Η Ε.Ε. θέλει παντοδύναμους Υπερυπουργούς κι όχι εκπροσώπους των λαών


Η Δημοκρατία χαλάει τα σχέδια των τοκογλύφων... Στο μυαλό τους έχουν καταργηθεί ήδη τα κράτη και οι λαοί... Εκεί μας πάνε. Οι μισθοί των Ευρωβουλευτών είναι πολύ μεγάλοι ...για να σκεφτούν να οργανώσουν αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης.

Γράφει συγκεκριμένα το "EURO2day":



Ο υπουργός οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να ασκεί τον έλεγχο επί του προϋπολογισμού της νομισματικής ένωσης, σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, ο οποίος παραδέχεται ότι τα κράτη αντιστέκονται στην εκχώρηση της κυριαρχίας τους.

Η ευρωζώνη πρέπει επειγόντως να δημιουργήσει έναν θεσμό που θα συντονίζει πλήρως τις εθνικές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές πολιτικές, και του οποίου θα ηγείται ένας ισχυρός υπουργός οικονομικών με προϋπολογισμό, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος της ΕΚΤ Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.
Ένας τέτοιος υπουργός θα πρέπει μελλοντικά να ασκεί τον έλεγχο επί ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης, με τη στήριξη ενός οικονομικού επιτελείου, διότι η έλλειψη οικονομικού συντονισμού επιβαρύνει την ανάπτυξη και καθιστά το μπλοκ ευάλωτο στις κρίσεις, τόνισε ο κ. Βιλερουά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σημειώνεται πως στελέχη της ΕΚΤ από καιρό προτείνουν μεγαλύτερη δημοσιονομική συνεργασία, υποστηρίζοντας πως η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν αρκεί για να αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη και πως η Ευρώπη δεν λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται από τις κυβερνήσεις.
«Στο πρώτο στάδιο, τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να ενταχθούν... στο δεύτερο στάδιο, αυτός ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να γίνει ένα κοινό εργαλείο σταθεροποίησης, συγκεντρώνοντας μια καλά προσδιορισμένη σειρά εργαλείων πολιτικής». Το τρίτο «και τελικό στάδιο της δημοσιονομικής ενοποίησης θα επιτευχθεί μόνο αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία τόσο στην χρηματοδότηση όσο και στο επιθυμητό επίπεδο συχρονισμού του επιχειρηματικού κύκλου», συμπλήρωσε ο κ. Βιλερουά.
Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως υπάρχει σθεναρή πολιτική αντίσταση για τον επιμερισμό των δημοσιονομικών πόρων και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και πως τέτοιες αλλαγές θα απαιτούσαν αλλαγή και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes