Κύπρος: 4 εκατ. € εφάπαξ στους 28 μη επανεκλεγέντες βουλευτές


Και στην Κύπρο μασουλάνε γερά των ιδρώτα των πολιτών. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά στην Πολιτική για να τα απαρνηθεί κάποιος για το συμφέρον της πατρίδας.


Γράφει το "business news":


Αποζημίωση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν οι 28 βουλευτές που δεν επανεκλέγηκαν ή δεν κατήλθαν ως υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές, από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.

Αρμόδια πηγή που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» δήλωσε ότι ήδη το Λογιστήριο της Βουλής απέστειλε τα στοιχεία για κάποιους από τους απερχόμενους βουλευτές στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας το οποίο προχώρησε στις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ εν συνεχεία τα έγγραφα απεστάλησαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
Σημειωτέον ότι βουλευτές με συμπληρωμένη μία θητεία θα λάβουν αποζημίωση €75.728 και βουλευτές με συμπληρωμένες δύο και πέραν θητείες θα πάρουν εφάπαξ €185.114.
Για τους 14 βουλευτές που δεν διεκδίκησαν εκλογή το ποσό του εφάπαξ που τους αναλογεί αγγίζει τα €2,5 εκατ, ενώ οι υπόλοιποι 14 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί θα λάβουν αποζημίωση €1,5 εκατ.

Ποιοι δικαιούνται το εφάπαξ
Εφάπαξ δικαιούται ένας βουλευτής εφόσον έχει συμπληρώσει 48μηνη θητεία ή 24μηνη θητεία εάν λάβει έδρα όταν αυτή κενωθεί.
Βουλευτική αποζημίωση δεν θα λάβει ο Ευγένιος Χαμπουλλάς του ΔΗΣΥ, καθώς διετέλεσε βουλευτής μόλις 18 μήνες, αντικαθιστώντας τον Λευτέρη Χριστοφόρου.
Το εφάπαξ θα είναι αφορολόγητο.

Πόσα θα πάρει ο κάθε μη επανεκλεγέντας βουλευτής
Το εφάπαξ πέντε εκ των οκτώ στελεχών του ΑΚΕΛ που δεν θα μετέχουν στη νέα Βουλή, θα καταλήξει στα ταμεία του ΑΚΕΛ, όπως ορίζεται εκ του καταστατικού του κόμματος. Οι υπόλοιποι 3 βουλευτές που ανήκουν στις νέες δυνάμεις θα πάρουν κανονικά την αποζημίωσή τους.

Σύνταξη ύψους 3,305 ευρώ τον μήνα θα λάβουν οι:

  • Μαρία Κυριάκου (ΔΗΣΥ)
  • Στέλλα Μισιαούλη (ΑΚΕΛ)
  • Φύττος Κωνσταντίνου (ΔΗΚΟ)
  • Νίκος Κατσουρίδης (ΑΚΕΛ)
  • Γιάννος Λαμάρης (ΑΚΕΛ)
  • Σοφοκλής Φυττής (ΔΗΚΟ)
  • Αθηνά Κυριακίδου (ΔΗΚΟ)
  • Νίκος Κουτσού (Συμμαχία Πολιτών)

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου θα λαμβάνει πολύ περισσότερη σύνταξη (πρόσφατος μισθός 5,359 ευρώ μήνα)

Σύνταξη 1,352 ευρώ  λαμβάνουν θα λαμβάνουν οι Αντρέας Μιχαηλίδης του ΔΗΣΥ και ο Νίκος Νικολαΐδης της ΕΔΕΚ.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes