Αυτή είναι η "Επανάσταση"... που μας υποσχέθηκαν οι "Επαναστάτες";


Με τις καταθέσεις του Τσακαλώτου στην BalckRock και τη γυναίκα του Τσακαλώτου στέλεχος της Τράπεζας της «Ελλάδος» ...πόση επανάσταση να περιμένει κανείς πια;


Ακολουθεί σχετικό άρθρο από το "Πρώτο Θέμα":

Για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του δημόσιου ελλείμματος
Εισαγγελική πρόταση: Να μπει στο αρχείο η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Αναμένεται να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο
Να τεθούν στο αρχείο οι καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του δημόσιου ελλείμματος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ώστε η χώρα να τεθεί στον... αστερισμό του Μνημονίου, ζητά με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Λιόγας. 
Πλέον, την οριστική απόφαση αναμένεται να λάβει το δικαστικό συμβούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Λιόγας ζητά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, κρίνοντας, από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι δεν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον επικεφαλής της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, και άλλα δυο στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ζητείται η αρχειοθέτηση της σχετικής δικογραφίας. Το περασμένο καλοκαίρι η υπόθεση είχε φτάσει πάλι ένα βήμα πριν από την αρχειοθέτηση. 
Τότε, ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντίθετη άποψη από την ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, που ερεύνησε την υπόθεση, αλλά και τον εισαγγελέα, που ζητούσαν να μπει η δικογραφία στο αρχείο.
Το Συμβούλιο Εφετών είχε ζητήσει να επιστρέψει η υπόθεση στην ανάκριση παραγγέλλοντας μάλιστα να διενεργηθούν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις. 
Χαρακτηριστικά, το δικαστικό συμβούλιο, με το υπ' αριθμόν 1212/2014 βούλευμά του, είχε διατάξει περαιτέρω κύρια ανάκριση, ζητώντας:

  1. Να κληθούν και να εξεταστούν εκ νέου οι μάρτυρες Νικόλαος Στρόμπλος (σ.σ. υπήρξε υπάλληλος της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το 1989 και διευθυντής της από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του 2010.) και Εμμανουήλ Κοντοπυράκης (σ.σ. πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας), οι οποίοι, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που θα τους τεθούν υπόψη και με τις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν, να αναφερθούν αναλυτικά, σε συμπλήρωση των ήδη κατατεθέντων από τους ίδιους, σε όλα τα στοιχεία που περιελήφθησαν ώστε να χωρήσει αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009 από 13,6% σε 15,4 % επί του ΑΕΠ, το δικαιολογημένο ή μη της συμπερίληψής τους στο έλλειμμα και σε περίπτωση που το έλλειμμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ποιο έπρεπε να είναι το πραγματικό έλλειμμα της περιόδου αυτής και τέλος, εάν μπορούσε να προκληθεί και ποια στο Δημόσιο ζημιά από την τυχόν τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας
  2. Να κληθούν οι κατηγορούμενοι προς απολογία, η οποία αποτελεί κεφαλαιώδη ανακριτή πράξη και εκτός από τον χαρακτήρα της ως υπερασπιστικού μέσου αποτελεί και σημαντικό αποδεικτικό μέσο, να τους απαγγελθεί κατηγορία για τον σκοπό αυτό και να γνωστοποιηθεί σε αυτούς το πέρας της κύριας ανάκρισης που θα διεξαχθεί από τον οριζόμενο αρμοδίως ανακριτή
  3. Να ενεργηθεί οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει σκόπιμη ο ανακριτής.

Υπομνήματα
Υπενθυμίζεται πως δύο πρώην μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Λογοθέτης είχαν πάντως καταθέσει υπομνήματα στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας «μεθοδεύσεις των δικαστικών αρχών για να απαλλαγούν των ευθυνών τους, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου», στους οποίους καταλογίζουν την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, να καταφύγει η χώρα στο πρώτο μνημόνιο.
Στην καταγγελία τους τα πρώην μέλη της ΕΛΣΤΑΤ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Παράλληλα έχουν αφαιρεθεί οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη. Επίσης, λείπουν οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κκ Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κ. Γεωργίου και οι οποίοι είχαν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν όλες τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να έχει εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οιαδήποτε βεβαίωση του ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».

Μάλιστα, σε βάρος της ανακρίτριας που είχε χειριστεί την υπόθεση, είχε ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη.Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes