Η ΝΔ καταδικάζει τα έκτροπα στη Βενεζουέλα


Η Νέα Δημοκρατία της 5ης γενιάς Μητσοτακέων καλεί την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να εκπορνευτεί όπως οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Να επιτρέψει την κατάληψη της εξουσίας από πράκτορες των τοκογλύφων, τύπου Capriles, ώστε να ξεκινήσει το ξεπούλημα των κρατικών πηγών πετρελαίου.

Ελεύθεροι σκοπευτές χτυπούν στο ψαχνό διαδηλωτές, όπως ακριβώς στην Ουκρανία, για να πιστέψει ο κόσμος ότι δέχεται επίθεση από τον Maduro. Όλες οι χώρες που έβαλαν στο στόχαστρο οι πράκτορες των Rothschild ...έπαθαν εμφύλιο. Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Αίγυπτος, Γιουγκοσλαβία. Παίζουν τους λαούς σαν χαζές μαριονέτες... από τη Γαλλική Επανάσταση ακόμα, την Κόκκινη Επανάσταση κι όλες τις άλλες έγχρωμες επαναστάσεις που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, οι οποίες οδηγούν σταθερά ολοένα και περισσότερες χώρες στο ΝΑΤΟ, στην ιδιωτικοποίηση της Κεντρικής τους Τράπεζας, σε τεράστια χρέη και επομένως στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας τους.

Πηγή:protothema.gr
Καλεί την Κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας - έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια». 
Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε  αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας».
Καταδικάζουν «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του» και υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».
Επίσης, «καλούν την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας: 

  • Nα προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και την ανεξαρτησία του Εθνικού Κοινοβουλίου με το να αποκαταστήσει την θεσμική εξουσία που του αφαιρέθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου…
  • Nα απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα… 
  • Nα συμμορφωθεί με το Σύνταγμα της χώρας και να ορίσει εκλογές οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο.
  • Nα σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων… 
  • Nα επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα ως πρώτης προτεραιότητας και να επιτρέψει την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή και την οποία κοινοποίησαν και στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, είναι οι:
Κουμουτσάκος Γεώργιος
Γεωργιάδης Άδωνις – Σπυρίδων
Τσιάρας Κωνσταντίνος
Αναστασιάδης Σάββας
Δαβάκης Αθανάσιος
Δημοσχάκης Αναστάσιος (Τάσος)
Καββαδάς Αθανάσιος
Καλαφάτης Σταύρος
Κεδίκογλου Σίμος
Κεφαλογιάννης Ιωάννης
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος
Μεϊμαράκης Ευάγγελος

Τασούλας Κωνσταντίνος

----------------------------


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes