Η Κολομβία μετράει τις πληγές της... Έτοιμη πλέον για τα ξένα βαμπίρ!


Πόσο κόστισε στην Κολομβία να αποκτήσουν καρέκλες στην εξουσία οι αντάρτες και να τα βρουν με αυτούς που έκλεψαν τη γη των αγροτών για να τη διαθέσουν στους ξένους μεγαλοτσιφλικάδες;

Μαθαίνουμε από "ΤΟ ΒΗΜΑ":
>>>Η ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, ενώ 45.000 άλλοι θεωρούνται αγνοούμενοι και 6,9 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.<<<

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο από "ΤΟ ΒΗΜΑ":


Τα μέλη των ανταρτών FARC εξέφρασαν την «ομόφωνη υποστήριξή» τους στη συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση της Κολομβίας, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την επίσημη υπογραφή, τη Δευτέρα, του ιστορικού εγγράφου που προβλέπει τον τερματισμό της σύρραξης η οποία μαινόταν στην Κολομβία επί 52 χρόνια.
«Οι αντάρτες κι οι αντάρτισσες [...] εξέφρασαν την ομόφωνη υποστήριξή τους στην οριστική συμφωνία της Αβάνας» δήλωσε ο Ιβάν Μάρκες, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FARC στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Κούβα.
«Ο πόλεμος τελείωσε. Πείτε στον Μαουρίτσιο Μπαμπιλόνια ότι μπορεί να αφήσει ελεύθερες τις κίτρινες πεταλούδες του» πρόσθεσε, παραπέμποντας στο μυθιστόρημα Εκατό Χρόνια Μοναξιά του νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Οι FARC μένει να ανακοινώσουν ποιο θα είναι το όνομα του μελλοντικού πολιτικού τους κόμματος και ποια η ηγετική του ομάδα, κάτι που για τον αναλυτή Αριέλ Άβιλα είναι το μείζον: «το ουσιαστικό είναι η νέα οργάνωση, η δομή της, το όνομά της».
Για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, θα πρέπει να εγκριθεί στο δημοψήφισμα της 2ας Οκτωβρίου, που παρότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα είναι κάτι το οποίο θεωρεί προϋπόθεση ο πρόεδρος της χώρας.

Η ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, ενώ 45.000 άλλοι θεωρούνται αγνοούμενοι και 6,9 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes