Άνευ ουσίας η δημόσια διαβούλευση για την κοστολόγηση του νερού!


"Κύριοι" ...ξεδιάντροποι αρχι-απατεώνες της κυβέρνησης και υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων... Το νερό ως αγαθό δεν έχει κανένα κόστος απόκτησης. Κόστος έχει μόνο η συντήρηση ή η επέκταση του δικτύου ύδρευσης και είναι κοστολόγια διαφορετικά ανά πόλη και ανά μήνα. 

Εφόσον οι περισσότερες πόλεις διαθέτουν ήδη δίκτυο και τα έξοδα συντήρησης είναι ελάχιστα... θα έπρεπε οι πολίτες να πληρώνουν αποκλειστικά αυτό το ελάχιστο κόστος συντήρησης, δηλαδή μεροκάματα και υλικά αναλογικά με την κατανάλωση που έκαναν τον προηγούμενο μήνα και τίποτα παραπάνω. 
Μόνο αυτές οι δαπάνες είναι μετρήσιμες και μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια και πολύ εύκολα βάσει των λογιστικών εγγραφών κάθε οργανισμού ύδρευσης ή Δήμου. 
Το κόστος του νερού κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες... είναι διαφορετικό από πόλη σε πόλη, αφού έχουν διαφορετικά δίκτυα, με διαφορετική παλαιότητα και διαφορετικές ανάγκες συντήρησης. Επιπλέον κάθε πόλη έχει διαφορετικό κόστος μεταφοράς του νερού στο δίκτυο από πηγές ή από δεξαμενές. 
Γι' αυτό και μόνο... το ακριβές κόστος ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ είναι κάτι που το γνωρίζουν οι λογιστές στους Δήμους με απόλυτη ακρίβεια. Μεροκάματα, Υλικά, Εργολαβίες και άλλες δαπάνες αναλογικά με τον όγκο του νερού που καταναλώθηκε... μας δίνει το ακριβές κόστος ανά κυβικό ...που είναι φυσικά πολύ διαφορετικό από πόλη σε πόλη κι από χωριό σε χωριό και αλλάζει από μήνα σε μήνα. 
Τους μήνες που ένα δίκτυο δεν χρειάστηκε συντήρηση... θα έπρεπε να πέφτει αντίστοιχα κι ο λογαριασμός ύδρευσης των χρηστών. 
Αλλά οι πονηροί πολιτικάντηδες συνεχίζουν να χρεώνουν το νερό στην ίδια τιμή, όλον τον χρόνο.
Και φυσικά η χρέωση ΦΠΑ (!) στο νερό της βροχής είναι ό,τι πιο άθλιο μπορεί να σκεφτεί ένας πολιτικός, για να εξυπηρετήσει τους ξένους τοκογλύφους. 
Αυτά ας έχουν υπόψη όσοι θελήσουν να λάβουν μέρος στην προσχηματική και άνευ ουσίας διαβούλευση για το κόστος του νερού. 
Ένα ερώτημα τόσο γελοίο ...όσο το να ζητάει κανείς το κόστος μεταφοράς ενός ανθρώπου ανά χιλιόμετρο ...έτσι γενικά κι αόριστα... χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το μέσον μεταφοράς, το είδος της διαδρομής, την ταχύτητα κλπ...

Δημοσιεύει σχετικά το "NEWSBEAST":


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην έγκριση γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος.
Το εν λόγω σχέδιο, μεταξύ άλλων, καλύπτει όλες τις χρήσεις ύδατος και όλους τους παρόχους υπηρεσιών ύδατος, ανακτά το κόστος υπηρεσιών ύδατος ευέλικτα και σταδιακά ως εργαλείο εξοικονόμησης της κατανάλωσης, περιλαμβάνει το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου ως εγγύηση της βιώσιμης χρήσης των υδατικών πόρων, ανταποδίδει το εισπραττόμενο περιβαλλοντικό τέλος μέσω του πράσινου ταμείου, τιμολογεί το νερό με ευέλικτο χρονικά και δίκαιο κοινωνικά τρόπο, προβλέποντας κλιμακωτό τιμολόγιο και αντιμετωπίζει το νερό ως κοινωνικό αγαθό, με ιδιαίτερη φροντίδα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes