Ευρωζώνη: Συμφωνία για κατανομή 10.300.000.000 € στην Ελλάδα

Σημαία της ΕΕ Φωτογραφία: Reuters / Pixstream
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε γενικές γραμμές σχετικά με την κατανομή του πρόσθετου πακέτου για την ελληνική βοήθεια στο ποσό των € 10,3 δισεκατομμύρια για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Το Reuters αναφέρει, ότι σε συνάντηση τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης αναγνώρισαν το γεγονός ότι η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε τις απαραίτητες φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ουσιαστικά συμφώνησαν για την κατανομή για τις δύο επιπλέον δόσεις για ένα σύνολο 10,3 δις ευρώ. Τον Ιούνιο, η χώρα μπορεί να λάβει € 7.800.000.000, και στη συνέχεια ένα άλλο ποσό των € 2,5 δισεκατομμυρίων.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες μία ή δύο εβδομάδες.
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι υπουργοί συμφώνησαν να συζητήσουν τη μείωση της επιβάρυνσης του χρέους στην Ελλάδα. Αυτό θα επιτρέψει στο ΔΝΤ για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του Eurogroup Yeron Deyselblum αυτό σημαίνει μια νέα φάση, σε μια προσπάθεια για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Ολλανδό πολιτικό, η διαδικασία των διαπραγματεύσεων έγινε με την αίσθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Ο Υυπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος αισιόδοξος αξιολόγησε τα αποτελέσματα των συνομιλιών, χαρακτηρίζοντάς τις ως μια ευκαιρία για τη χώρα του για να βγει από τον φαύλο κύκλο των προβλημάτων.
Στις αρχές του 2016 το εθνικό χρέος της Ελλάδας ανήλθε σε 321 300 000 000 €, ή περίπου 180% του ΑΕΠ, περισσότερο από το ήμισυ του χρέους – οφειλόταν σε δάνεια από τις χώρες της Ευρώπης. Όπως αναφέρθηκε από την Ελληνική εφημερίδα 'Καθημερινή', σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει αυτό το έτος μέχρι το τέλος του Ιουλίου, πάνω από 5 δις € ως κύριο ποσό των πληρωμών - είναι 3,7 δισεκατομμύρια € που πρέπει να πληρωθούν τον Ιούλιο.

Πηγή: tokoutsavaki/rbc.ru

Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes