Σέρνουν τη χώρα στα δικαστήρια για να εξευτελιστεί!


Απαγορεύουν δήθεν την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους με έναν διάτρητο νόμο ενώ έχουν στρώσει οι ίδιοι το χαλί κι έχουν προετοιμάσει το νομικό τοπίο, ώστε η Ελλάδα να χάσει την επόμενη προσφυγή κάποιου πράκτορα του Soros στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο εξαπατούν τους ψηφοφόρους ότι δήθεν αγωνίστηκαν αλλά έχασαν τη μάχη στα Δικαστήρια.
Όπου δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα την κοινή γνώμη, να κατασκευάσουν δηλαδή τη συναίνεση ...αφήνουν την υπόθεση να φτάσει στα Δικαστήρια, κι εκεί η Ελλάδα ως κράτος εξευτελίζεται για δήθεν παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων...
Το κόλπο είναι γνωστό και καθιερωμένο.

Γράφουν για παράδειγμα "ΤΑ ΝΕΑ":


Είχαν προηγηθεί έντονες αντιρρήσεις και προβληματισμοί τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από τους ΑΝΕΛ, που ζήτησαν να ξεκαθαριστεί πλήρως το σχετικό άρθρο, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
«Η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμους τίμια. Αν ήθελε την τεκνοθεσία ή υιοθεσία θα το έκανε ρητά. 
Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία και η κυβέρνηση δεν θα το περνούσε αορίστως ή κρυμμένο σε μια διάταξη ενός νομοσχεδίου. Είναι σαφές ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπει την υιοθεσία και αν νομίζετε ότι υπάρχει ανάγκη διευκρίνισης θα το κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Το Σύμφωνο Συμβίωσης, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και η Ένωση Κεντρώων.
Θετικοί εμφανίστηκαν καταρχήν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τις διατάξεις που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για άλλα άρθρα ζητώντας αλλαγές, ενώ ΚΚΕ και ΧΑ δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους επί του νομοσχεδίου.
Τις έντονες διαφωνίες τους εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως για τις διατάξεις που αφορούν, τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, την απαλλαγή των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών εφόσον αυτή γίνεται για το κοινωνικό συμφέρον, καθώς και για την αρμοδιότητα που δίνεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ελέγχει πειθαρχικά δικαστές και εισαγγελείς.
«Για μεγάλη ημέρα», μίλησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, τονίζοντας ότι, «με το Σύμφωνο Συμβίωσης που θεσμοθετούμε γίνεται άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».
«Αναγνωρίζονται στα ομόφυλα ζευγάρια όλα τα δικαιώματα, οικογενειακά, κληρονομικά ασφαλιστικά που έχουν και τα ετερόφυλα.
Είναι πολύ ώριμο στη κοινωνία το δικαίωμα να απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν ενδιαφέρει ότι γίνεται στο κρεβάτι τους, δεν μιλάμε για «Κάμα Σούτρα», αλλά για τα δικαιώματα τους.
Το να είσαι γκέι ή λεσβία είναι σεξουαλικός προσανατολισμός. Δεν είναι ιδιωτική  υπόθεση, να είσαι αόρατος περιθωριοποιημένος και να μην μπορείς να ασφαλίσεις το σύντροφο σου, να πάρετε μαζί άδεια και να απολαύσετε το καλοκαίρι ή τα οικογενειακά υπάρχοντα. Το νομοσχέδιο αυτό δίνει ανάσα ελπίδας σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας», υπογράμμισε η Βασιλική Κατριβάνου.
«Η στάση μας δεν μπορεί να κριθεί από τη θέση μας για ένα άρθρο του νομοσχεδίου. Υπό προϋποθέσεις θα συμφωνήσουμε στο Σύμφωνο Συμβίωσης, αλλά η στάση μας εν συνόλω, θα εξαρτηθεί και από άλλα ζητήματα, αλλά και από τη διάθεση του υπουργού στο αν θα επιμένει σε άρθρα που εμείς θεωρούμε πολύ προβληματικά», υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.
«Με το Σύμφωνο Συμβίωσης καθίσταται στην ουσία ο πολιτικός γάμος. Η ΝΔ θα συμφωνούσε στην επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια αν διευκρινιστούν ορισμένα θέματα», τόνισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε.
«Επιφυλασσόμαστε να δούμε τις βελτιώσεις στα άρθρα που είναι προβληματικά και σε άλλα που ζητούμε να αποσυρθούν. Το κρισιμότερο για εμάς, που θα επηρεάσει τη θέση μας αφορά το άρθρο 12. Η διάταξη είναι ατυχώς διατυπωμένη. Πρέπει να τροποποιηθεί και να ξεκαθαριστεί αν η κυβέρνηση σκοπεύει στο να τεκνοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια».
Ο εισηγητής της ΝΔ, συμφώνησε στη διάταξη που αφορά τις «μωρομάνες», ενώ χαρακτήρισε μεταξύ άλλων, προβληματικά τα άρθρα που αφορούν την απαλλαγή κατηγοριών για παρακώλυση συγκοινωνιών και εξέφρασε, σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο που αφορά χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές, αλλά και για τις αρμοδιότητες της προέδρου του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό έλεγχο σε δικαστές και εισαγγελείς.
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υποστήριξε ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι μια θετική διάταξη, που δεν χρειάζεται ωστόσο, όπως είπε, «να πανηγυρίζουμε υπό την έννοια ότι σε διεθνές επίπεδο αυτή η νομική κατάσταση είναι κοινός τόπος».
Παράλληλα, χαρακτήρισε προβληματικές τις διατάξεις που αφορούν την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους φοιτητές, την ατιμωρησία πράξεων παρακώλυσης της κυκλοφορίας, εφ’ όσον γίνεται για την προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος, και το δικαίωμα άσκησης πειθαρχικής δίωξης από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε δικαστικούς και εισαγγελείς.
«Δεν θεωρούμε ότι ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός, γεννά και δικαιώματα που ανάγονται στην οικογένεια ή στην προστασία των παιδιών. Οποιαδήποτε μορφή συμβίωσης, από μόνη της, δεν δημιουργεί και δικαιώματα. Εσείς μια ιδιωτική υπόθεση την αναγορεύεται σε οικογενειακή. 
Ανοίγετε το δρόμο πολιτικά και νομικά για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας δηλώνοντας ότι το κόμμα του καταψηφίζει.
«Είναι δεδομένη η στήριξη μας για το Σύμφωνο Συμβίωσης, πρέπει όμως, να γίνουν βελτιώσεις», τόνισε από το Ποτάμι, ο εισηγητής του Ιάσων Φωτήλας και συμπλήρωσε ότι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά άτολμο.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «κόκκινο πανί», το άρθρο που επεκτείνει την ηλεκτρονική επιτήρηση και σε άλλες κατηγορίες κρατουμένων, αλλά και τη διάταξη που αφορά πειθαρχικούς ελέγχουν σε δικαστές και εισαγγελείς από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
«Πρέπει η διάταξη για το Σύμφωνο Συμβίωσης να απαγορεύει ρητά στα ομόφυλα ζευγάρια, την υιοθεσία. Επιφυλασσόμαστε. Όχι απλά ανοίγει ο δρόμος, αλλά ευθέως δύναται με τη σύναψη του Συμφώνου, να προχωρήσουν παραπάνω από ένας στην υιοθεσία. Η υιοθεσία παρεμβαίνει σε βάρος τρίτου που εν προκειμένων είναι το παιδί. Το να παρεμβαίνουμε σε ένα τέκνο είναι αντισυνταγματικό και κόντρα στην ευρωπαϊκή σύμβαση για την υιοθεσία», ήταν η θέση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.
«Συμφωνούμε επί της αρχής», δήλωσε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, «υπάρχει ο κίνδυνος, να έχουμε μεταξύ δύο ομοφυλοφίλων και με οποιοδήποτε τρόπο με την τεχνολογία, τεκνοποίηση».
«Θα πρέπει να συμπληρωθούν οι διατάξεις, διότι δια της πλαγίας οδού μπορεί να οδηγεί με έμμεσο τρόπο στην υιοθεσία ομοφυλοφίλων, μεταξύ δύο θηλέων», πρόσθεσε ο Γιώργος Καρράς.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι, με την ακρόαση φορέων.

Επί του θέματος των διαφόρων καταδικών της Ελλάδας από τα διεθνή δικαστήρια ένα απτό παράδειγμα αποτελεί το άρθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" της 7 Νοεμβρίου 2013:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τελεσίδικη απόφασή του, έκρινε ότι δεν είναι πειστικοί οι λόγοι που το ελληνικό δίκαιο εξαιρεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου από τον νόμο περί πολιτικής ένωσης των ζευγαριών, που εισήχθη στην ελληνική νομολογία το 2008, εξετάζοντας την υπόθεση «Βαλλιανάτος και άλλοι κατά Ελλάδος».
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, αλλά και για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν τις διακρίσεις και την υποχρέωσε να καταβάλει από 5.000 ευρώ στον καθένα από τους ενάγοντες, καθώς και τις δαπάνες για δικαστικά έξοδα. 
Η υπόθεση «Βαλλιανάτος και λοιποί κατά Ελλάδος» αφορά στο «σύμφωνο συμβίωσης» που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα με το νόμο 3719/2008 και τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην οικογένεια, τα παιδιά και την κοινωνία».
Ο συγκεκριμένος νόμος επιτρέπει στα εμπλεκόμενα πρόσωπα να αναγνωρίσουν τη σχέση τους σε πιο ευέλικτο νομικό πλαίσιο σε σχέση με αυτό του γάμου. 
Οι ενάγοντες διαμαρτυρήθηκαν ότι ο νόμος 3719/2008 απευθύνεται αποκλειστικά σε ετερόφυλα ζευγάρια, αποκλείοντας τους ομοφυλόφιλους, κάνοντας λόγο για διάκριση σε βάρος τους.
Το Δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι μεταξύ των 19 χωρών μελών που έχουν αναγνωρίσει μια «αστική ένωση» πέραν του γάμου, μόνο η Λιθουανία και η Ελλάδα έχουν εισαγάγει διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων, αποκλείοντας από την ένωση αυτή τα άτομα του ιδίου φύλου.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού του νόμου μία τέτοια διάκριση και καταδίκασε τελεσίδικα την Ελλάδα.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes