Ένας τόνος κόκας ...μαλακώνει και τον πιο σκληρό δικαστή...

Ο Άρειος Πάγος ρίχνει στα «μαλακά» τον επιχειρηματία Νικ. Κυριακούλη για τη διακίνηση ενός τόνου κοκαΐνης


Ο Άρειος Πάγος ρίχνει στα  «μαλακά» έναν εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος διακίνησης ενός τόνου κοκαΐνης που είχε εξαρθρωθεί πριν από 11 χρόνια στην Καλαμάτα. καθώς αναίρεσε την εφετειακή απόφαση που τον είχε καταδικάσει.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά τον επιχειρηματία Νικήτα Κυριακούλη, ο οποίος είχε  καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για αγορά εισαγωγή, μεταφορά ναρκωτικών το καλοκαίρι του 2004 όταν ήταν διευθυντής μαρίνας στην Καλαμάτα. Η ποσότητα της κοκαΐνης είχε μεταφερθεί με ιστιοφόρο από τη Μαρτινίνα από άλλα πέντε άτομα τα οποία καταδικάστηκαν για σύσταση συμμορίας. 
Το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση ως προς το μέρος της ποινής των 21 ετών που είναι σχετικό με τη συνδρομή της επιβαρυντικής περίστασης της ιδιαίτερης επικινδυνότητας. Παράλληλα, ανέπεμψε την υπόθεση ως προς το θέμα της συνολικής ποινής στο Πενταμελές Εφετείο προς νέα κρίση. 
Έτσι, δεν αποκλείεται η  ποινή που έχει επιβληθεί στον εν λόγω κατηγορούμενο είναι πλέον πιθανό να μειωθεί.
Κατά την κρίση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με τον νόμο 4139/2013 η σχετική ρύθμιση έχει καταστεί ευμενέστερη, καθώς απαλείφθηκε η διαζευκτικά προβλεπόμενη περίσταση του ιδιαίτερα επικίνδυνου δράστη και επομένως και αφού η καταδίκη του δεν έχει καταστεί αμετάκλητη πρέπει να απαλειφθεί η επιβαρυντική αυτή περίσταση.
Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πάντως, επισημαίνουν στην απόφαση ότι  με τον νέο νόμο είναι δυνατόν να επιβληθούν ισόβια για πράξεις εμπορίας ναρκωτικών, που έχουν γίνει κατ' επάγγελμα και πριν το νόμο 4139 και με προσδοκώμενο όφελος τουλάχιστον 75.000 ευρώ.
Πηγή: directnews

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes