Σύστημα και Προπαγάνδα


Μία σοβαρή πληροφορία που δεν διαδίδεται μαζικά ...ακούγεται παράξενη και αυτός που την αναμεταδίδει ...φαντάζει γραφικός. Ένα ψέμα όμως που αναμεταδίδεται μαζικά ...γίνεται απόλυτα αποδεκτό ως ατράνταχτη αλήθεια κι ο ηλίθιος που το αναπαράγει φαντάζει ειδήμων σοβαρός.

Γι' αυτό και το Σύστημα ελέγχει όλα τα ΜΜΕ ...έτσι ώστε τα ψέματα να επιβάλλονται δια της μαζικότητας και της επανάληψης ως «αλήθειες» και οι κανονικές αλήθειες να ακούγονται ως ακατάληπτοι και μεμονωμένοι «θόρυβοι», που όμως δεν μπορούν να χαλάσουν την Συμφωνία της Ορχήστρας των ΜΜΕ. 
11.000.000 άνθρωποι μπορούν ...αλλά δεν θέλουν... να επιβάλλουν την αλήθεια σε 11 κανάλια. 
11 κανάλια όμως και θέλουν κι επιβάλλουν εύκολα το ψέμα σε 11.000.000 ανθρώπους.
Το Σύστημα είναι τόσο ικανό ...που έπεισε τα θύματα να πληρώνουν από την τσέπη τους για να διαβάζουν την προπαγάνδα του. 
Εφημερίδες που υπηρετούν τους ξένους τοκογλύφους ...έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ αναγνώστες αλλά και σταθερούς συνδρομητές! 
Άνθρωποι που όχι μόνο δεν είναι σε θέση να ακούσουν οτιδήποτε διαφορετικό ή αντίθετο της προπαγάνδας που λατρεύουν να «καταπίνουν» ...αλλά που θα αναλάβουν οι ΙΔΙΟΙ να υπερασπιστούν το Σύστημα ...αν η αλήθεια βρει τον τρόπο να αναδυθεί στο φως. 
Ο εγωισμός δεν θα τους επιτρέψει να αποδεχθούν ότι έπεσαν θύματα απάτης... και θα προσπαθήσουν να υπεραμυνθούν της φαντασίωσής τους μέχρις εσχάτων. 
Κι εδώ πρέπει όσοι όντως ενδιαφέρονται να αφήσουν μία χώρα καλύτερη από αυτήν που παρέλαβαν... να καταλάβουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. 
Αν ο γείτονας ψηφίσει λάθος κι ακυρώσει πρακτικά τη δική μας σωστή ψήφο... θα φταίμε κι εμείς που δεν φροντίσαμε να δει τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, ώστε να μην μπορεί το Σύστημα να τον κατευθύνει και να του δίνει οδηγίες. 
Να περιμένουμε αλλαγές προς το καλύτερο ...χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια από την πλευρά μας... είναι τουλάχιστον ...αστείο. 
Αν δεν μπορούμε να πείσουμε τους φίλους μας... τότε τουλάχιστον να τους υποψιάσουμε, να αρχίσουν έστω να αμφιβάλλουν για όλα όσα το Σύστημα έβαλε τα δυνατά του να θεωρούμε αδιαμφισβήτητα. 
Κι αυτό ακόμα είναι μία καλή αρχή.
Να τους υποψιάσουμε όμως με στοιχεία μπετόν-αρμέ, με στοιχεία σοβαρά κι όχι με μπούρδες που μπορεί να αποδομήσει το Σύστημα στο πι και φι. 
Η Γαλλική «Επανάσταση» βασίστηκε σημαντικά στη μαζική διάδοση μίας ...φήμης (!) που βέβαια δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα ...αφού ο σκοπός της δήθεν Επανάστασης ήταν να ενισχύσει τη Νέα Τάξη κι όχι να αποκτήσει εξουσία ο λαός. 
Το σύστημα μας εξουσιάζει με ...φήμες και ψέματα ...κι εμείς που το μόνο που μας συμφέρει είναι η αλήθεια ...γινόμαστε συνεργοί του ηθελημένα κι άθελα. 
Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να αναγκάσουμε όλους τους απατεώνες της πολιτικής, να μην τολμούν να πατήσουν στο Facebook και το Twitter. 
Αντ' αυτού εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας... αισθάνονται και περήφανοι, αν τους αποδεχτούν ως «φίλους» οι διάσημοι ψεύτες, κλέφτες και δολοφόνοι των Ελλήνων.





Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes