Χαμός στα Σκόπια με τις παρακολουθήσεις πολιτικών! Κλονίζεται η χούντα Γκρουέφσκι


Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του SDSM (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) στην έδρα του στα Σκόπια, το κόμμα του Προέδρου Ζόραν Ζάεφ έδωσε νέα στοιχεία για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις των μέσων ενημέρωσης.

Αρκετά τηλεφωνήματα ανάμεσα σε εκείνα και μια ποικιλία κυβερνητικών στοιχείων, όπως μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα τόσο με Ίβο Κοτέβσκι (εκπρόσωπος της αστυνομίας), παρουσιάστηκαν σημερα, με παραγγελίες και εντολές προς τα μέσα ενημέρωσης, όπως το εθνικό τηλεοπτικό σταθμό MRT, καθώς και ως προς την ιδιωτική εξαιρετικά φιλοκυβερνητική τηλεόραση SITEL.
 Οι εντολές αυτές αποτελούνταν από συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς και πότε να μεταδίδει το κανάλι συγκεκριμένες πληροφορίες και  ειδήσεις, προκειμένου να προκαλέσει συγκεκριμένο  αντίκτυπο στους πολίτες της ΠΓΔΜ.
Μερικά αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία, χαρακτηρίζονται ως απειλή για την απασχόληση συγκεκριμένων δημοσιογράφων λόγω της αποτυχίας τους να προωθήσουν τη γραμμή του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE.
Η αποκάλυψη αυτη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου άφησε να εννοηθεί, ότι πάνω από 100 δημοσιογράφοι, των οποίων η επικοινωνία ήταν παράνομα στοχευμένη απο τον Δεκέμβριο του 2012!
Ο Ζάεφ πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν νέα δεδομένα σχετικά με το θάνατο του πιο σοβαρού ερευνητή δημοσιογράφου της χώρας, του Νίκολα Μλαντένοφ, του οποίου το ατυχήμα αυτοκινήτου θεωρείται ότι είναι ύποπτο.

Πηγή: taxalia.blogspot.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τα περιεχόμενα του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes