Το κόμμα του Πούτιν θριάμβευσε στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας


Οι Ρώσοι ψηφίζουν ηγέτες σαν τον Πούτιν κι οι Έλληνες ψηφίζουν Γιωργάκη, Αντωνάκη, Τσίπρα, Κούλη, Θεοδωράκη, Καμμένο, Κουτσούμπα, Γεννηματά, Βενιζέλο, Μπακογιάννη, Πάγκαλο κλπ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... 255 στους 300, ψήφισαν τον Παπαδήμο για Πρωθυπουργό.

Δημοσιεύσει σχετικά η "Ημερησία":


To κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας συγκεντρώνει ποσοστό 46,16% έπειτα από την καταμέτρηση του 11% τω ψηφοδελτίων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Το εθνικιστικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (LDPR) κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 17,23%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 16,46% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 6,49%, σύμφωνα με τη μερική καταμέτρηση.
Τα exit polls της κρατικής εταιρείας VTsIOM έδιναν στο κυβερνών κόμμα ποσοστό 44,5%. Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων ποσοστών από τις δημοσκοπήσεις έξω από τις κάλπες (exit polls) πως το κόμμα του νίκησε κι ο λαός ψήφισε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία παρά τους δύσκολους καιρούς.
«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν στα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ηγέτη του Ενωμένη Ρωσία.
Ο Πούτιν δήλωσε πως το αποτέλεσμα που πιστώνεται το κόμμα του (44,5%) είναι καλό, ενώ κάνοντας αναφορά στην κάμψη της ρωσικής οικονομίας τόνισε «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο κόσμος το νοιώθει, και θέλουν την ελπίδα πως η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή».
Αναφορικά με τη μικρή προσέλευση στις κάλπες, μικρότερη του 40% στις 18.00, ώρα Ελλάδος, (έναντι 51% στις προηγούμενες" ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε "πως ναι μεν δεν ήταν η υψηλότερη, αλλά ήταν μολαταύτα σημαντική'.

Από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ, που έσπευσε μετά τα exit polls στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, δήλωσε κι αυτός τη βεβαιότητα πως το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes