Μυτιλήνη: Θρίλερ με τη σύλληψη Ιρανού - Ομολόγησε ότι είναι μέλος του ISIS!


Ένα θρίλερ εκτυλίσεται γύρω από τη σύλληψη ενός 51χρονου Ιρανού, ο οποίος έπεσε στα χέρια των αρχών κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών. Ο Ιρανός, που κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης στο πλαίσιο της προανάκρισης...

...φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι εμπλέκεται στο ISIS. Μετά από αυτή την ομολογία ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ από την Αθήνα μετέβη στο νησί και ενεπλάκη στην ανακριτική διαδικασία του Ιρανού.
Τη Δευτέρα ο 51χρονος, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μετήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Ο αλλοδαπός κατά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του φέρεται ενώπιον του εισαγγελέα να αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε συνεργασία με το ISIS. 

Η σύλληψη του 51χρονου
Ο 51χρονος Ιρανός συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μαζί με τρεις γυναίκες αδελφές από το Αφγανιστάν ηλικίας 15 ετών, 18 ετών και 23 ετών. Όλοι τους προσπαθούσαν να επιβιβασθούν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια σε πτήση charter με προορισμό το Βερολίνο 
Οι τρεις Αφγανές ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε πως τα είχε αγοράσει από άγνωστο του Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η  ΕΥΠ έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες να κάνουν έρευνα για τον συλληφθέντα. Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι κατά την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του 51χρονου Ιρανού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στο ISIS και έτσι ο αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι είναι τζιχαντιστής.

Πηγή: directnews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes