Ο θάνατος του εμποράκου σε πλήρη εξέλιξη


Δείτε εδώ ένας έμπορος οικογενειάρχης τι καλείται να πληρώσει σε φόρους βάσει της μεθόδου των τεκμηρίων. Αυτά την ίδια ώρα όπου μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται χρόνια στη χώρα μας και δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.

Τρανό παράδειγμα η Starbacks η οποία δραστηριοποιείται από το 2003 και 13 χρόνια τώρα η δύσμοιρη η εταιρία σημειώνει ζημιές ενώ έχει τζιράρει πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνει ζημιές 13 χρόνια ρε παιδιά. Μήπως να κάνουμε ένα ταμείο πενίας και να συνδράμουμε;
Η ψοφοδεής ψευτοδεξιά χριστιανοπατριδοκάπηλος πουστοδεξιά ΝΔ δεν έχει πάρει μυρουδιά; Ρε Χατζιδάκη, φαλακρό τέρας, τόσα χρόνια υπουργός ανάπτυξης επί του κηφήνα Κ. Καραμανλή junior, του "επανιδρυτού του ελληνικού κράτους", μυρουδιά δεν πήρες; Τα 600 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ από την Χόχτιφ ναζιστική εταιρία διαχείρισης του αερολιμένος Ελ. Βενιζέλος, ακόμα δεν τα πήρες;
Η ΝΔ είναι βαθιά εθνοπροδοτικό κόμμα. Μην τους πιστεύετε δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν φιλότιμο. Αυτοί νοιάζονται εξ ολοκλήρου για τις πελατειακές τους σχέσεις και μιζάρονται από ντόπιους και πολυεθνικούς νταβατζήδες.
Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να δείτε πως συνήθως φοροδιαφεύγουν οι πολυεθνικές εταιρίες.
Φανταστείτε μια πολυεθνική με τη μητρική εταιρία να εδρεύει σε φορολογικό παράδεισο και μια θυγατρική να λειτουργεί στην Ελλάδα. Δύο μήνες περίπου πριν κλείσει το φορολογικό έτος, η θυγατρική εκτιμά ότι θα έχει ακαθάριστα κέρδη 1000 €. 
Η μητρική εμφανίζει ότι πουλάει-εικονικά- στη θυγατρική υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα (χρηματοοικονομικές, μάρκετινγκ, εκμάθησης τακτικών μάνατζμεντ κτλ), δηλαδή αέρα κοπανιστό, ύψους 1000€. Η θυγατρική την πληρώνει και έτσι σημειώνει ακαθάριστο κέρδος 0€, φορολογείται 0€ και όλα τα κέρδη φεύγουν για το εξωτερικό.
Ειδικά αν έχεις υπουργό κάποιον νεοδημοκράτη εθνοπροδότη που το παίζει πατριώτης, θα πάρει τη μίζα του και δεν θα ελέγξει απολύτως τίποτα. Μετά, προεκλογικά βέβαια, θα θυμηθεί να κάνει εξαγγελίες περί μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, μνεία στον Ζέρβα και τον Ιωάννη Μεταξά και οτιδήποτε είναι σε θέση να πείσει το λαουτζίκο για να τον ξαναψηφίσει ώστε να μπορεί να κλέβει πάλι μαζί με όλο το σινάφι του των κατ' επίφαση πατριωτών της εθνοκτόνου ψευτοδεξιάς.
Προς Θεού, μην ψηφίζετε οι Έλληνες πατριώτες αυτό το εθνοπροδοτικό κόμμα. Δεν έχει ιδεολογία η ΝΔ, μόνο τριγωνικές συναλλαγές με Νταβατζήδες κάνουν της παλαιάς εταίρας τα γεννήματα. Είναι μεσάζοντες εγχώριων και αλλοδαπών νταβατζήδων.

Έμπορος με 6.000 κέρδη 5.709 φόρος!


Έμπορος με κέρδη 6.000 ευρώ, με 3 ανήλικα τέκνα, με σπίτι παραχωρούμενο από τους γονείς του 90 τ.μ. μόλις, με Ι.Χ. πενταετίας 1390 κ.εκ. και σύνολο τεκμηρίων 12.000 ευρώ.
Προκύπτει φόρος 5.709 όπως βλέπετε στο εκκαθαριστικό.
Στον φόρο συμπεριλαμβάνεται 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά 122,50 ευρώ και προκαταβολή επόμενου έτους 1751,75 ευρώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πηγή: geormpalidis.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes