Επιμένουν στα παραμύθια της μεγάλης απάτης της υπερθέρμανσης χωρίς ντροπή


Μας μιλούν για άνοδο της στάθμης των ωκεανών την ίδια στιγμή που διπλασιάστηκαν οι πάγοι στους πόλους. Εκατοντάδες χιλιάδες πόλεις είναι χτισμένες δίπλα στη θάλασσα και πουθενά δεν σημειώθηκε άνοδος της στάθμης.
Πόλεις όπως η Βενετία, η Θεσσαλονίκη κλπ θα αντιληφθούν άμεσα την παραμικρή άνοδο της στάθμης του νερού κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο μετά από κοσμογονικές αλλαγές.

Γράφει σχετικά η "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ":

Η άνοδος της στάθμης των ωκεανών επηρεάζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας φαίνεται να αποτελεί σοβαρή απειλή για τις εκτοξεύσεις και τις εγκαταστάσεις της NASA. Εάν τα επίπεδα των ωκεανών συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα και άλλες τοποθεσίες εκτόξευσης ανά τον πλανήτη μπορεί στο μέλλον να βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
«Κάθε κέντρο της NASA έχει τα δικά του τρωτά σημεία, και μερικά είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υπόλοιπα», δήλωσε η Σύνθια Ροζενσβάιγκ, κλιματολόγος της NASA, προσθέτοντας ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αποτελεί «μία πραγματική πρόκληση» για όλα τα κέντρα που βρίσκονται ακριβώς κατά μήκος των ακτών.
Τα αεροδρόμια, οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, τα εργαστήρια, οι εγκαταστάσεις δοκιμών, τα κέντρα δεδομένων και άλλοι χώροι και υποδομές της NASA καλύπτουν περίπου 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα, απασχολούν 60.000 υπαλλήλους και αξίζουν 32 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο ρυθμός ανόδου της στάθμης της θάλασσας έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και είναι ο γρηγορότερος τα τελευταία 2.000 χρόνια. Οι θερμότεροι ωκεανοί, οι λιωμένοι πολικοί πάγοι και τα πορώδη χερσαία εδάφη που έχουν πλέον υποχωρήσει, έχουν συμβάλει στην άνοδο της παγκόσμιας μέσης στάθμης των ωκεανών κατά είκοσι εκατοστά από το 1870.
Ειδικά οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι βρίσκονται μόνο μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως και άλλες εγκαταστάσεις στη Βιρτζίνια, από όπου εκτοξεύονται οχήματα για αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος. Εξάλλου, τα ερευνητικά κέντρα Ames και Johnson βρίσκονται επίσης σε παράκτιες περιοχές στο Σαν Φρανσίσκο και το Χιούστον.


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes