Ως ύποπτοι για κακούργημα στον ανακριτή... Ψυχάρης, Μπόμπολας, Αλαφούζος και Κυριακού


Παρέλαση από το γραφείο του οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρή, κάνουν οι τραπεζίτες των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών της χώρας ως ύποπτοι για το κακούργημα της απιστίας σχετικά με τις δανειοδοτήσεις άνω των 800 εκατομμυρίων προς 11 μιντιακούς ομίλους της χώρας...

Την ώρα που οι επικεφαλής των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Αlpha Bank και Eurobank, δίνουν τη μάχη της ανακεφαλαιοποίησης, τα νομικά τους επιτελεία ετοιμάζουν τις γραπτές εξηγήσεις που καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ, μια έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Οι κλήσεις τους αφορούν σε όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν σχεδόν στο σύνολο των ΜΜΕ και πολλά από τα οποία, σύμφωνα με την εισαγγελική κλήτευση, χαρακτηρίζονται "επισφαλή". Επισφαλή δάνεια 800 εκατομμυρίων; Η νομική έννοια της επισφάλειας έχει να κάνει κυρίως με τις εγγυήσεις που δόθηκαν από τους ομίλους για την χορήγησή των δανείων, αν δηλαδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τα λάβουν, την εξυπηρέτησή τους αλλά και τους όρους αποπληρωμής που τέθηκαν. Ως ύποπτοι καλούνται όλοι όσοι υπέγραψαν για τη χορήγηση των δανείων (από την κορυφή έως χαμηλά στην ιεραρχία π.χ. επιτροπές δανειοδοτήσεων κλπ.). Βασικό ρόλο θα παίξει βέβαια και κατά πόσον αυτά είναι ενήμερα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως από τα περίπου 800 εκατομμύρια των χορηγήσεων, σε καθυστέρηση ή σε ρύθμιση βρίσκονται περίπου 170 εκατομμύρια, ποσό σε κάθε περίπτωση αρκετά υψηλό. Όπως εξηγούσε μάλιστα δικαστική πηγή "η κλήτευσή τους δεν τους καθιστά και κατηγορούμενους. Αλλά σε αυτό το στάδιο αρκούν απλές ενδείξεις για να προχωρήσει η εισαγγελική αρχή στην άσκηση ποινικών διώξεων, αν δεν κριθούν επαρκείς οι εξηγήσεις τους.
Η παραγγελία ερεύνης είναι σαφής: Να ελεγχθούν οι πάντες και τα πάντα". Αρχή με τον ΔΟΛ Η έναρξη της έρευνας είναι από τα ψηλότερα δάνεια προς τα χαμηλότερα γι' αυτό και πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος εμφανίζει δανεισμό περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 98 από την Αlpha Bank, 73 από την Εθνική Τράπεζα, 21 από την Τράπεζα Πειραιώς και 5 από την Eurobank). Ο κ. Ψυχάρης καλείται ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία στις 12 Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή». Ακολουθούν προς έρευνα οι δανειοδοτήσεις των ομίλων Κυριακού, Μπόμπολα, Αλαφούζου κλπ.
Πηγή: liberal.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes