Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες για το μέλλον της οικονομίας

Οι υπόλοιποι 3 ...ποιοί είναι;


Απαισιόδοξοι είναι για το μέλλον της χώρας και των νοικοκυριών τους το επόμενο δωδεκάμηνο όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία του ΙΟΒΕ.

Πιο αναλυτικά ...το ποσοστό εκείνων οι οποίοι είναι απαισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους το επόμενο 12μηνο αυξάνεται κατά μέσο όρο στο 66% (από 47%) το υπό εξέταση τρίτο τρίμηνο, ενώ διευρύνεται στο 69% (από 48%) το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που διατυπώνουν απαισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, με το 10% (από 16%) να θεωρεί ότι αυτή θα βελτιωθεί ελαφρά ή αισθητά.
Παράλληλα, στο 89% παραμένει το ποσοστό των νοικοκυριών που θεωρούν μη πιθανή ή καθόλου πιθανή την αποταμίευσή τους το επόμενο 12μηνο, με ένα 9-10% το τελευταίο εξάμηνο να κρίνει το αντίθετο.
Στις προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας, αυξάνεται στο 74% (από 55%) το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, με το 7% (από 12%) κατά μέσο όρο να διατυπώνει αντίθετη άποψη.
Να σημειωθεί ότι το ποσοστό των καταναλωτών που αναφέρει ότι είναι «χρεωμένο» μειώνεται ελαφρά στο 11% (από 13% κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο), ενώ διαμορφώνεται χαμηλότερα, στο 5% (από 8%), το ποσοστό των ερωτηθέντων καταναλωτών που δήλωσαν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ.
Τέλος, το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» παραμένει στο 68-69% και το ποσοστό των νοικοκυριών που αναφέρουν ότι «αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους» περιορίζεται στο 11% (από 13%).
Πηγή: greece-salonika

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes