Σχετικά με την ανάγνωση Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά


Ο Ερντογάν φυσικά το έκανε επίτηδες, πολύ προσεκτικά με χαρακτήρα πολιτιστικού δρώμενου για τηλεοπτική χρήση κι όχι ως θρησκευτική τελετή παρουσία πιστών. Και το ίδιο μπορεί να κάνει κι η Ελλάδα σε όποιο τζαμί θέλει εφόσον είναι αποχαρακτηρισμένος κι όχι ενεργός θρησκευτικός τόπος.

Ενδεικτικά... ένα από τα Τζαμιά στην Έδεσσα λειτουργεί ως καταρρέουσα αποθήκη αρχαιολογικών ευρημάτων ενώ το άλλο τζαμί λειτουργούσε για πολλές δεκαετίες ως κινηματογράφος και θέατρο με τον τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος». Η Αγιά Σοφιά είχε μετατραπεί σε Τζαμί, μετά σε Μουσείο και πλέον δεν θεωρείται χώρος λατρείας συγκεκριμένης θρησκείας ενώ η ανάγνωση του Κορανίου θα μπορούσε να ήταν ανάγνωση οποιουδήποτε κειμένου ποίησης, λογοτεχνίας κλπ.
Στη Βέροια ανακαινίσθηκε ένα μεγάλο Τζαμί (Μενδρεσές) και άλλαξε χρήση σε AUDITORIUM όπου πλέον γίνονται εκδηλώσεις ακόμα και χριστιανικού θρησκευτικού περιεχομένου νόμιμα.
Αυτό το νόημα έχει η λεγόμενη «Αλλαγή Χρήσης».



Η υπόθεση είναι καθαρά θέμα Δημοσίων Σχέσεων ...κι αφού η Γερμανία κατέστησε ενόχους τους Τούρκους πολίτες για ένα έγκλημα που διέπραξαν μισθοφόροι του ΜΗ ΤΟΥΡΚΟΥ Κεμάλ για λογαριασμό των Rothschild... ο Ερντογάν έκανε κι αυτός το νόμιμο παιχνίδι εντυπώσεων επιδεικνύοντας τον ίδιο σεβασμό που έδειξαν και οι Γερμανοί.
Εννοείται ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τα λαμόγια της Γερμανικής Πολιτικής έγινε καθ' υπόδειξη των επικυρίαρχων διότι ξέρουν ότι αυτό θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τον Ερντογάν, που σε συνδυασμό με ενδεχόμενη απόσχιση εδαφών για τη δημιουργία του Κουρδιστάν, θα τον στείλουν στα αζήτητα.
Επίσης υπάρχει η άποψη που ακούγεται από Αγιορίτες ότι είναι προτιμότερο να λειτουργεί η Αγιά Σοφιά ως Τζαμί και να θεωρείται ιερός χώρος ...κάτι που την διέσωσε μέχρι τις μέρες μας... από το να θεωρείται απλά μουσειακός χώρος και πολιτιστικό κέντρο, όπως τον είχε μετατρέψει ο περιούσιος και κοσμικός Κεμάλ, για να μπορούν μέσα να γίνονται ακόμα και επιδείξεις μόδας νόμιμα.
Τα λαμόγια και οι γενίτσαροι της Ελληνόφωνης Δημοσιογραφίας... προκειμένου να επιτεθούν στον Ερντογάν, εξυπηρετώντας τους επικυρίαρχους ...έγιναν ξαφνικά «αγανακτισμένοι Ορθόδοξοι»...
Είναι να γελάς ...όταν διαβάζεις στον «Θρήσκο» Θέμο με τον περιούσιο συνέταιρο Βίκτωρα Ρέστη, τον «Ελληναρά» Ευαγγελάτο, τους «υπερπατριώτες» της iefimerida και τους «Τουρκοφάγους» του CNN... να στεναχωριούνται για το συμβάν.










Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes