«Μαρινόπουλος»: Εξαγωγή κεφαλαίων ...υπό τη μορφή ενοικίων


Πρόσφατα κάποιος κλόουν της τηλεόρασης ανέφερε την ανάγκη να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις ...επειδή είναι αυτές που φοροδιαφεύγουν! Αυτοί οι πληρωμένοι πόρνοι της δημοσιογραφίας ουδέποτε ασχολήθηκαν με τις offshore, τις θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους... όπου εξάγονται τα κέρδη των μεγάλων εταιριών, χωρίς να πληρώσουν τσακιστό ευρώ στην Ελλάδα. 

Το μεγάλο «κανόνι» που ετοιμάζεται από την «Μαρινόπουλος» ...έβγαλε στην επιφάνεια μία ενδιαφέρουσα επινόηση εξαγωγής της κερδοφορίας στο εξωτερικό ...υπό τη μορφή ενοικίων... 
Ας μας πουν πόσους φόρους εισοδήματος και επί των κερδών πλήρωσε στην Ελλάδα η Google, η Facebook, η Amazon, το EBAY, ο ΟΠΑΠ, η LIDL, τα ξένα Fund κλπ, για να καταλάβουμε αν τελικά τους φόρους τους πληρώνουν οι μικροί μπακάληδες ή οι καρχαρίες των χρηματιστηρίων.






Οι γνωστοί και οι άγνωστοι Μαρινόπουλοι



Οι πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Μαρινόπουλος που ξεκίνησαν από ένα φαρμακείο την Ομόνοια το 1893, έφτασαν να περιλαμβάνουν μια φαρμακευτική εταιρία, αντιπροσωπείες γνωστών εταιριών ένδυσης όπως η Gap και τα Marks & Spencer, την αλυσίδα των Starbucks κ.α. Επιπρόσθετα η σύζυγος του κ. Πάνου Μαρινόπουλου Σάντρα διοικεί (από την θέση της πρόεδρου) με σημαντική επιτυχία το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Οι αστικοί μύθοι γύρω από την περιουσία τους είναι πολλοί, τόσοι που η αλήθεια για τη περιουσία τους να φαντάζει ένα δύσκολο αίνιγμα. Ο πρώτος μεταξύ ίσων κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος-πολλοί λένε ότι ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει στον πολύ πιο γνωστό ξάδερφό του Πάνο (Πανάρας) -δεν είναι σίγουρα η περίπτωση του κοσμικού επιχειρηματία, που διασκεδάζει απενοχοποιημένα.
Έχοντας μια αισθητική που παραπέμπει λένε οι καλά γνωρίζοντες σε Βρετανό αριστοκράτη, λατρεύει την ιππασία και πριν από τρεις μήνες βρέθηκε στο Ντουμπάι για να παρακολουθήσει τον «Πρέσβη» του-ένα εξαιρετικό καθαρόαιμο άτι-να κερδίζει και να βραβεύεται.


O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου
Στην Μύκονο, όπου φέρεται να διατηρεί κατοικία, επιλέγει συνήθως να δειπνεί σε αυτήν παρέα με φίλους, αποφεύγοντας τα θορυβώδη in στέκια του νησιού.
Πιο καλά αισθάνεται κυρίως στο Λονδίνο, εκεί όπου μπορεί να δειπνεί στο Hakassan η σε κάποιο prive κλαμπ, όπως το Annabel’s, πριν επιστρέψει στην εξαιρετικής αισθητικής κατοικία του που οι φήμες την τοποθετούν στην  Belgravia.
Το αυτό ισχύει και για τον κ. Στέφανο Μαρινόπουλο, που ασχολείται με τα Marks & Spencer  και την ΦΑΜΑΡ και διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ.


Πάνος -Ιωάννα Μαρινοπούλου
Σαφώς πολύ πιο αναγνωρίσιμος από όλους είναι ο ξάδερφος του Πάνος Μαρινόπουλος-ο Πανάρας για τους πολύ στενούς του φίλους-που αλώνιζε την δεκαετία του ’90 στην κοσμική Αθήνα. Λάτρης του καλού φαγητού-η πρώην πλέον σύζυγός του κ. Ιωάννα Μαρινοπούλου έδωσε αγώνα για να τον αδυνατίσει-άφησε εποχή στα κλαμπ και τα μπουζούκια.
Φημίζεται για το κοφτερό μυαλό του και η μετακόμισή του στο εξωτερικό πριν από λίγα χρόνια, συνδυάστηκε με την αγορά μιας εκπληκτικής κατοικίας στο Μαϊάμι, η οποία φιλοξενήθηκε στις σελίδες έγκριτου περιοδικού αρχιτεκτονικής.

Πηγή: mononews.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes