Tα Αμερικάνικα ιπτάμενα σκουπίδια δεν ρυπαίνουν... σκοτώνουν επί τόπου


Ούτε που ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ με τις μίζες και τα λεφτά που πετάχτηκαν για τα Απάτσι-Απάτη. Η Volkswagen όμως τους ...αναστάτωσε. Ούτε τα F16 που είναι τυφλά και μπάζουν νερά αναστάτωσαν τον Διεθνή Τύπο.
Ακολουθεί σχετικό άρθρο από το "EREPORTAZ" της 23 Νοεμβρίου 2014:


Εξοπλισμοί: Οι έρευνες για το νέο πολιτικό πρόσωπο και τα αμαρτωλά αντισταθμιστικά

Του Πέτρου Κουσουλού

Στην ολοκλήρωση του παζλ που δένει την υπόθεση Καρατζαφέρη προχωρούν οι Αρχές μετά την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής που παραπέμπει τον επικεφαλής του ΛΑΟΣ για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης κατοχής εξωχώριων εταιρειών και της ανειλικρινούς δήλωσης Πόθεν Έσχες. Η ανάθεση της υπόθεσης σε εισαγγελέα Εφετών σημαίνει την απαρχή μιας ιδιαίτερα επίπονης ποινικής διαδικασίας για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς οι αιτιάσεις του περί δανείου δεν έπεισαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής το 1.65 εκατ. ευρώ από την KESTREL αφορά καταβολή από μίζες, ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατήγγειλε ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι κάτοχος και μιας τρίτης υπεράκτιας εταιρίας, της DECK ROCK LIMITED.
Οι Αρχές πλέον καλούνται να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν να «τρέξει″ πρώτα η υπόθεση του «Πόθεν Έσχες» και στη συνέχεια οι υπόλοιπες. Από την πλευρά του περιβάλλοντος του προέδρου του ΛΑΟΣ επισημαίνεται ότι το ποσό δεν αφορά θέμα εξοπλιστικών. Εκκρεμεί, ωστόσο, μια απάντηση για τις αδήλωτες, υπεράκτιες εταιρίες αλλά και τη σχέση με τους μεσάζοντες των Super Puma. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επαναλαμβανόμενη φράση του Γ. Καρατζαφέρη «έχουν γνώση οι φύλακες», ενώ νέα πλοκή στην υπόθεση δίνει η εμπλοκή του Ιωάννη Ράμμου, απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, εκλεγμένο με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.
Εξακριβωμένες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι ο κύκλος με τα πολιτικά πρόσωπα ενδέχεται να μην έχει κλείσει ακόμη,καθώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακριτική διαδικασία. Σε ό, τι αφορά το θέμα του Πόθεν Έσχες τον φάκελο της υπόθεσης θα χειριστεί η εισαγγελία Εφετών ενώ το θέμα με τις «μίζες» των Super Puma όπου κατηγορούνται οι δυο μεσάζοντες (Κομνόπουλος-Τσάτσος) και οι τρεις αξιωματικοί της Αεροπορίας ο ανακριτής διαφθοράς, κ. Γαβριήλ Μαλλής. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έρευνα αναμένεται να είναι εξονυχιστική και στο πλαίσιο της θα «αποκωδικοποιηθεί» ο ακριβής τρόπος δράσης της KESTREL αλλά και των μεσαζόντων. Τόσο οι δικαστικές Αρχές όσο και τα αρμόδια μέλη της επιτροπής δεν πείθονται από τις «εξηγήσεις» του προέδρου του ΛΑΟΣ που κάνει λόγο για δάνειο από τον επιχειρηματία Τσάτσο και εκτιμούν ότι πρόκειται για έκνομη ενέργεια και για μαύρο χρήμα που κατέληξε στην υπεράκτια εταιρεία. Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την Πέμπτη μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος κάνοντας λόγο για στημένα παιχνίδια που σκοπό έχουν την διαπόμπευσή του.
Την ίδια στιγμή επιτάχυνση των ερευνών για τα εξοπλιστικά προγράμματα σηματοδοτεί η πρόσφατη έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι και στα γραφεία του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Eκτός από τις εισαγγελικές Αρχές, ξεχωριστές έρευνες που αφορούν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα διενεργούν και οι ελεγκτες του ΣΔΟΕ.
Η δικαστική έρευνα έχει ως σκοπό να εντοπίσει την διάπραξη αδικημάτων όπως της απιστίας της ή της ψευδούς βεβαίωσης. Οι φάκελοι οι οποίοι έχουν περιέλθει στην κατοχή των δικαστικών λειτουργών παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς από την ανάλυσή τους αναμένονται τόσο ποινικές διώξεις όσο και ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ του ελληνικού κράτους και των ξένων εταιριών που επωφελήθηκαν από τα αντισταθμιστικά χωρίς αντίστοιχα να παρέχουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν ότι η υπόθεση των Α/Ω ίσως είναι η πλέον αμαρτωλή ιστορία στο θέμα των εξοπλισμών.

Τα AπάτσιΤα αντισταθμιστικά ωφελήματα των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι αποτελούν από μόνα τους μια ιδιάζουσα περίπτωση. Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα αγοράστηκαν επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου το 2003. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα ελικόπτερα, τύπου Apache, της εταιρίας Boeing με κόστος 593.000.000 δολάρια, ωστόσο, τελικά το κόστος της προμήθειας εκτινάχθηκε στα 663.000.000 δολάρια, εξαιτίας του γεγονότος ότι η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement που συνήφθη με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Η πώληση έγινε από την εταιρία AXON, συμφερόντων του επιχειρηματία, κ. Θωμά Λιακουνάκου. Παράλληλα, παρόλο που στη σύμβαση ρητά είχε συμφωνηθεί ότι η πρώτη καταβολή από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να γίνει το 2007, η Ελλάδα κατέβαλε πάνω από 237.000.000 δολάρια για την αποπληρωμή των ελικοπτέρων, δηλαδή περίπου το 40% του ποσού, τον Οκτώβριο του 2003.
Τα ΑΩ των ΑΠΑΤΣΙ, εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο το 2008. Σήμερα, τα πραγματοποιηθέντα είναι ελεγχόμενα και αμφιλεγόμενα
Τα είχε αναλάβει η εταιρεία SONAK AEBE, θυγατρική της ΑΧΟΝ. Η διαχείρισή τους έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς κατ” ουσία η εταιρία που ανέλαβε το κυρίως έργο, ανέλαβε και τα Α/Ω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην  SONAK προέκυψαν ορισμένες «αρρυθμίες» σε ότι αφορά την καταβολή του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα πόρισμα του ΣΔΟΕ που αφορά τα Α/Ω των Aπάτσι απεστάλη και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα ραντάρ προστασίας των F16Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών και δικαστικών Αρχών έχουν μπει και τα συστήματα αυτοπροστασίας των F16, η ιστορία των οποίων έχει περάσει επίσης από σαράντα κύματα, καθώς η χώρα μας μπορεί να διαθέτει τα πανάκριβα μαχητικά, εκείνα όμως δεν διαθέτουν το σύστημα αυτοπροστασίας. Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της Raytheon υπεγράφη στις 9 Απριλίου 2003 και ενεργοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2003. Το πρόγραμμα κόστισε περί τα 242 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ παρουσιάστηκε μια υπέρβαση ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκεκριμένο ποσό δικαιολογήθηκε λόγω του καθυστερημένου χρόνου παράδοσης του έργου καθώς η εταιρία υποστήριξε ότι πρόσθεσε και άλλα μέλη στο σύστημα.
Η πολυετής καθυστέρηση της σύμβασης όμως έχει προκαλέσει την παρέμβαση και της ελληνικής δικαιοσύνης καθώς μέχρι ενός σημείου η Raytheon φαίνεται να αδυνατούσε να υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Raytheon όφειλε να εγκαταστήσει το σύστημα στα 60 (50+10) μαχητικά F-16 της παραγγελίας των ετών 1999-2000, με αποτέλεσμα επί σειρά ετών τα Block 52+ (τα οποία αποτελούν και την κύρια δύναμη των F-16 της ΠΑ) να στερούνται συστήματος αυτοπροστασίας.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές διερευνούν και τα A/Ω τα οποία παραχωρήθηκαν σε εταιρίες του κ. Χριστιανού Χατζημηνά. Επιπλέον σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία επιχειρείται μετατροπή ενός καθαρά αντισταθμιστικού προϊόντος, ενός υπόστεγου, σε ανταλλακτικά.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς παρατηρητές η αλλαγή του αντισταθμιστικού από στέγαστρο σε ανταλλακτικά βρίσκεται πέρα από κάθε έννοια λογικής και είναι αντίθετο με το πνεύμα  του όρου Α/Ω (αντισταθμιστικά οφέλη) που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία  και ανάπτυξη ελληνικών προϊόντων που ενισχύουν την Εθνική Άμυνα και μέσω εξαγωγών δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Στην περίπτωση όμως του βραβευμένου με διεθνή πατέντα ελληνικού προϊόντος που δεν είναι άλλο από το μεταφερόμενο υπόστεγο οι αρμόδιοι φέρονται να το απορρίπτουν χωρίς… εμφανή λόγο.

Τα Leopard-2Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των Leopard-2 που υπήρξε η αγορά του αιώνα, έναντι 1.7 δις ευρώ. Το αντάλλαγμα για την επιλογή των Leopard 2 (για τα οποία πραγματοποιείται εκτενής εισαγγελική έρευνα από τους εισαγγελείς Α. Ελευθεριάνο και Π. Παπανδρέου) ήταν αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 4.3 δις ευρώ. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε και η μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελληνική Βιομηχανία έναντι 848.6 εκατ. ευρώ. Συνολικά από τα Α/Ω έχουν εκτελεστεί έργα ύψους 3.6 δις ευρω.
Πηγή: εφημερίδα ΠαρασκήνιοΟι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes