Οι ΗΠΑ πλήρωσαν 540 εκατ. $ για τη δημιουργία πλαστών βίντεο με τρομοκράτες


Το Σύστημα έχει καταλάβει ότι όταν το ίδιο κάνει τρομερές αποκαλύψεις μέσω του δικτύου των εφημερίδων του, με απόλυτα ελεγχόμενους τίτλους και κείμενα... τα πάντα περνούν απαρατήρητα, χωρίς να γίνουν viral. 

Αντίθετα αν δείξουν το βρακί της Μενεγάκη με τίτλους γεμάτους θαυμαστικά... η διάδοση λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Να για παράδειγμα μία είδηση που πέρασε απαρατήρητη, και την οποία δημοσίευσε "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ":


Το Bureau of Investigative Journalism αποκάλυψε πως το πεντάγωνο των ΗΠΑ πλήρωσε 540 εκατομμύρια δολάρια σε μια αγγλική εταιρεία δημοσίων σχέσεων ώστε να δημιουργήσει πλαστά βίντεο με τρομοκράτες.
Η αγγλική «Bill Pottinger», η οποία είναι γνωστή για τους αμφιλεγόμενους πελάτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται η Σαουδική κυβέρνηση καθώς και το κίνημα του Πινοσέτ στη Χιλή είχε ως στόχο να δημιουργήσει βίντεο τα οποία ήταν αρνητικά για τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.
Η εταιρεία έδινε αναφορές στο Λευκό Οίκο, την CIA, την NSA και το πεντάγωνο, ενώ τις αναφορές φαίνεται να έχει υπογράψει από την πλευρά των ΗΠΑ, πέραν του Λευκού Οίκου, ο στρατηγός David Petraeus που είχε κατηγορηθεί ότι μοιραζόταν απόρρητα μυστικά των ΗΠΑ με την ερωμένη του.
Τις αποκαλύψεις έκανε πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος προσελήφθη σαν δημιουργός βίντεο και, μέσα σε 48 ώρες, βρέθηκε στη Βαγδάτη με σκοπό τη δημιουργία προπαγανδιστικού υλικού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του, έφτιαχνε βίντεο τα οποία «ζωγράφιζαν» αρνητικά την Αλ Κάιντα αλλά και επεξεργαζόταν παλιές σκηνές από βομβαρδισμούς ώστε να φαίνονται ως πρόσφατα χτυπήματα.
Δήλωσε επίσης πως έφτιαχναν ψεύτικα προπαγανδιστικά βίντεο της Αλ Κάιντα, τα οποία οι στρατιώτες τοποθετούσαν στα σπίτια στα οποία εισέβαλαν.

Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε τη συνεργασία του με την εταιρεία αλλά αρνήθηκε τη δημιουργία ψεύτικου προπαγανδιστικού υλικού, δηλώνοντας πως «όλα ήταν αληθινά γεγονότα».Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes