Στο δικαστήριο για το πόθεν έσχες

Το πόθεν έσχες στέλνει τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη στα δικαστήρια


Την Τρίτη 26 Μαΐου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ο κ. Καχριμάνης επρόκειτο να δικαστεί για υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση, και συγκεκριμένα για τα έτη 2010, 2011 και 2012.

Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έγινε, καθώς η δικηγόρος του περιφερειάρχη ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματoς. Στο ακροατήριο, λοιπόν, η υπόθεση θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο του 2015. 
Για τα τρία επίμαχα χρόνια, προκύπτουν ελλιπείς ή ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, μετά από έλεγχο που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπου κατατίθενται τα πόθεν έσχες βουλευτών, αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων κ.λπ. Η πιο σημαντική ανακρίβεια αφορά το οικονομικό έτος 2010, όταν και στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ιδίου (όντας νομάρχης Ιωαννίνων τότε), της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του δεν δηλώθηκαν καθόλου τραπεζικές καταθέσεις. Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διαπίστωσε όμως ότι ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του διατηρούσαν τραπεζικές καταθέσεις, είτε οι ίδιοι είτε από κοινού με τρία πρόσωπα, συνολικού ύψους 838.000 ευρώ, ενώ μεταξύ αυτών υπήρξε μια προθεσμιακή κατάθεση σε μία μόνο τράπεζα, με δικαιούχο τη σύζυγό του, που ανερχόταν στα 650.000 ευρώ. Δηλαδή, τα 838.000 αυτά ευρώ δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες και δεν εμφανίζονται τα επόμενα οικονομικά έτη. Ο κ. Καχριμάνης, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Η.Α.», κάνει λόγο για παράλειψη δήλωσης των ποσών που αφορούσαν, όπως αναφέρει, δάνειο. «Ήταν ένα δάνειο που είχε πάρει η οικογένειά μου για την κατασκευή του ξενώνα στην οδό Τοσίτσα, ο οποίος δεν προχώρησε. Επιστρέψαμε το δάνειο» τονίζει ο περιφερειάρχης. Η συνέχεια στα δικαστήρια… 


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes