.gr
Αμέσως βγήκε η κα. Γεροβασίλη να καθησυχάσει τα πλήθη και να διαψεύσει το παραπάνω δημοσίευμα... Βλέπε σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα "IEFIMERIDA":
«Απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για απολύσεις στο Δημόσιο.
Η υπουργός διαψεύδει ότι τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, «παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την πρώτη αξιολόγηση».
Αναφέρει συγκεκριμένα η κυρία Γεροβασίλη:
«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα όσων υπηρετούν στο δημόσιο, εχέγγυο αποκομματικοποίησης του κράτους, ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την 1η αξιολόγηση. Κι αυτό, εξαιτίας της δικής μας πολιτικής αντίληψης για το ρόλο και τη λειτουργία των δημόσιων δομών, που βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής επιλογής και πρακτικής της ηγεσίας του Υπουργείου επί συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Όσον αφορά την αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων, θυμίζουμε ότι η αναλογία αυτή, απ’ το αρχικό 1 προς 5, έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018. Επιπλέον, είναι παραπάνω από προφανές πως δεν μπορεί να στρεβλώνουμε τη δημόσια συζήτηση, επικεντρώνοντας στις -μη αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών- περιπτώσεις επίορκων. Αυτονόητα, οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων, κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση.
Τέλος, οι όποιες επιπτώσεις της θετικής ή/και αρνητικής αξιολόγησης των υπηρετούντων στο δημόσιο έχουν θεσμοθετηθεί και περιγράφονται αναλυτικά στο Νόμο για το μισθολόγιο, που ήδη έχει ψηφιστεί κι αποτελεί Νόμο του κράτους. Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η Κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από «διαρροές», εργάζεται στοχευμένα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ’ το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης».
ΑΖ: Τα συμπεράσματα δικά σας...
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου