Λύσσα συριζαίων για την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής κατά των πλειστηριασμών


Η πολύ επιτυχημένη παρέμβαση που έκανε κλιμάκιο της Τ.Ο. Πειραιώς της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς, με αφορμή τις δίκες για τους πλειστηριασμούς των κατοικιών των Ελλήνων προς όφελος των τραπεζιτών, δεν ενόχλησε μόνο τους συγκεκριμένους χρηματάνθρωπους, αλλά και εκπροσώπους της κυβέρνησης, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν συνηθίσει στο να παίρνουν «εργολαβικά» την προστασία των Λαϊκών συμφερόντων.

Του Γιώργου Μάστορα

Έτσι, λοιπόν, στην έντυπη κομματική έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», κάτω από τον τίτλο «πλειστηριασμοί και χρυσαυγίτες», διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πάνω από 100 σπίτια βγαίνουν στο σφυρί κάθε βδομάδα χωρίς να το πάρει το αυτί του κ. Βενιζέλου, που στο δικό του παράλληλο σύμπαν οι συστημικές τράπεζες εφαρμόζουν την περίφημη «συμφωνία κυρίων» που πανηγυρικά είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνησή του. Η πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύδει δυστυχώς και τους τελευταίους μήνες το βάρος της υποστήριξης των υποψήφιων αστέγων έχει πέσει αποκλειστικά στις πλάτες του κινήματος που με καθημερινές δυναμικές παρεμβάσεις στις δικαστικές αίθουσες αγωνίζεται για την αποτροπή των πλειστηριασμών. Ακόμη, όμως, και αυτό το κίνημα δέχεται πλέον έναν ύπουλο και επικίνδυνο πόλεμο, καθώς τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αλληλέγγυων έρχονται να αμαυρώσουν με την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα οι ναζί χρυσαυγίτες. Την περασμένη Τετάρτη 13/5/15 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά εμφανίσθηκαν καμιά 30αριά χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα να αποκλείσουν την έξοδο των μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι μπόρεσαν να βγουν έξω μόνο με επέμβαση της ΑστυνομίαςΠροφανώς πρόκειται για «φιλολαϊκή» κίνηση των ναζί σε αντιπερισπασμό προς τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Με την παρουσία των ναζί στα ειρηνοδικεία επιδιώκεται η τρομοκράτηση και διάλυση του λαϊκού κινήματος κατά των πλειστηριασμών προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η διαδικασία και οι τράπεζες να μπορέσουν να συνεχίσουν το κοινωνικό έργο της δημιουργίας στρατιών νέων αστέγων».
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν υπογράφεται από τον οποιονδήποτε συντάκτη της «Αυγής», αλλά από τον ίδιο τον Διευθυντή Σύνταξης της φυλλάδας αυτής, τον Πέτρο Κατσάκο. Πρόκειται για τον τύπο, ο οποίος λέγεται ότι αναλαμβάνει διευθυντής ειδήσεων στην νεκραναστημένη ΕΡΤ και για χάρη του κάνουν «ρόμπα» δημοσιογράφους σ΄άλλες εφημερίδες (Νίκος Ασημακόπουλος στην “Εφημερίδα των Συντακτών”) οι ίδιοι οι διευθυντές των εντύπων αυτών.
Επί του προκειμένου, φυσικά και δεν θα ζητήσουν οι Χρυσαυγίτες την άδεια του Κατσάκου (και του κάθε Κατσάκου), προκειμένου να προβούν σε φιλολαϊκές εκδηλώσεις και ενέργειες. Αν υπάρχει κάτι «ύπουλο» και «επικίνδυνο», αυτό είναι αναμφίβολα η πολιτική απάτη που διαπράττει ένα κόμμα, το οποίο εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό λέγοντάς του προεκλογικά ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα τα καταργήσει μ΄ένα νόμο, αλλά μετεκλογικά παριστάνει «τον Αλέκο» υποστηρίζοντας από την μία ότι ποτέ δεν είπαν τέτοια πράγματα (Μπαλάφας) και από την άλλη ότι ήταν απλώς ένα «σχήμα λόγου» (Κωνσταντοπούλου).
Όσο για την φαιδρή και συνωμοσιολογικού χαρακτήρα «ανάλυση» ότι με την παρέμβαση των Χρυσαυγιτών υπέρ των ιδιοκτητών των σπιτιών και κατά των τραπεζιτών, «επιδιώκεται η τρομοκράτηση και διάλυση του λαϊκού κινήματος κατά των πλειστηριασμών προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η διαδικασία και οι τράπεζες να μπορέσουν να συνεχίσουν το κοινωνικό έργο της δημιουργίας στρατιών νέων αστέγων», αποτελεί –προφανώς- μια εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον, για το πώς θα παρουσιάζονται οι ειδήσεις από την Συριζαίικη ΕΡΤ, ανεξαρτήτως του αν και ποιου ρόλου θα έχει τελικά ο Κατσάκος.
Πηγή: xryshaygh.com

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes