ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ στην προγραμματισμένη "Αντιιμπεριαλιστική" παρωδία


Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης Αντιιμπεριαλιστικού- Αντιφασιστικού περιεχομένου στις 20 Οκτωβρίου του 2016 εξέδωσαν, μετά από συνάντηση, πολιτικές οργανώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία και Συλλογικότητες με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Του Χριστόφορου Τριαντάφυλλου

Στο πλαίσιο που έχει μπει για την συγκέντρωση,για άλλη μία φορά υπάρχει η γενική προσέγγιση των αιτιών που έχουν δημιουργήσει το μακελειό στην χώρα της Συρίας και με την προσφιλή στάση των ίσων αποστάσεων βαφτίζει την Ιμπεριαλιστική επέμβαση με την μορφή της εκπροσώπησης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν φυτέψει οι Ιμπεριαλιστές και οι χώρες επιρροής τους και με τους δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρους που τις έχουν ενισχύσει, σαν πόλεμο Ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Καμία απολύτως αναφορά για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας που υπάρχει καταγεγραμμένο από το 2006 στα Wikileaks αλλά και στα email της Χίλαρι Κλίντον η οποία ζητάει την καταστροφή της Συρίας για λογαριασμό του Israhell και την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ. Καμία αναφορά και για την παρεμπόδιση του αγωγού South Pars του Κατάρ άρα και Αμερικανικών συμφερόντων,από την Συριακή Αραβική Δημοκρατία. Καμία αναφορά και καταδίκη στις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στα εδάφη της Συρίας όπως η ΙΣΙΣ,η Αλ Νούσρα και το FSA και των εγκλημάτων τους. Πολύ χειρότερα,καμία πίεση για να τελειώσει ο πόλεμος που άνοιξε η Δύση σε ακόμα μία Αραβική χώρα με ενοχλητική ηγεσία.
Αφού λοιπόν οι "σύντροφοι" προσπερνάνε και δεν στοχοποιούν έμπρακτα τους υπευθύνους και τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή την χώρα με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό των χιλιάδων ανθρώπων,συνεχίζουν την υποκριτική τους ψευτοανθρωπιστική στάση και δεν αναφέρουν τους μηχανισμούς που έχουν στηθεί και εκμεταλλεύονται τους Πρόσφυγες όπως είναι οι διάφορες ΜΚΟ(επιχειρήσεις) που κερδοφορούν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορα κονδύλια αλλά κυριότερα δεν τονίζουν το πως τα ανεπτυγμένα Καπιταλιστικά κράτη τους ετοιμάζουν για δούλους με σκοπό την κερδοφορία τους και θέτουν σαν μοναδικό κίνδυνο για αυτούς,τον κίνδυνο του φασισμού.
Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία αφού συγκεκριμένες οργανώσεις που ανήκουν σε αυτούς που υπογράφουν την ανακοίνωση έχουν υποστηρίξει και έχουν συμμετάσχει με κάθε μέσο και τρόπο σε δράσεις που αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας όπως το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν ακόμα. Με πλούσια αρθρογραφία οργανώσεις σαν το ΣΕΚ,την ΔΕΑ,το Κόκκινο Δίκτυο, την ΟΚΔΕ Σπάρτακος έχουν προτρέψει τον κόσμο να υποστηρίξει την Ιμπεριαλιστική επέμβαση των μισθοφόρων. Για την ακρίβεια δεν έχουν μείνει μόνο στο να γράφουν αλλά έχουν προχωρήσει σε έμπρακτη στήριξη με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις όπως αυτή για την απομάκρυνση της Πρεσβείας της Συρίας από την χώρα μας,που ήταν απόλυτα εναρμονισμένη στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών.
Μιλάμε λοιπόν για μια συγκέντρωση παρωδία, με πλαίσιο που δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά Αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία τέτοια συγκέντρωση και με την συμμετοχή Οργανώσεων που έχουν στηρίξει τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια με κάθε τρόπο. 
Για αυτούς τους λόγους πρέπει ο υγιής κόσμος που βγαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται κατά κάθε αδίκου,να γυρίσει την πλάτη και να μην πάρει μέρος σε αυτό το αστείο που κάποιοι βάφτισαν "Αντιιμπεριαλιστικό" . Να μην δείξει κανείς καμία ανοχή στην ΑΝΩΜΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στα σχέδια για την εκδούλευση προσφύγων. Να μην δείξει κανένας καμία ανοχή σε παρακρατικούς Οργανισμούς που κερδοφορούν και λειτουργούν σαν Δούρειος Ίππος των Δυτικών Καπιταλιστικών κέντρων εξουσίας στα Κινήματα από τα κάτω.
Καμία ανοχή στους μισθοφόρους και στους τρομοκράτες που φύτεψε η Δύση στην Συρία

ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ
ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Παρακάτω η Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου για το κάλεσμα για διοργάνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2016
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2016 σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΜΕ για την διοργάνωση αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιφασιστικής πορείας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μετά από πρόσκληση του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ή μέλη από τους φορείς : Ε’ ΕΛΜΕ, Ζ’ ΕΛΜΕ, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, Φοιτ. Σύλλογος Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Πρόταση Προοπτικής Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Κυψέλης-Πατησίων, Λαϊκές Συνελεύσεις Φιλαδέλφειας και Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Επίσης με παρεμβάσεις τους, δήλωσαν τη στήριξή τους οι πολιτικές οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ΟΚΔΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.
Στη σύσκεψη έγινε πλούσια συζήτηση για την δραματική εξέλιξη των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, την επικίνδυνη τροπή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων, που φέρνουν προσφυγιά και δεινά σε βάρος των λαών. Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ήταν ότι χρειάζεται να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων, να μπει τέρμα στην φασιστική δράση και να έρθει στο προσκήνιο η αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε. και τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ.
Τονίστηκε ότι είναι ανάγκη με μαζικό και μαχητικό τρόπο να εκφραστεί από το εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα η θέληση για να μπει τέρμα: στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά, στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τις επαναπροωθήσεις, απελάσεις, φυλακίσεις, εγκλεισμούς και γκετοποίηση των προσφύγων, τον περιορισμό του δικαιώματος στο άσυλο, τους φράκτες και ευρωσυνοριοφυλακές-ακτοφυλακές, τις αντιπροσφυγικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.
Δηλώθηκε η θέληση για κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης, δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων.
Η σύσκεψη κατέληξε στην κοινή διοργάνωση αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016 ώρα 6 μμ στα Προπύλαια και σε πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Καλούμε: 

  • όλους τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες του κινήματος, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.
  • Τους αντίστοιχους φορείς στην περιφέρεια να οργανώσουν δράσεις σε όλες τις πόλεις, ώστε η κινητοποίηση να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.
  • Ντόπιους και πρόσφυγες να ενημερώσουν, να συμβάλλουν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση μεγάλης, μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης.


Για τη στήριξη της κινητοποίησης δηλώστε τη συμμετοχή σας στο μέιλ synt.prosf@gmail.com

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ!
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

OI ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ της 26/9/2016

Πηγή: tillthehalt


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes