Η ομορφιά ως κριτήριο διάκρισης ακόμα και στο θάνατο...


Προχθές, 02.11.2015 το ιστολόγιο "POLICE-VOICE" δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Ποιος σκότωσε αυτά τα υπέροχα γαλάζια μάτια; Έγκλημα πάθους ή στυγερή δολοφονία; Στο πόδι όλη η Κύπρος".




Διαβάζοντας τον τίτλο αναρωτήθηκα ποιο λιγούρι τον έγραψε; Τι σημασία έχει η εξωτερική της εμφάνιση; Δηλαδή αν ήταν κακάσχημη, θα πείραζε λιγότερο που δολοφονήθηκε με αυτόν τον φρικτό τρόπο;! Δηλαδή εμείς στην Ελλάδα μάθαμε για το συγκεκριμένο έγκλημα μόνο και μόνο επειδή η νεκρή είχε ωραία μάτια; 
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο ένστολος αρθρογράφος είναι ότι η γυναίκα αυτή είναι άνθρωπος και όχι μανιτάρι που φύτρωσε μετά από ψιλή βροχούλα. Η περίσταση απαιτεί σεβασμό στη νεκρή και τους δικούς της ανθρώπους που υποφέρουν, να βρεθεί ο ένοχος και δεν επιτρέπεται ένα επίσημο ιστολόγιο της ελληνικής αστυνομίας να υποβαθμίζει το γεγονός με το να εμμένει στο θέμα της εξωτερικής εμφάνισης και όχι στην αποτρόπαια πράξη... δηλαδή τον μαρτυρικό της θάνατο. Με αυτό το τρόπο εμμέσως πλην σαφώς αποπροσανατολίζεται η προσοχή της κοινής γνώμης από τη σοβαρότητα του θέματος, με το να της τίθεται ως αξιολογικό κριτήριο κατά πόσο άδικη ήταν μία δολοφονία αναλόγως της εξωτερικής εμφάνισης του θανόντος.
Γι' αυτό εσείς κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας όταν αναφέρεστε σε θάνατο, ειδικά νέου ανθρώπου, σταματήστε να επικεντρώνεστε στην εξωτερική εμφάνιση του θύματος και να ανεβάζετε το αντίστοιχο πλούσιο φωτογραφικό υλικό σαν να είστε περιοδικό μόδας ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης (γραφείο γνωριμιών), διότι αυτό -να 'στε σίγουροι- ότι ενοχλεί. Και τους συγγενείς, και κάθε νοήμον άτομο με σεβασμό στην ζωή και τον πόνο των συνανθρώπων του.


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes