Για τα έρμαια της φανατικής και δογματικής πλάνης περί της προελεύσεως των ιδεών...


Ουκ ολίγοι, υποπίπτοντες στην παγίδα του φανατισμού, προκειμένου να καυτηριάσουν ένα ιδεολογικό σύστημα που συνιστά ταυτόχρονα και μία κοσμοθεωρία, έχοντας απουσία επιχειρημάτων ουσιαστικών και αγνοώντας πολλές φορές και το ίδιο το βαθύτερο περιεχόμενό του, αρκούνται σε υπεραπλουστευτικές γενικεύσεις, σε γενικότητες και σε αφορισμούς.

Του ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Λ.χ. ένας ακροδεξιός αδυνατώντας να επιχειρηματολογήσει κατά του ιστορικού υλισμού που πρεσβεύει ο μαρξισμός, αρκείται να δηλώσει αντικομμουνιστής προτάσσοντας και μόνο το επιχείρημα ότι ο κομμουνισμός προκάλεσε τις σφαγές στον Μελιγαλά και στην Ούλεν (που όντως τις προκάλεσαν οι εγχώριοι οπαδοί του, όμως αυτό είναι επιχείρημα ιστορικό για την καταδίκη του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ, αλλά δεν είναι ιδεολογικό/πολιτικό επιχείρημα για την καταδίκη του Κομμουνισμού ως ιδεολογικής εκφράσεως). ΄Ενας άλλος που δηλώνει αντι-εθνικοσοσιαλιστής, πνέει μένεα κατά του Εθνοκοινωνισμού, υπό το επιχείρημα ότι οι Γερμανοί... έκαψαν τα Καλάβρυτα (που όντως τα έκαψαν και είναι μεμπτό, αλλά αυτό πάλι δεν είναι επιχείρημα για να κρίνει κάποιος μία Κοσμοθεωρία).
Ουδεμία Κοσμοθεωρία είναι Προσωποκεντρική (και εάν μεταβάλλεται σε τέτοια κάποια στιγμή, είναι γιατί οι άνθρωποι το πράττουν). Ουδεμία Κοσμοθεωρία ταυτίζεται με πρόσωπα, αλλά ούτε και περιχαρακώνεται αγκυλωτικά και δεσμευτικά σε εποχές, μη προσλαμβάνοντας τοπικό, χρονικό χαρακτήρα και διάσταση. Οι Ιδέες εκτείνονται πέραν ανθρώπων και εποχών, είναι υπερχρονικές. Έτσι, για παράδειγμα, ο Εθνοκοινωνισμός δεν μπορεί να ταυτιστεί με την μορφή του Αδόλφου Χίτλερ και να περιοριστεί στην Γερμανία της περιόδου 1933-45, διότι αποτελεί μία Κοσμοθεωρία που διαμορφώθηκε από την αρχαιότητα από τους ιδεαλιστές φιλοσόφους Πλάτωνα, Σωκράτη κλπ, από τον Ηράκλειτο, τον νομοθέτη Λυκούργο και μορφοποιήθηκε ανά εποχή και λαό ανάλογα προς τις συγκυρίες και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής όπου εφαρμόσθηκε.
Εάν κάποιοι επιχειρούν να ταυτίσουν τον Εθνοκοινωνισμό με τον Χίτλερ και την Γερμανία, προκειμένου να τον "δαιμονοποιήσουν", συνδέοντάς τον με αιματηρές πράξεις, τότε, με γνώμονα αυτή την υπεραπλουστευτική και διαστρεβλωτική της πραγματικότητας λογική, μπορούμε να ταυτίσουμε τον Κομμουνισμό με τον Στάλιν και τα εκατομμύρια ομοεθνών του και όχι μόνο που σφαγίασε, ή με τον Μάο, μπορούμε να ταυτίσουμε τον Χριστιανισμό με την Ιερά Εξέταση, τα βασανιστήρια και τις αιματηρές Σταυροφορίες, μπορούμε να ταυτίσουμε τον λιμπεραλισμό των ΗΠΑ με τον αφανισμό των Ινδιάνων ή με την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι κ.ο.κ.
Παραδόξως όμως και... περιέργως, ουδείς τολμά ή αποπειράται ή έστω... διανοείται να κρίνει τον Σιωνισμό, ως κοσμοκρατορικό, φυλετικό, μισανθρωπικό και εξουσιατικό φαινόμενο, υπό τον κίνδυνο να υποστεί τις... διώξεις μίας αμείλικτης ιδεολογικής και πολιτικής τρομοκρατίας, υπό τον φόβο να... χαρακτηρισθεί "ναζιστής" (ακόμη και εάν πρόκειται για τον Μανώλη Γλέζο ή τον... Μίκη Θεοδωράκη οι οποίοι έχουν "εισπράξει" αυτούς τους χαρακτηρισμούς, επειδή τόλμησαν να ψελίσουν διαμαρτυρίες για τα σιωνιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη!!!).
Τέτοιου είδους αναγωγές, αποτελούν διασυρμό για τις ιδέες, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και εξυπηρετούν μύχιες σκοπιμότητες παραπλανήσεως των μαζών. Για κάθε ιδεολογικό και κοσμοθεωρητικό φαινόμενο, απαιτείται μελέτη ενδελεχής, αντικειμενική, απροκατάληπτη και εξαγωγή συμπερασμάτων ασφαλών, που να αντέχουν στην βάσανο της λογικής και των αδιάσειστων επιχειρημάτων. Όλα τα υπόλοιπα είναι δογματικές πλάνες που εξυπηρετούν τα σιωνιστικά κέντρα και εκπορεύονται από πιόνια του, εκούσια ή ακούσια και μίσθαρνα όργανα σκοτεινών συμφερόντων...



Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes