Έρχονται νέες ταυτότητες με αποτύπωμα της ίριδας και μικροτσίπ


To καθεστώς Τσίπρα σε αγαστή συνεργασία με άλλα εγκληματικά καθεστώτα αναζητούν τρόπο να εισάγουν ταυτότητες με αποτύπωμα της ίριδας του ματιού ώστε οι "σύμμαχοί" μας στις ΗΠΑ να μας κάνουν την τιμή να μην απαιτούν visa από όσους ταξιδεύουν προς την Αμερική.

Οι πράκτορες των ΗΠΑ μπορούν ελεύθερα να κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα να παρακολουθούν την κυβέρνηση, να κάνουν απόπειρες δολοφονίας πρωθυπουργών, να ανατινάζουν Υπουργεία που δεν πληρώνουν έγκαιρα τις μίζες, να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν τρομοκράτες, να απαγάγουν και να βασανίζουν Πακιστανούς ...αλλά εμείς οι πολίτες είμαστε οι επικίνδυνοι για την ασφάλεια της Αμερικής.

Διαβάζουμε σχετικά στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ":


Στην αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, φαίνεται να προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα, και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η επιτροπή συγκροτήθηκε πριν από έναν μήνα και συμμετέχουν σ’ αυτήν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Προσέθεσε ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.
Στα νέας γενιάς δημόσια έγγραφα προωθείται η τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, ενώ γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες. Εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Το θέμα εκσυγχρονισμού των δελτίων ταυτότητας φέρεται να έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι πιέσεις προς την Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα εντάθηκαν μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς υπάρχουν φόβοι ή και ενδείξεις ότι τα υφιστάμενα δελτία ταυτότητας πλαστογραφούνται και εν συνεχεία χρησιμοποιούνται για την έκδοση «γνήσιων» διαβατηρίων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Έγραφε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" στις 2 Σεπτεμβρίου 2010:


Τα νέα βιομετρικά διαβατήρια με μικροτσίπ, στα οποία αποθηκεύονται φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα όλων των πολιτών, από την ηλικία των 12 ετών και πάνω, είναι πλέον πραγματικότητα και στην Ελλάδα.
Η εξαγγελία για τα βιομετρικά διαβατήρια με ενσωματωμένα δακτυλικά αποτυπώματα έγινε πριν από έναν χρόνο, από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά υλοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 2010, οπότε και δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ενσωματώνεται στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο ο ευρωπαϊκός κανονισμός του 2009.
Στην απόφαση προβλέπεται ότι η αρμόδια υπηρεσία διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. (πέραν της φωτογραφίας), κρυπτογραφεί δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος, εκτός εάν αυτός είναι μικρότερος των 12 ετών. Σε αυτή την περίπτωση καταγράφονται μόνον η φωτογραφία και τα στοιχεία του ανηλίκου, καθώς, για λόγους δίωξης της εμπορίας προσώπων, η Ε.Ε. επιβάλλει σε κάθε άτομο να έχει δικό του διαβατήριο.
Ετσι, ενώ η λήψη και καταγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει καταργηθεί μετά το 2000 στη χώρα μας από τις αστυνομικές ταυτότητες, επιστρέφει από την «πίσω πόρτα» μέσω των ευρωπαϊκών βιομετρικών διαβατηρίων, και μάλιστα διευρυμένη σε πολύ νεαρές ηλικίες. Η επίκληση λόγων ασφαλείας στις μεταφορές οδηγεί εκ των πραγμάτων σε διόγκωση του ηλεκτρονικού φακελώματος των πολιτών, αφού ο σχεδιασμός προβλέπει τη μελλοντική δημιουργία γενικού ευρωπαϊκού οργανισμού διαβατηρίων, όπου θα αποθηκεύονται όλα τα βιομετρικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών που θα επιθυμούν να ταξιδέψουν, ενώ θεωρείται σίγουρη και η έκδοση βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στο νέο διαβατήριο περιλαμβάνονται ακόμη η υπογραφή του κατόχου και ένα ενσωματωμένο μέσο αποθήκευσης (μικροτσίπ), όπου θα καταγράφονται η φωτογραφία, τα στοιχεία του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, «υπό μορφή που εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα». Η κομψή αυτή φράση της απόφασης παραπέμπει προφανώς σε διεθνή αστυνομική συνεργασία με «τσεκάρισμα» όλων των δεδομένων μέσω της τεχνολογίας. Η έκδοση των νέων διαβατηρίων συμπίπτει και με την κατάργηση της βίζας προς τις ΗΠΑ, η οποία συνοδεύτηκε με την ελεύθερη, on line ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes