Λιβανέζος Υπουργός: 2 στους 100 Σύριους πρόσφυγες είναι πολεμιστές της ISIS


Λιβανέζος Υπουργός προειδοποίησε τον Cameron: 2 στος 100 Σύριους πρόσφυγες είναι πολεμιστές της ISIS μεταμφιεσμένοι. Με τέτοιους επαγγελματίες θα εξολοθρεύουν τους εχθρούς της Νέας Τάξης και θα ρίχνουν το φταίξιμο στο Ισλάμ.
Ο υπουργός παιδείας του Λιβάνου Eliaw Bousaab, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Cameron, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη περιοχή, είπε ότι η τρομοκρατική οργάνωση εξτερμιστών στέλνει εκπαιδευμένους μαχητές της Τζιχάντ "κρυφά" στη Δύση, ώστε να επιτεθούν εν καιρώ επιλεγμένους στόχους. Αν αυτό αληθεύει, τότε πάνω από 400 πρόσφυγες από τους 20.000 που υποσχέθηκε ότι θα φιλοξενήσει η Βρετανία μέχρι το 2020 έχουν ήδη ριζοσπαστικοποιηθεί.


Ο κ. Bousaab δήλωσε ότι οι εξτρεμιστές επιλέγουν στόχους, συμπεριλαμβανομένων, προσφυγικούς καταυλισμούς, και σχολεία πριν διακινηθούν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι η ISIS αποτελεί μια απειλή που ολοένα αυξάνεται λόγω του ότι "μεγαλώνει συνεχώς και πολλαπλασιάζεται".



Ερωτηθείς εάν το ισλαμικό κράτος στέλνει τα μέλη του "κρυφά" στην Ευρώπη, ο υπουργός δήλωσε: "Το ένστικτό μου λέει ναι πραγματοποιούν μια τέτοια επιχείρηση. Ναι, φυσικά... να πάνε στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη. Μπορεί να έχετε ας πούμε 2% [των προσφύγων] που θα μπορούσαν να είναι ακραίοι ριζοσπάστες". Είπε επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν χερσαία μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα. Πρόσθεσε: "Θα έλεγα ότι η λύση για την καταπολέμηση της ISIS είναι η συνεργασία των κρατών, διότι συνεχώς μεγαλώνει και πληθαίνει. Αποτελεί κίνδυνο επειδή στρατολογούν παιδιά από τα σχολεία... από παντού. Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και ο κόσμος θα πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει κάτι γι' αυτό. Η ISIS δεν θα σταματήσει στα σύνορα του Λίβανου... αλλά προτού καν το καταλάβετε θα βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη".



Εξήγησε ότι η εμπειρία του από την επαφή του με τους πρόσφυγες του έδειξε ότι δεν είναι αρκετά "οργανωμένοι" για να πραγματοποιήσουν μόνοι τους, χωρίς βοήθεια, το πέρασμα προς την Ευρώπη. "Δεν βρίσκονται σε ένα οργανωμένο στάδιο για να μπορέσουν να κάνουν μόνοι τους κάτι τέτοιο. Και τότε θα τους δείτε να φτάνουν όλοι τους ομοιόμορφα ντυμένοι με στολές και γιλέκα. Αλλά κατά την γνώμη μου μπορούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες να μείνουν εκεί που βρίσκονται, αν λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη, σωστή εκπαίδευση και κατάλληλη σίτιση".
Προειδοποίησε ότι χωρίς περισσότερη βοήθεια για εκείνους στους προσφυγικούς καταυλισμούς, άνθρωποι "χωρίς ελπίδα, χωρίς εργασία, χωρίς εκπαίδευση" και φτωχοί θα μπορούσαν "εύκολα να στρατολογηθούν". Σημείωσε ότι: "Μιλάμε για εκείνα τα παιδιά που υποτίθεται ότι βρίσκονται στο σχολείο. Αλλά αν σκεφτείτε ότι έχετε ένα παιδί που δεν πάει σχολείο για δυο ή τρία χρόνια... είναι πολύ δύσκολο μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια να το ξαναπάς στο σχολείο. Αυτό λοιπόν που θα έχουμε είναι μια χαμένη γενιά. Διακινδυνεύουμε αυτή τη στιγμή να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά".



Η προειδοποίηση αυτή του κ. Bousaab έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Cameron σε προσφυγικούς καταυλισμούς, για να δει πως χρησιμοποιούνται τα χρήματα της βρετανικής ενίσχυσης που ανέρχονται σε 1 δις στερλίνες.
Κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Λίβανο, ο Άγγλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι χωρίς την βρετανική βοήθεια, εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον άνθρωποι θα μπορούσαν να επιχειρήσουν την επικίνδυνη μετάβαση προς την Ευρώπη. Προέτρεψε άλλα έθνη να βοηθήσουν την κατάσταση εφόσον η Βρετανία έχει δώσει δέκα φορές παραπάνω από πολλά κράτη. Τα σχόλια αυτά έγιναν ως απάντηση στις επικρίσεις των "ηγετών" της Ε.Ε. ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει κάνει αρκετά. 
Ο κ. Cameron επισκέφτηκε επίσης έναν καταυλισμό στην Ιορδανία κατά την διάρκεια του 24ωρου ταξιδιού του. "Ήθελα να έρθω εδώ να δω εξ ιδίοις όμμασι και να ακούσω τις ιστορίες των προσφύγων", είπε. 


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes