Ο Άσαντ πήγε μετά από χρόνια στη Χάμα για προσκύνημα


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προσευχήθηκε σήμερα για την ισλαμική γιορτή Εϊντ αλ-Φιτρ στη Χάμα, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει εδώ και χρόνια στο εσωτερικό της Συρίας, γεγονός που σύμφωνα με το Ρόιτερς φανερώνει την αυξανόμενη αυτοπεποίθησή του.


Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του Άσαντ να προσεύχεται σ' ένα μεγάλο τέμενος της Χάμα πίσω από τον ιμάμη του, ενώ δίπλα του στέκονταν και άλλοι ιερωμένοι καθώς και ένα μεγάλο πλήθος πιστών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η παρουσία του Άσαντ στην πόλη για την Εϊντ αλ-Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, δείχνει πως η νίκη και η επιστροφή της ασφάλειας απέχουν μόλις «λίγα βήματα».

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, ο Άσαντ δεν είχε πραγματοποιήσει ανακοινωμένη επίσκεψη στην Χάμα, η οποία απέχει περίπου 185 χλμ. από τη Δαμασκό. Πέρυσι είχε προσευχηθεί για την Εϊντ αλ-Φιτρ στη Χομς, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. πλησιέστερα στη Δαμασκό.

Οι αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή του Άσαντ είχαν φθάσει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη βόρεια πόλη Χάμα μόλις τον Μάρτιο, αλλά στη συνέχεια απωθήθηκαν από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes