Ο Εξαρχειώτης «Γιάνης» και οι «αντιεξουσιαστές»


Το επεισόδιο με τον Βαρουφάκη προχθές το βράδυ στα Εξάρχεια αφήνει πίσω του κάποια αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο θα ήθελε να θέσει.

Ήταν τελικά όντως έτσι τα πράγματα, όπως μας τα περιγράφει ο «καθηγητής», ή μήπως ήταν απλά μια στημένη συστημική αντιπερισπασματική παράσταση αποστροφής του εκλογικού σώματος από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου… σε μια πολιτικά πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο; 
Άλλωστε το «Πρώτο Θέμα» ανακοίνωνε την ίδια μέρα τα επτά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που θα ανακοίνωνε σήμερα ο Τσίπρας  και τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα είναι τα εξής:
  • Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ
  • Ειδικό φόρο διαμονής κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα καταλύματα (σ.σ. πιθανότατα από ξενοδοχεία 3ων αστέρων και άνω)
  • Ειδική πρόβλεψη ώστε η μη απόδοση ΦΠΑ να θεωρείται κακούργημα
  • Διάταξη που θα προβλέπει την πλήρη αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων
  • Προστασία πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας εως 200.000 ευρώ από πλειστηριασμούς.
  • Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων»
  • Επικαιροποιημένο κατάλογο εταιριών και περιοχών προς ιδιωτικοποίηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος δεν θα περιλαμβάνει περιπτώσεις για τις οποίες το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει όπως η πώληση της ΕΥΔΑΠ. Πιθανότατα  θα προβλέπεται ποσοστό πώλησης (για παράδειγμα 51%-49% ή 60%-40%) ώστε το Δημόσιο να διατηρεί ποσοστά ιδιοκτησίας.
  • Και τέλος τον ΕΝΦΥΑ να παραμένει στη δύστηχη ζωή μας...
Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, οι παραπάνω λόγοι, ώστε να θεωρηθεί από το πολιτικό κατεστημένο αναγκαία η στροφή του ενδιαφέροντος του αποχαυνωμένου στο χαζοκούτι εξαπατημένου Έλληνα «τηλεθεατή» και ψηφοφόρου, ήταν υπεραρκετοί. 
Για να δούμε όμως το κείμενο του Βαρουφάκη (ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ): «Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας, απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον ‘χώρο τους’». 40 κουκουλοφόροι πετάνε γυάλινα αντικείμενα προς τον Γιάνη και την παρέα του… και δεν τους πετυχαίνει ούτε ένα! Μα τόσο άστοχοι πια; Είναι προφανές ότι δεν ήθελαν να τον χτυπήσουν… άλλωστε δικός τους άνθρωπος είναι! Υποτίθεται ότι μιλάμε για τα ίδια άτομα που δεν αφήνουν φαντάρο με στολή παραλλαγής, ή με ξυρισμένο κεφάλι να περάσει μέσα από τα Εξάρχεια, χωρίς να τον στείλουν στο νοσοκομείο.



Μιλάμε για τα ίδια άτομα που δεν το έχουν σε τίποτα να πλακώσουν με πέτρες και ρόπαλα οποιοδήποτε διερχόμενο πολυτελές αυτοκίνητο. Μιλάμε για τα ίδια άτομα που κατακαίνε την μισή Αθήνα για πλάκα… έτσι απλά για να ζεσταθούν. Τα άτομα εκείνα που δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να κάψουν ζωντανούς ανθρώπους και μάλιστα μία εγκυμονούσα στην Marfin. Αυτά λοιπόν τα άτομα «κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος» τους, για να απαιτήσουν να απομακρυνθεί από τον «χώρο τους»! Δικός τους χώρος τα Εξάρχεια; Δικός τους χώρος τα μαγαζιά των Εξαρχείων; Μήπως ζητάνε τα φασιστοειδή και νταβατζηλίκι από τους μαγαζάτορες; Και γιατί δεν επεμβαίνει το επίσημο κράτος για να υπερασπιστεί τις περιουσίες των ανθρώπων της περιοχής; 



Και συνεχίζει ο οικονομολόγος: »στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και τη συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα». Αν δεν ήταν ο Βαρουφάκης και ήταν οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αμφιβάλω πολύ εάν είχαν τον ίδιο στόχο της «άτακτης φυγής» του «θύματος». Και τελικά γιατί κανένας δεν κάλεσε την αστυνομία; Δεν κατέστρεψαν τίποτα μέσα στο μαγαζί την ώρα που «κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος» τους; Ποιος θα αποζημιώσει το κατάστημα;
Η Δανάη τον αγκάλιασε σφιχτά και έστρεψε την πλάτη της προς τους κουκουλοφόρους για να μη τις φάει ο Γιάνης. Οι δύο τζέντελμεν (με καλυμμένα πρόσωπα) της «εμπροσθοφυλακής» προσπάθησαν για μερικά δευτερόλεπτα να τον «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβουν ότι η Δανάη ήταν απόρθητη και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους! Την τελευταία φορά που πέρασαν από ένα περίπτερο στο Κουκάκι, δεν λυπήθηκαν την γριούλα που βρέθηκε τυχαία εκείνη την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο… Οι «τζέντλεμεν με τα καλυμμένα πρόσωπα», τα ρόπαλα και τα καδρόνια, έκαναν γυαλιά καρφιά το περίπτερο και έστειλαν τον περιπτερά μαζί με την ηλικιωμένη πελάτισσα στο νοσοκομείο. Ή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης όπου 50 περίπου νεαρή τα έκαναν Γης Μαδιάμ... (Έθνος: Κόλαση Βίας στη Θεσσαλονίκη. Μόλις 50 νεαροί έκαψαν περίπτερο 70χρονης, ένα ΑΤΜ, έσπασαν 40 ΙΧ και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Τραυματίες 8 αστυνομικοί και προσωπικό του «Γ. Γεννηματάς». Εννέα προσαγωγές)... και τον Γιάνη δεν τον πέτυχε κανείς!



Βγήκαν έξω οι κύριοι… και περίμεναν τον Γιάνη, για να ακούσουν «πολιτισμένα» τις απόψεις του. Ένα ολόκληρο τέταρτο περίμεναν τα «δικά μας παιδιά» έξω στο δρόμο, όρθια μέσα στο κρύο της νύχτας, μέχρι να έρθει ο Γιάνης! Εκείνος ανέβηκε μαζί με την αμαζόνα του επάνω στην σταθμευμένη (στον ίδιο δρόμο) μηχανή, η οποία συμπτωματικά δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός, εφόσον οι παρέα των 40 φίλων ήταν άκαπνη. Την δική μου την μόλις 4 μηνών ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα την έκαψαν το 2009, μία εβδομάδα πριν εκλεγεί ο «Λεφτά Υπάρχουν», μόνο και μόνο επειδή είχε μπλε χρώμα, χωρίς να πάρω ποτέ αποζημίωση από κανέναν! Μάλιστα χρειάστηκε να πληρώσω και 500 € για να έρθει ο Δήμος για να την πάρει... (Φωτο). Βλέπετε δεν είμαι Γιάνης εγώ! 



Έμπειρος ο γείτονας και Εξαρχειώτης Γιάνης ξεκίνησε τον διάλογο μαζί τους δηλώνοντας ότι ήθελε να τους ακούσει ακόμα κι αν αυτό απαιτούσε να τον χτυπήσουν. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος που βλέπει μια ομάδα άγνωστων κουκουλοφόρων, δεν θα κάτσει ν’ ανοίξει διάλογο μαζί τους… εκτός κι αν τους γνωρίζει!  «Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας» θα γράψει αργότερα ο Γιάνης στο Tweeter του «τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή». Μπράβο ρε Γιάνη, τους μίλησες σαν να ήταν φοιτητές σου… τους μίλησες ανοιχτά… χωρίς υπεκφυγές! Και εκείνοι, ακόμα αποσβολωμένοι από τα σταράτα σου τα λόγια, σε άφησαν να φύγεις, χωρίς να πέσει ούτε ένα «μαλάκα», ή έστω ένα συνηθισμένο ελληνικό «γαμοσταυρίδι». Και για να μη μπορέσει να διαψευστεί από κανέναν το γεγονός... φρόντισαν να κυκλοφορήσει και σχετικό βίντεο. 
Όταν συνήλθαν από τα μαγικά λόγια του «επιστήμονα», εκείνος είχε ήδη φύγει συν γυναιξί και μοτοσικλέτας σαν τον άνεμο και έτσι ζήσανε αυτοί καλά… και εμείς… ακόμα χειρότερα! 


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes