Κρατικός μηχανισμός και δημοσιογράφοι υποδέχτηκαν στα «τέσσερα» τον Νετανιάχου


Ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο ψυχανώμαλος εγκληματίας Νετανιάχου, το παιδί των Rothschild... και οι ελληνόφωνοι πράκτορες είχαν απανωτούς οργασμούς... Η γλώσσα τους έφτασε σε πρωτοφανή βάθη στον πάτο του Νετανιάχου... Διαβάστε έχοντας ανά χείρας και μία σακούλα εμετού καλού κακού.



Πηγή: ethnos.gr
Πηγή: real.gr
Πηγή: kathimerini.gr


Ηταν πέραν πάσης αμφιβολίας ο σταρ της τριμερούς συνάντησης της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατ’ αρχάς έκανε, όχι με δική του ευθύνη, επί δύο μέρες μια ολόκληρη πόλη να δεινοπαθήσει από τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας. Και για να μην αδικήσουμε τις Αρχές, ο Νετανιάχου αποτελεί, ίσως περισσότερο και από τον Τραμπ, έναν από τους κορυφαίους στόχους της τρομοκρατίας ανά τον πλανήτη.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι τον παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση είχαμε την εικόνα ενός βλοσυρού ηγέτη που βλέπει γύρω του μόνο εχθρούς, Αραβες και μη, δίχως να επιτρέπει στον εαυτό του την πολυτέλεια να χαλαρώσει, έστω και για μια στιγμή. Οσοι όμως είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του –και ήταν ελάχιστοι– αφού η προσωπική φρουρά του αποτελούμενη από «αμούστακα» παιδιά στην πλειονότητά τους δεν άφηνε να τον πλησιάσει, εκτός πρωτοκόλλου, κουνούπι, εντυπωσιάστηκαν με την απλότητα και το χιούμορ του.

Οι δημοσιογράφοι που παραστήκαμε, μια και δεν επιτράπηκαν οι ερωτήσεις, στις δηλώσεις με τους κ. Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Αναστασιάδη, είδαμε έναν χαλαρό Νετανιάχου να περιμένει με υπομονή στο βήμα τον Ελληνα πρωθυπουργό που καθυστερούσε, προφανώς περιμένοντας νέα από το Eurogroup, και κάποια στιγμή να λέει χαριτολογώντας, «ας ανέβει κάποιος από κάτω (σ.σ. το ακροατήριο) να αντικαταστήσει τον Αλέξη». Και όταν πήρε τον λόγο, τελευταίος, δεν χρειάστηκαν παρά λίγες λέξεις για να πει ένα σωρό σοβαρά πράγματα, επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί λένε, ότι πρόκειται για έναν, όχι μόνο διορατικό ηγέτη αλλά και δεινό ρήτορα.

Ο Κεφαλονίτης Σάκης Βουτός, που του παρέδωσε το ευχαριστήριο γράμμα για τη βοήθεια του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού στους σεισμόπληκτους κατοίκους του νησιού που κατεδαφίστηκε στις 12 Αυγούστου του 1953, προκαλώντας τον θάνατο πεντακοσίων ανθρώπων, είχε να λέει για τη συγκίνηση και τον θερμό χαιρετισμό με τον οποίο τον δέχθηκε.

Το ίδιο και ο Γιάννης Μπουτάρης, που ως δήμαρχος της πόλης αγνόησε το πρωτόκολλο στην τελετή των εγκαινίων και αφού χαιρέτισε τον Νετανιάχου και φωτογραφήθηκε με τους δύο πρωθυπουργούς, συνομίλησε για λίγο μαζί του και τον βρήκε «ανέλπιστα ανθρώπινο».

Αυτή η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ έγινε στη Θεσσαλονίκη ειδικά για τον Νετανιάχου και το δήλωσε ο ίδιος λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, στο αεροσκάφος που πιλοτάρισε μια νεαρή υπερορθόδοξη Εβραία.

«Φέτος, η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και εγώ, μαζί με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης πρόκειται να συμμετάσχουμε στα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για την έναρξη της ανέγερσης μουσείου στη μνήμη των Εβραίων της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Η γερμανική κυβέρνηση συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην υλοποίηση αυτού του έργου».

Για το ότι η επιμονή της ελληνικής πλευράς στην τυπολατρία του πρωτοκόλλου οδήγησε τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, Μίκαελ Ροτ, να ματαιώσει την παραμονή της τελετής το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, ήταν κάτι για το οποίο η ισραηλινή πλευρά ουδεμία ευθύνη έφερε.

Οπως ήταν φυσικό, τον περισσότερο εκτός τριμερούς χρόνο του ο Νετανιάχου τον αφιέρωσε στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Νταβίντ Σαλτιέλ, με τον οποίο έκαναν και μια μικρή «μπαρότσαρκα» στον χώρο του λιμανιού, όπου σε γνωστό νεανικό στέκι έφαγε ένα σάντουιτς με σολομό και βέβαια ενδιαφέρθηκε για τον εβραϊσμό της πόλης.

Επισκέψεις

Οι μνήμες πήγαν πίσω και βέβαια κουβέντιασαν και για τις επισκέψεις Ισραηλινών ηγετών στη δεύτερη Ιερουσαλήμ των Εβραίων. Ηταν ένα μυθικό για το εβραϊκό έθνος πρόσωπο ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, πρώτος πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ (1948), που στη δεκαετία του ’30, ως απλός Εβραίος εγκαταστάθηκε για τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μελετήσει τη δομή, οργάνωση και λειτουργία της ανθούσας τότε εβραϊκής κοινότητας, ώστε αργότερα να θέσει τις βάσεις του ευρισκόμενου ακόμα σε επίπεδο ονείρου, κράτους του Ισραήλ. Το 2008 θα επισκεφθεί την πόλη ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες και για πρώτη φορά προχθές ως πρωθυπουργός ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes