Και αφού πέρασαν τα μέτρα της ανελέητης φορολογίας ...(μας πέρασαν τις αλυσίδες δηλαδή) ...άρχισαν ήδη να μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για την κατάργηση των μετρητών που θα είναι το απαραβίαστο χαλύβδινο λουκέτο της δουλείας μας στους τοκογλύφους.
Το πείραμα θα ξεκινήσει από εμάς τους ατίθασους απατεωνίσκους, που κοιτώντας το πρόσκαιρο βόλεμα και την αρπαχτή δημιουργήσαμε όλο το απαραίτητο νομικό υπόβαθρο ...ώστε να υποδουλωθούμε χωρίς να παραβιαστεί κανένας νόμος, κάτι που θα επιτρέψει να αποδεχτούμε την υποδούλωση ως φυσικό επακόλουθο ...με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε φυσικό να πετιέται στον δρόμο μία οικογένεια, επειδή η Τράπεζα της κατέσχεσε το σπίτι για χρέος μερικών χιλιάδων ευρώ.
Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφωθεί πρώτα η συναίνεση στο μυαλό μας, να θεωρούμε φυσιολογική ακόμα και την πιο απάνθρωπη τακτική ...ώστε αυτή η ανωμαλία να προωθηθεί και να γίνει νόμος του κράτους ...όπως έγινε νόμος κάθε τι, που αφορά τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων.
Δημοσιεύει σχετικά το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ":
Αντίθετα, μεγάλος σκεπτικισμός για μια τέτοια κίνηση καταγράφεται στη Γαλλία και την Ισπανία, με το 70,8% και το 69%, αντίστοιχα, των ερωτηθέντων να είναι αντίθετοι
Είναι η κατάργηση των μετρητών ένα βήμα προς το μέλλον; Κάποιοι προφητεύουν ότι σε μερικά χρόνια οι συχνά επαναλαμβανόμενες πληρωμές θα είναι “αόρατες”, δηλαδή δεν θα απασχολούν τον καταναλωτή, αφού η επέκταση του Ίντερνετ των Πραγμάτων θα επιτρέψει την αυτοματοποιημένη πραγματοποίηση τους μέσω διαφόρων διασυνδεδεμένων συσκευών και τον χρήστη να πρέπει απλά να επιβεβαιώνει με μία κίνηση τη συναλλαγή.
Προφανώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα μετρητά δεν θα έχουν θέση. Και παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η χρήση τους παραμένει ιδιαίτερα διαδεδομένη, με τον τζίρο των συναλλαγών με κάρτες (σε φυσικά και on line σημεία πώλησης) να κινείται σε οριακά διψήφια νούμερα ακόμα και μετά την επιβολή των capital controls, ένας στους δύο θα υποστήριζε την ολική κατάργησή τους.
Σύμφωνα με έρευνα της paysafecard, εταιρείας με σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά των προπληρωμένων συναλλαγών στο Internet, οι μισοί Έλληνες (49,3%) δηλώνουν ότι θα υποστήριζαν ένα τέτοιο μέτρο.
Αντίθετα, μεγάλος σκεπτικισμός για μια τέτοια κίνηση καταγράφεται στη Γαλλία και την Ισπανία, με το 70,8% και το 69%, αντίστοιχα, των ερωτηθέντων να είναι αντίθετοι. Επίσης, σε χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Βρετανία (όπου πάντως οι πληρωμές με κάρτες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες), η πλειονότητα δείχνει την ισχυρή της αντίθεση στην επιβολή ανάλογων μέτρων.
Πάντως, στην ερώτηση όπου κλήθηκαν να επιλέξουν συναλλαγές με ή χωρίς μετρητά, στο σύνολό τους οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εμφανίστηκαν να προτιμούν, γενικά, την πληρωμή χωρίς τη χρήση μετρητών. Το 48,2% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά να μην χρησιμοποιεί μετρητά, ενώ το 37,2% ανέφερε τα μετρητά ως πρώτη του επιλογή. Οι υπόλοιποι εκ των συμμετεχόντων παρέμειναν αναποφάσιστοι.
Από πλευράς ηλικιακής ομάδας, οι νεότεροι (18-25 ετών) είναι αυτοί που προτιμούν περισσότερο τα μετρητά (48,4%), ενώ στις αμέσως επόμενες ηλικίες (26-35 ετών) η προτίμηση για συναλλαγές χωρίς μετρητά είναι ιδιαίτερα ισχυρή (53,4%). Οι Αυστριακοί είναι αυτοί που προτιμούν περισσότερο τις συναλλαγές με μετρητά (56,4%), ενώ ακολουθούν οι Έλληνες (52%) και οι Γερμανοί (50%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη προτίμηση σε συναλλαγές χωρίς μετρητά δείχνουν οι Πολωνοί (74,8%), οι Γάλλοι (59%) και οι Ιταλοί (53.2%).
Ακόμα, η επιλογή πληρωμής των διαδικτυακών συναλλαγών μέσω ενός τρόπου που θα έμοιαζε με τα μετρητά (cash-like) φαντάζει μάλλον ελκυστική στην πλειονότητα των Ευρωπαίων, καθώς το 18,1% από το σύνολο του δείγματος δηλώνει ότι "δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ κάτι τέτοιο". Ειδικότερα στην Ελλάδα, μόλις το 14,5% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου δηλώνει ότι θα ήταν αδιάφορο για μία τέτοια μέθοδο πληρωμών.
Το θέμα αυτό δείχνει να σχετίζεται με την απροθυμία, ή την αβεβαιότητα, πολλών χρηστών του διαδικτύου να εισάγουν προσωπικά δεδομένα σε online περιβάλλον. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών (56,3%) δηλώνει ιδιαιτέρως συνετό με τη χρήση τέτοιων στοιχείων.
Χαρές παντού ...για την κατάργηση των μετρητών... αμέσως μετά την ψήφιση των νέων χαρατσιών που θα παραμείνουν ανείσπρακτα αν δεν καταργηθούν τα μετρητά.
Γράφει το "NEWSIT" όλο χαρά για την "μεγάλη επιτυχία" των Κινέζων:
Την κινεζική τεχνολογία για διενέργεια οικονομικών συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων εξήρε ο Πρόεδρος της Lendlt, της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίων του ηλεκτρονικού χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Ο κλάδος αυτός έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη στην Κίνα, καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να επεκτείνουν τις οικονομικές εργασίες τους, μεταξύ των οποίων είναι οι πληρωμές, τα δάνεια και η διαχείριση περιουσίας μικρών επιχειρήσεων και καταναλωτών.
«Ο τρόπος που οι κινεζικές εταιρείες καινοτομούν και ο τρόπος που μετακινούνται τόσο γρήγορα στην κινητή τηλεφωνία, προσφέροντας υπηρεσίες μέσω εφαρμογών, αποτελεί πηγή έμπνευσης», δήλωσε σήμερα ο Τζέισον Τζόουνς, πρόεδρος της Lendlt, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο Τζόουνς αναφέρθηκε στο Yu'E Bao, ένα προσωπικό οικονομικό προϊόν της εταιρείας Alibaba, το οποία έχει γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στον κόσμο αμοιβαίο κεφάλαιο. Το Yu'E Bao καθιερώθηκε πριν από τρία χρόνια και στο τέλος Μαρτίου διαχειριζόταν 762,61 δις γιουάν (117,3 δις. δολάρια) για λογαριασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων μικροεπενδυτών.
Όταν έρχονται στην Κίνα διεθνείς εταιρείες, έχουν να μάθουν πολλά για τα κινητά τηλέφωνα από τις κινεζικές εταιρείες, δήλωσε ο Τζόουνς, προβλέποντας ότι η Κίνα θα κυριαρχεί στην ηλεκτρονική χρηματοπιστωτική βιομηχανία στο μέλλον. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Κίνα πρέπει να αντιμετωπίσει το υψηλό επίπεδο απατών που σημειώνεται σήμερα στις ηλεκτρονικές χρηματοδοτικές πλατφόρμες της.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου